- Член од
- 27 октомври 2019
- Мислења
- 16
- Поени од реакции
- 5
Jel ima ukazi ? Sta se desava ?
Decki dali znaete kolku pari e pasos po brza postapka vo Sofija za vo isti den da go zemes?
Postednikot ni pobara 350 evra!
Dali e realno ili e premnogu
Od 5 april ke ima objavuvaat na stranskite forumi...Jel ima ukazi ? Sta se desava ?
Sto tocno objavuvaat na stranskite forumi? Od kaj gi imaat tie informacii? Dali mislite deka samo statusite ne se smeneti ili deka ne se pipnati so potpisuvanje Januar 2019?Od 5 april ke ima objavuvaat na stranskite forumi...
Има некој инфо за нови апликанти како ќе оди ова? Само со изводите од предок? Зашто горе пишува се укинува потврдата од тир здруженија ама вика се докажува со документ издаден од Бугарски или странски орган, доста генерално.Дали потврдите од здруженијата се важечки според новиве измени за добивање БГ гражданство?
Прочитав дека се укинувале и неможело да се аплицирва со нив повеќе.
***Закона за б'лгарите, живеешти изв'н Република Б'лгарија. С'гласно дејстваштата ј редакција, считано от 16.03.2021 г., б'лгарски произход се доказва с документ, издаден от б'лгарски или чужд д'ржавен орган, или от Б'лгарската православна ц'рква. Отменена е разпоредбата на чл. 3, ал. 1, т. 2 от Закона за б'лгарите, живеешти изв'н Република Б'лгарија, којато предвиждаше, че б'лгарски произход може да се доказва с документ, издаден от организација на б'лгари, живеешти изв'н Република Б'лгарија, призната от компетентнија б'лгарски д'ржавен орган за подд'ржане на вр'зки с тјах***.
Дали важи изменава и за нас постарите апликанти ?
Мене исто ме интересира за било какви информации за нови апликанти.Сакам да аплицирам со прадедо роден меѓу 1900-1918 и веќе имам потврда од Бугарски клуб. Според посредникот, треба и потврдата и интервју може да се закаже во Бт за неколку дена. Колку е валидно ова?Има некој инфо за нови апликанти како ќе оди ова? Само со изводите од предок? Зашто горе пишува се укинува потврдата од тир здруженија ама вика се докажува со документ издаден од Бугарски или странски орган, доста генерално.
Od moi bliski sto gi znam, mi rekoa 300e po brza postapka za 8h vo Sofija megjutoa neznam dali samo za postednikot ili komplet so uplata za pasos i licna kartaDecki dali znaete kolku pari e pasos po brza postapka vo Sofija za vo isti den da go zemes?
100 евра пасош и 45 евра л. КартаDecki dali znaete kolku pari e pasos po brza postapka vo Sofija za vo isti den da go zemes?
Знаете ли Ве молам колку време се чека за легализација во конзул Битола и дали треба легализација на молба декларација и автобиографија?
Не подлежат тие документи на легализација,само документот за неосудуваност,изводи за раѓање и лекарското..а за чекање колку што знам по мене истиот ден се завршуваш