Месојади (Carnivore Diet)

  • Креатор на темата Креатор на темата VanillaSky
  • Време на започнување Време на започнување
Маџун нели за црниот дроб беше?
А во врска до Т би додал дека е обратно пропорционален со стресот (кортизол).
Да, а право пропорционален со допамин....затоа mucuna pruriens е добра за истиот. Како и Boron, корејски гинсенг, лук, ашваганда, и генерално се што е антиоксидант.....а знаеме која храна е таква :)
Автоматски споено мислење:

Маџун нели за црниот дроб беше?
Овој маџун...со хорни гоат како основна состојка. Пробај го, нема да зажалиш
 
@CHL1
Исхраната ти е крш, еве моите менуваат нешто на стари години затоа што имаат проблем со висок крвен притисок. Нешто кое мислеа дека никогаш нема да им биде проблем (цел живот се со низок).

Резултатите ти се добри, не гледам проблем. :)
 
Последно уредено:
Исхраната ти е крш, еве моите менуваат нешто на стари години затоа што имаат проблем со висок крвен притисок. Нешто кое мислеа дека никогаш нема да им биде проблем (цел живот се со низок).

Резултатите ти се добри, не гледам проблем. :)
Висок притисок е само последица, на холестерол и шекер најверојатно. А тоа е последица на заситени масти најверојатно.
 
Да, а право пропорционален со допамин....затоа mucuna pruriens е добра за истиот. Како и Boron, корејски гинсенг, лук, ашваганда, и генерално се што е антиоксидант.....а знаеме која храна е таква :)
Автоматски споено мислење:


Овој маџун...со хорни гоат како основна состојка. Пробај го, нема да зажалиш
Планирав да барам домашен Кавадарци или Неготино, ако не најдам ќе го земам.
 
На една документарна емисија за гладијатори, кажаа дека гладијаторите ги хранеле со грав и леќа најчесто, затоа што месото било скапо. Газдата јадел месо, ама не го давал за гладијаторите. Месо немале да јадат ни робовите и сиромашните во Стар Египет (поверено од состојбата на коските и забите).

Од документарци ми е и информацијата дека во среден век за кралевите месото требало да се зготви три пати: варено, печено, пржено истото парче, и така чувствителниот стомак на кралот полесно ќе го сварел јадењето. Денес знам рецепти за двапати готвење, обично варење па печење или пржење, ама три пати зготвено, кој знае како ќе вкуси :)
 
На една документарна емисија за гладијатори, кажаа дека гладијаторите ги хранеле со грав и леќа најчесто, затоа што месото било скапо. Газдата јадел месо, ама не го давал за гладијаторите. Месо немале да јадат ни робовите и сиромашните во Стар Египет (поверено од состојбата на коските и забите).

Од документарци ми е и информацијата дека во среден век за кралевите месото требало да се зготви три пати: варено, печено, пржено истото парче, и така чувствителниот стомак на кралот полесно ќе го сварел јадењето. Денес знам рецепти за двапати готвење, обично варење па печење или пржење, ама три пати зготвено, кој знае како ќе вкуси :)
Од секогаш било така Кралевите јадат месо. Развојот на житните и растителната форма на храна е започната со цел за да се задоволи се поголемиот недостатокот на квалитетна и нутрициона храна на населението и они што биле од пониската класа, со растот на популацијата имало големи недостатоци и со plant base хранa се бара решение.
 
Од секогаш било така Кралевите јадат месо. Развојот на житните и растителната форма на храна е започната со цел за да се задоволи се поголемиот недостатокот на квалитетна и нутрициона храна на населението и они што биле од пониската класа, со растот на популацијата имало големи недостатоци и со plant base хранa се бара решение.
Kralevite go koloniziraa cel svet za zachini.
:smirce:
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom