Ti si car zimi seНајверојатно и ти самиот си посредник.
А посредник НЕ му треба, али океј.
Земи направи од статусот принтскрин и испринтај (мада тие ќе си видат во систем), а во самата молба имаш СЕ' од податоци што треба да испратиш.
Повели и со среќа.
(Во делот амбасада скопје замени со в Консулство на Република Б'лгарија
Битола, Република Северна Македонија)
Доколку имаш други прашања обрати се на темата, ако нема некој да ти врати (не сум јас постојано тука за жал) кога ќе се уклучам повторно и доколку знам веднаш ќе ти реплицирам.
Само се обидувам да помогнам од она МАЛКУ што го знам на темава т.е. го имам читано претходно.Ti si car zimi se
Prati screenshot.Danas je na FB grupi jedna zena objavila da joj je potpisan ukaz a intervju imala 23.04.2019. i slikala je svoju molbu i vidi se da je tada bila na intervjuu.
Kako je moguce da je vec dobila drzavljanstvo?
Prati screenshot.
@Спасе Пекаро...
Сега, ќе си пратиш молба во БГ да ти го испратат указот воконзуланото претставништвово БТ ...
Ubavo objasneto bravo.Гледам по 2 пат праша, а никој во меѓувреме не ти одговара на темата туку само те прашуваат она што нив ги интересира - што е СРАМОТА.
Сега, ќе си пратиш молба во БГ да ти го испратат указот во конзуланото претставништво во БТ (бидејќи амбасадата во СК - според она што читаме на темата има ковид заболени) и потоа таму одиш да го подигнеш указот и да закажиш адреса... обично Леге 6, општина Средец.
Доколку ти треба молба, прати ми пп и ќе ти доставам, иако ја има постирано на темава повеќе пати досега.
Потоа ѕвониш во Средец за да прашаш дали се стигнати документите (што и не е документи туку те внесуваат во систем али еве се чека 1-3 месеци), толку е маткањето но океј, во секој случај е побрзо него да одиш преку Софија за подигање на указот.
Стигни до одење по ЕГН, посредник за рака (добар некој барај) и таму ќе завршиш со сликање и пасош во 1 до 2 дена максимално.
Можеш да одиш и сам, нормално.
За писмото прати си го сам, без разлика каде си во светот, ќе стигне.Ubavo objasneto bravo.
Dali moze advokat vo Sofija so polnomosno da gi sredi site ovie raboti?
А ќе врне во недела или како?Ke bide ajde stom pocna ke raspukat ukazi na site so srekja
Odi pod nekoe gnezdo na strk zastani ipogledni nagore ako te poseri ke vrniА ќе врне во недела или како?
Не знам дали да ја орам нивата.
Ne e vozmozno toa , pred se taa moze da bide samo na status finalna so toj datum na intervju, nekoj na fb se zafrkava so sliki od dva razlicni predmeti-licnostiDanas je na FB grupi jedna zena objavila da joj je potpisan ukaz a intervju imala 23.04.2019. i slikala je svoju molbu i vidi se da je tada bila na intervjuu.
Kako je moguce da je vec dobila drzavljanstvo?
Nema kaj mene.ЈУЛИ 2020
17.07.2020 @Божино
20.07.2020 @kremacmk
21.07.2020 @Dragance Dac
22.07.2020 @Purfect
22.07.2020 @anarchymkd95
22.07.2020 @Cufka UKAZ 33
22.07.2020 @Спасе Пекаро UKAZ 33
22.07.2020 @Джонката
22.07.2020 @kantona UKAZ 33
22.07.2020 @Saki777
23.07.2020 @Tashov
27.07.2020 @t55
ХХ.07.2020 @gjokehv
AJDE JULII FALETE SE UKAZI NEKA ROKAAT i @kantona ima Ukaz 33 preku roditel
Vidis mozno eNe e vozmozno toa , pred se taa moze da bide samo na status finalna so toj datum na intervju, nekoj na fb se zafrkava so sliki od dva razlicni predmeti-licnosti