Блам држава

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Ако ова се однесува на дедо Љубе од Којково знај дека 80% е неточно.
Можеби е и точно 80%, оваа ми е кажано од човек што има куќичка, ниви и редовно оди таму, а и живеат јадење пиење скари, со кој ли се дружеле кога нема жив човек таму, ден два по оваа он отишол кај него (група биле не бил сам) и целиот бил изгребан од тоа што пробал да се ослободи,
е сега ако дедото ги лажел нив, тогаш ги лажел и твоите информатори.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Стварно не ми е јасно колку е можно до толку погрешно да ја знаете историјата, изгледа не е случајно што имате професори кои предаваат на државен факултет кои викаат дека Господ македонците ги креирал во 6 - тиот ден.
Ама да не се лажеме, не е оправдување тоа, денеска имате интернет, во таа википедија јасно и гласно пишува дека сите историчари, лингвисти итн се едногласни, албанската нација има палеобалканско потекло, има дебата затоа што не се знае точко од кој етникум затоа што не се се знае многу за јазиците на илирите, на траките, на даките или на сосема друга за која нема воопшто пишано историјата.
Ама не постои ниту еден историчар, лингвист што вика дека албанската нација има потекло вон балканот. Пред 9 години сум побарал и од членови тука да ми цитира таков историчар, уште нема таков цитат.
Од тебе не барам, знам дека тролаш за ова ама нејсе.
https://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_the_Albanians#cite_note-1
https://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_the_Albanians#cite_note-bonefoy2-2
Додади на тоа што позајмените латински зборови се од времето на класичниот Рим. Значи над 30 % од целовкупниот албански вокабулар се латински зборови.

Е сега ти одговарам тебе за фаците.
Гревот на албанците и општо национална трагедија им е тоа што немале своја автокефална црква, биле помалку бројни и имаа несреќа да се наоѓат близу две антички супер цивилизации и поради тоа немаа ни своја азбука, ниту подоцна своја црква кој би била на мајчин јазик.
Затоа и се исламизираат полесно од другите балкански нации, но што е позначајно со креирањето на националните држави сите балкански држави имаа своја црква со која и успеваа полесно да си ги враќаат верниците, или да ги избркат тие што не сакаа да се христијанизираат.
Тој процес го немаше кај албанците, затоа албанската нација ги губи православните Арванити во Грција, ги губи православните во Црна Гора и во Македонија, со тоа остануваат само муслиманите албанци но и остатоци на турската империја кои подоцна и се лепат на албанската нација денденес.

Ова е заради цел век на маргинализирање од ваша страна, буквално пола век пред албанците сте ја поминале индустријализацијата.
Ако викаш дека е до гените треба да цитираш генеолог или антрополог или историчар или кариес цитирај го, или пиши твое мислење е тоа, твое право е тоа.
Јас целосно се согласувам со тебе дека сте многу стара животна форма. Тоа се гледа од вашите фацијални карактеристики. Изразено личите на Хомо Еректуси, Кромањонци и други примитивни форми. На тоа кога ќе се додаде степенот на вашата интелектуална развиеност видлива од Тетовскиот Универзитет, твојата теорија дека сте многу стара примитивна животна форма е целосно потврдена.

Нашиот проблем што ние го имаме е тоа што поради разни социјални норми и конвенции мораме да ве прифатиме како еднакви чинители во едно општество додека во реалноста вашето соодветно место е со видот на Големи човеколики мајмуни како посебен подвид заедно со шимпанзото и орангутанот.

D

Deleted member 12196

Гостин
Можеби е и точно 80%, оваа ми е кажано од човек што има куќичка, ниви и редовно оди таму, а и живеат јадење пиење скари, со кој ли се дружеле кога нема жив човек таму, ден два по оваа он отишол кај него (група биле не бил сам) и целиот бил изгребан од тоа што пробал да се ослободи,
е сега ако дедото ги лажел нив, тогаш ги лажел и твоите информатори.
Жителите на селото се бројат на прсти...
Од твоето пишување излегува дека бабата ја задушиле, што не е точно.
Ако имал арсенал оружје не ќе поминеше со две години условно.
Понатаму, каква полиција од Пробиштип споменуваш, тие немаат никакви ингеренции во селото и не смеат да преземат никакви дејства.
Доколку не се кренеше голема врева животот ќе го завршеше во затвор, што по закон му следуваше.
Нормално е дека тој ќе ја кажува својата верзија, инаку не му се пишуваше добро. Мислам дека и малку е заташкан случајот.

Да не ме разбереш погрешно, мило ми е што се извлече и мило ми е што му пресуди на едниот. Штета што другиот се спаси (се преправал дека е мртов, па успеал да ја здувне).

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.804
Поени од реакции
5.577
просечен освестен граѓанин на нашата библиска земја...

најголем непријатели Бил Гејц, Сорос и глобалистите...

непријатели на дневна база: овие од погоре плус сите северџани...

следбеник на конспиратизмот...

почитувач на ликот и делото на Љупчо Палевски, Миленко Неделковски и Boban Nonkovik...

гарант на 100 души на фб до сега у инбокс им ги има пратено видеото од Израел и постот за авионот што не запрашува... и секако ги има споделено на фб најмалку 10 пати !!!

се има потпишано на петицијата за Евровизија и ја има споделено на фб најмалку 10 пати !!!

итн..

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056

почитувач на ликот и делото на Љупчо Палевски, Миленко Неделковски и Boban Nonkovik...

гарант на 100 души на фб до сега у инбокс им ги има пратено видеото од Израел и постот за авионот што не запрашува... и секако ги има споделено на фб најмалку 10 пати !!!

се има потпишано на петицијата за Евровизија и ја има споделено на фб најмалку 10 пати !!!

итн..

Се додека не спомнуваат Рептилоиди и Планета Нибиру се обични аматери.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Жителите на селото се бројат на прсти...
Од твоето пишување излегува дека бабата ја задушиле, што не е точно.
Ако имал арсенал оружје не ќе поминеше со две години условно.
Понатаму, каква полиција од Пробиштип споменуваш, тие немаат никакви ингеренции во селото и не смеат да преземат никакви дејства.
Доколку не се кренеше голема врева животот ќе го завршеше во затвор, што по закон му следуваше.
Нормално е дека тој ќе ја кажува својата верзија, инаку не му се пишуваше добро. Мислам дека и малку е заташкан случајот.

Да не ме разбереш погрешно, мило ми е што се извлече и мило ми е што му пресуди на едниот. Штета што другиот се спаси (се преправал дека е мртов, па успеал да ја здувне).
Ти изгледа кажуваш официјални информации, тој вториот што избега му избегал оти овој имал само 2 сачми во пушката (нема троцефки колку што знам), кога се вратил по другата пушка овој ја здувнал,
а дали си се запрашал зошто бил однесен во пробиштипската болница, зошто не е во кратовската,
многу еноставно, оти со изградбата на браната Кнежево е пробиен пат по реката Злетовица и сега сите тие кратовски села за да отидат до Кратово одат низ Пробиштип, и за цајканите не си во право, тој првиот што отишол е полицаец на пробиштипската полиција, да овие се јавиле на кратовската, ама прва што отишла на терен е пробиштипската.

Официјални изјави се едно, останатите работи се друго, и сега во Струмица видовме тепање, ама излезе дека можеби и со право бил тепан (ако е точно тоа што се пишуваше на темата за Струмица).

ЕДИТ:
Да дополнам, во секој случај неговата старост и притисокот на јавноста помогнаа да не биде осуден, да не беше толлку стар незнам дали ќе се спасеше од затвор.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.467
Поени од реакции
18.728

итн..

Една пријателка еден сат ме убедуваше со ова за авионите и запрашувањето, му викам шо ти текна, ми го отвора тој Љупчо Палевски :ROFLMAO: и рутата со авионот, не знаев дал да плачам дал да се смеам.
После то ми отвори една статија друга за составот на вакцината АЗ :)

Јас стварно им се чудам на ваквите, да живееш ваков параноичен живот, да навлегуваш во теориии длабоко не е лесно, после ќе има се почесто обиди за самоубиство, епа ќе има.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594

итн..

Вакви+ со наци срања се 90% од гласачите на Трамп

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Вакви+ со наци срања се 90% од гласачите на Трамп
Гласачите на Трамп се патријархални конзервативни патриоти, рационални и чесни луѓе, од другата страна се педофили некрофили растенија несфатени џаболебари и северџани, најгној збирштина од едно општество...
Автоматски споено мислење:

Една пријателка еден сат ме убедуваше со ова за авионите и запрашувањето, му викам шо ти текна, ми го отвора тој Љупчо Палевски :ROFLMAO: и рутата со авионот, не знаев дал да плачам дал да се смеам.
После то ми отвори една статија друга за составот на вакцината АЗ :)

Јас стварно им се чудам на ваквите, да живееш ваков параноичен живот, да навлегуваш во теориии длабоко не е лесно, после ќе има се почесто обиди за самоубиство, епа ќе има.
Оние што веруваат во богови и за нив не знаеш дали да плачеш или да се смееш?

D

Deleted member 12196

Гостин
Ти изгледа кажуваш официјални информации, тој вториот што избега му избегал оти овој имал само 2 сачми во пушката (нема троцефки колку што знам), кога се вратил по другата пушка овој ја здувнал,
а дали си се запрашал зошто бил однесен во пробиштипската болница, зошто не е во кратовската,
многу еноставно, оти со изградбата на браната Кнежево е пробиен пат по реката Злетовица и сега сите тие кратовски села за да отидат до Кратово одат низ Пробиштип, и за цајканите не си во право, тој првиот што отишол е полицаец на пробиштипската полиција, да овие се јавиле на кратовската, ама прва што отишла на терен е пробиштипската.

Официјални изјави се едно, останатите работи се друго, и сега во Струмица видовме тепање, ама излезе дека можеби и со право бил тепан (ако е точно тоа што се пишуваше на темата за Струмица).

ЕДИТ:
Да дополнам, во секој случај неговата старост и притисокот на јавноста помогнаа да не биде осуден, да не беше толлку стар незнам дали ќе се спасеше од затвор.
Тие села гравитираат кон Злетово, не знам зошто потпаѓаат под Кратово. Кон Кратово немаат пат. Но тоа е малку важно. Факт е дека тој што побегнал е застрелан на бегање, во дворот, а можеби и убиениот е застрелан таму. Нема тука никаква самоодбрана. А што бил однесен во Пробиштип (дали однесен или самиот отишол) тој од таму и дошол. Таму е патот.

Официјалните информации се дека било самоодбрана. Но тој пукал кога тие биле на заминување. Имаше човекот некоја линија, го извлекоа.

И за крај:
Прилично добро ги познавам тие села, уште од времето кога речиси немаа никакви патишта...
Инаку не можам да тврдам дека ова е 100% точно, не сум бил очевидец. Но и она што го пишуваш ти е полно со дупки.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.467
Поени од реакции
18.728
Гласачите на Трамп се патријархални конзервативни патриоти, рационални и чесни луѓе, од другата страна се педофили некрофили растенија несфатени џаболебари и северџани, најгној збирштина од едно општество...
Автоматски споено мислење:

Оние што веруваат во богови и за нив не знаеш дали да плачеш или да се смееш?
И за нив

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.407

итн..

итн..

Неџат, ти ли си?

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Тие села гравитираат кон Злетово, не знам зошто потпаѓаат под Кратово. Кон Кратово немаат пат. Но тоа е малку важно. Факт е дека тој што побегнал е застрелан на бегање, во дворот, а можеби и убиениот е застрелан таму. Нема тука никаква самоодбрана. А што бил однесен во Пробиштип (дали однесен или самиот отишол) тој од таму и дошол. Таму е патот.

Официјалните информации се дека било самоодбрана. Но тој пукал кога тие биле на заминување. Имаше човекот некоја линија, го извлекоа.

И за крај:
Прилично добро ги познавам тие села, уште од времето кога речиси немаа никакви патишта...
Инаку не можам да тврдам дека ова е 100% точно, не сум бил очевидец. Но и она што го пишуваш ти е полно со дупки.
Јас 2005-2007 учествував во изградбата на Зафатот и трасата на водоводот за Пробиштип, што се наоѓа на река Злетовица веднаш под Којково, така да ги познавам мање више луѓето од таму. Дедото не го знам, бидејки селото е од разбиен тип, веројатно бил подалеку од трасата на патот. Е сега историјата со арсенал оружје и УЧК никако не се вклопуваат во сликата која ја имам за тие 2-3 години престој таму. Може дедото е исклучок, ама мислам дека приказната која дошла до @Toma најверојатно поминала многу надоградби, затоа е толку шарена и полна со контрадикторности! Едноставно, како што викаат кумановци: Собрала се дружина да га е*е Божина, ама Божин не бил расположен за с**с, па дружината го окркала. Баш ми е мило, што ги скинал, остај тоа право и правни заврзлами, на таков терен законот е : око за око, заб за заб.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.804
Поени од реакции
5.577
Неџат, ти ли си?
даа дааа !!!

сеа само шо се вратив од на гласање на првите непосредни внатрепартиски избори во СДСМ (социјалдемократи на северна маќедонија)..

веројатно и веќе претпоставувате за кого го дадов својот глас.. секако изборот не беше ни малку лесен, иако така изгледа кога гледаш од страна...

гласав за мојот премиер, со надеж и верба дека веќе од вечер(!!), оваа земја ќе биде подобра отколку што беше денес, вчера изминативе месеци и години...

За Заев, затоа што со него и неговата политика секогаш постои утре е нов ден (??)

Kajgana Shop

На врв Bottom