Влада на Македонија

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Денко Малески: Македонија нема средновековно наследство, геополитиката ја создаде македонската нација

..........Во таков разговор, некои работи што ќе ги слушнеме ќе ни се допаднат, други не. Дека македонската нација и јазик постојат и не само што никој не треба да ги негира, туку напротив сите треба да се однесуваат кон нив со почит. Како сојузници во големата антифашистичка борба за време на Втората светска војна, заедно со другите југословенски народи, имаме трајни и нераскинливи врски. Но, исто така, на Балканот има само две земји кои немаат средновековно историско наследство, но се модерни, современи земји: Словенија и Македонија. Тие исто така ќе ја објаснат пан-бугарската идеја и како геополитиката го забрза создавањето на македонската нација од средината на 19-ти и особено во 1930-тите и 40-тите години на минатиот век .............
https://bgnes.bg/news/denko-maleski-makedonia-nama-srednovekovno-nasledstvo-geopolitika-s-zdade-makedonskata-natcia/

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ова со делењето државни пари како на заебанција, и то на опшчина која е позната како дива лига во вилаетот, да не е само про форма опозицијата би била одлична основа да се повика на масовно неплаќање на давачки кон локалната и централната власт од сите оние кои не сакаат муртинецот отворено да ги дупи во паметот.
Ама ако имаше вистинска опозиција која нема тетоважа - калиф место калифот на вулвата.

Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Денко Малески: Македонија нема средновековно наследство, геополитиката ја создаде македонската нација

..........Во таков разговор, некои работи што ќе ги слушнеме ќе ни се допаднат, други не. Дека македонската нација и јазик постојат и не само што никој не треба да ги негира, туку напротив сите треба да се однесуваат кон нив со почит. Како сојузници во големата антифашистичка борба за време на Втората светска војна, заедно со другите југословенски народи, имаме трајни и нераскинливи врски. Но, исто така, на Балканот има само две земји кои немаат средновековно историско наследство, но се модерни, современи земји: Словенија и Македонија. Тие исто така ќе ја објаснат пан-бугарската идеја и како геополитиката го забрза создавањето на македонската нација од средината на 19-ти и особено во 1930-тите и 40-тите години на минатиот век .............
https://bgnes.bg/news/denko-maleski-makedonia-nama-srednovekovno-nasledstvo-geopolitika-s-zdade-makedonskata-natcia/
Можеби несреќно се изразил, но во оваа форма, изјавата му е врвен дебилизам. Словенците да не биле средновековни Австријци или средновековни етнички Хрвати, па како модерна нација нема што да бараат во никаква историја или наследство - цркви , фолклор, јазик итн..
Демек тие се само потстанари на сопствената територија низ вековите, без значение од што произлегло од истата територија.
Истото важи и за Македонците и Македонија.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ова со делењето државни пари како на заебанција, и то на опшчина која е позната како дива лига во вилаетот, да не е само про форма опозицијата би била одлична основа да се повика на масовно неплаќање на давачки кон локалната и централната власт од сите оние кои не сакаат муртинецот отворено да ги дупи во паметот.
Ама ако имаше вистинска опозиција која нема тетоважа - калиф место калифот на вулвата.
Не гласајте вие за опозицијата, за да има поголема опозициска моќ и да биде поефикасна у непослушноста.
Ало!
Пред неколку месеци имаше избори!
Ебаве непрокопсаните.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не гласајте вие за опозицијата, за да има поголема опозициска моќ и да биде поефикасна у непослушноста.
Ало!
Ебаве непрокопсаните.
Ќе влечат пак сламка кој да глуми predafnik а кој patriot ебави семето штапско?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.398
Поени од реакции
24.110
Ало!
Ебаве непрокопсаните.
Nema opozicija. Barem ne onakva kakva ocekuvaja povekjeto gragjani. Od druga strana si ja naucijja lekcijata deka na izbori se glasa Za a ne Protiv.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ќе влечат пак сламка кој да глуми predafnik а кој patriot ебави семето штапско?
Не бладај, се знае кој што направил у оваа држава. Знам дека ве боли тоа што сте изебани у мозок од мутав струмички ѓуптин....преминете преку тоа.
Автоматски споено мислење:

Nema opozicija. Barem ne onakva kakva ocekuvaja povekjeto gragjani. Od druga strana si ja naucijja lekcijata deka na izbori se glasa Za a ne Protiv.
Селска пичка знаеш каква е.....и се ебе а не сака да и влезе....тоа е тоа.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не бладај, се знае кој што направил у оваа држава. Знам дека ве боли тоа што сте изебани у мозок од мутав струмички ѓуптин....преминете преку тоа.
Ете јас бладам и по твое се знае кој шо направил во оваа држава, з`ш Хидрожмицковски и ДПМНЕ немаат 600к гласови на избори?

Или јас бладам, или према изборните резултати некој ја дупи кокошката а не е петелот.

Среќа нема глупометар на форумот, има да го прегориш во максимум три коментари :icon_lol:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Селска пичка знаеш каква е.....и се ебе а не сака да и влезе....тоа е тоа.
Напиши go sakam Nikola Grujovski vo postenskto sandace, еве јас ќе те цитирам за почеток во знак на поддршка и ќе ти напишам Amin, сигурно и други ќе помогнат, па може ќе добиеш наградно патување на Сејшелите, па ќе одиш таму и ќе те распичат и тебе како praf konsevrativec, patriota:pos:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ете јас бладам и по твое се знае кој шо направил во оваа држава, з`ш Хидрожмицковски и ДПМНЕ немаат 600к гласови на избори?

Или јас бладам, или према изборните резултати некој ја дупи кокошката а не е петелот.

Среќа нема глупометар на форумот, има да го прегориш во максимум три коментари :icon_lol:
Што ќар имаш ти од ова?
Зошто на пример не гледаш на работите по принцип непријателот на мојот непријател е пријател?
За жал има една логика, дека ја сум ти непријателот :)
Како и да вртиш шупакот ти е отпозади.
Колку и да сакам да те бомбардирам со адхоминем срце не ми дава, ама изгледа си бетер од копилињава за кои барем на прв поглед декларативно се бориш против.
Ти си можеби најдолен стадиум од ѓубре што може да биде некој....подоле од твоето ниво не може....ама ај, може грешам, па ќе оставам луфта време.
Автоматски споено мислење:

Напиши go sakam Nikola Grujovski vo postenskto sandace, еве јас ќе те цитирам за почеток во знак на поддршка и ќе ти напишам Amin, сигурно и други ќе помогнат, па може ќе добиеш наградно патување на Сејшелите, па ќе одиш таму и ќе те распичат и тебе како praf konsevrativec, patriota:pos:
Ај нема врска, ќе оставам луфта и овде....може стварно мислиш дека си у право.....ако те напипам 100% ќе ти го заебам детството, жими Никола Грујовски :)

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
Зошто на пример не гледаш на работите по принцип непријателот на мојот непријател е пријател?
Ти би сакал за пријател некој чиишто идоли коленичат пред црнечки куришта? И се кријат во гепеци?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти би сакал за пријател некој чиишто идоли коленичат пред црнечки куришта? И се кријат во гепеци?
Демек јас имам идоли :)
Не ебам никого, ни тој у гепегот ни тебе ни тој што ме цитирал ни самиот господ. Нема никој погоре од мене, ама ако треба да се направи нешто за да не ни се смее цел свет ќе прифатам све. Затоа што на крајот од денот ме заболе курот за туѓо мислење, не тука, кај сакаш. Ќе идам контра ветер од кур ќејф....затоа што можам, и не се потресувам ни најмалку.

Kajgana Shop

На врв Bottom