ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 140 67,3%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 13,9%

• Вкупно гласачи
    208
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
... а бе види, јас и да се нервирам ќе ми помине, ама што ќе правиш ти што ќе мораш да го спикаш гјуха е шчипе, а можеби и отказ ќе добиеш токму во приватна фирма што наместо тебе иако ќе научиш два три збора гјуха е шчипе газдата ќе мора да вработи шчиптар можеби и на твое место, што ќе правиш?... ај нема веза, тогаш јас ќе ти дадам пивце за живце! ;)
Ако, флексај се на сиротињи што работат приватно, дури ти си имаш 3 кафе-паузи на државно :(

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Градоначалникот на Вевчани Сашо Јанковски, кој доаѓа од редовите на СДСМ, денеска за в.д. директор на Јавното комунално претпријатиие „Еремија” ја постави активистката на ВМРО-ДПМНЕ Јасмина Бебековска. :lolzz:
Ete, jas se si mislef ti deka si na slika :smirce:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.794
Поени од реакции
37.796
Ete, jas se si mislef ti deka si na slika :smirce:
... јас да бев партиски активна не ќе беше вака распрдена државата биди сигурен! (y)
Ако, флексај се на сиротињи што работат приватно, дури ти си имаш 3 кафе-паузи на државно :(
... мене ме боли, а ќе биде наскоро чиста вистина, јас веќе една година не пијам кафе ја почитувам пандемијата, а и да сакам не можам, пола си го дрват дома и земаат цела плата!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
...СДССевернаМ да те поправам, од сега да се навикнеш правилно да именуваш!
Социјал Демократи на Северна Македонија се сега, ако веќе бараме влакно во ......

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
... искрено Вие имавте два грама мозок, што дозволивте за ваше владеење тому овие СЕГА кои се прчат и Ве и Не' е-баат, се збогатија и зедоја сила токму во ваше време, е па сега трпите, ама проблемот шо трпиме и ние другите, јас да бидам на власт и да дозволам тому тие од СДСсМ да се збогатат и да прават бизниси кои нит во нивно претходно владеење ги немале... е тоа е што сега трпиме, што не ги извадивте на улица кога требаше целото ваше членство што толку години под вмровска членска книшка се криеше и глупаво, неписмено и вработено, непроверени членови сте иделе на квантитет, а не во квалитет на членство, е па ете резултат ...сите го јадиме сега!
У шах се користи термин overextending.....кога освојуваш простор а оставаш празнина позади. :)
У суштина проблематиката е врзана со еден феномен, каде секој со секого се знае у оваа држава. И највеќе бизнисите барем кај македонците се фураат на база на пријателства и познанства. Ова комуњарско што се запосли у јавна администрација, тоа ти е energy flows where attention goes :D
Комуњарското го има тоа, желбата(волјата да бидам попрецизен) за бирократска работа и на база на оваа филозофија од погоре, или онаа не клеца кој е убав клеца кој е упорен функционираат работите. Нема механизам што не би бил репресивен и кој би го спречил ова. Колку и да изгледа контрадикторно, во тој "партиски режим" највеќе беа запослени комуњари, и тоа на добри позиции. Доказ за тоа е прошлите локални, не чекаа бродот ни да покаже знаци на тонење за да "глувците" го напиштат бродот.....еве ги сега удобно и природно им е, и го одржуваат Заев на власт....истите тие со кои Груевски вадеше над 400000.
Ова со делење книшки на секого, е тема на разговор на партиски членови кои биле и се, заради идеолошки причини, и доста често имало расправии на овие теми. И многу е болно кога ќе видиш како некој што молел за книшка отишол да гласа на референдумот, затоа што му претеле на работа. Го обвинуваа ВМРО и структурите кои владееа тогаш, а уствари кривецот е нашиот менталитет. Да се продаваме за ситни пари, за работа, за бугарски пасош и т.н.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.794
Поени од реакции
37.796
Социјал Демократи на Северна Македонија се сега, ако веќе бараме влакно во ......
... не знам дали ,,не се,, или ,,се,, или каде е влакното, ама како премиер што зема државна плата и како претседател на партијата мора да си го смени името инаку денар не смее да зема од државата за било што,

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
643
Шо бидна со Сејшелката Николина, почесен претседател на партијата ВДУПМНЕ за која се дискутира? Како да не обрнавме доволно внимание, а? Не разбравме колку црнци биле, дали му се измочале в уста итн. На толку акање од земја за семејство и антипедерлук батево остај жена и деца и го чепати чмаро на велико.
Дали по пропаста на Мјурт калето че ни ја врати како трансродова премиерка?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
У шах се користи термин overextending.....кога освојуваш простор а оставаш празнина позади. :)
У суштина проблематиката е врзана со еден феномен, каде секој со секого се знае у оваа држава. И највеќе бизнисите барем кај македонците се фураат на база на пријателства и познанства. Ова комуњарско што се запосли у јавна администрација, тоа ти е energy flows where attention goes :D
Комуњарското го има тоа, желбата(волјата да бидам попрецизен) за бирократска работа и на база на оваа филозофија од погоре, или онаа не клеца кој е убав клеца кој е упорен функционираат работите. Нема механизам што не би бил репресивен и кој би го спречил ова. Колку и да изгледа контрадикторно, во тој "партиски режим" највеќе беа запослени комуњари, и тоа на добри позиции. Доказ за тоа е прошлите локални, не чекаа бродот ни да покаже знаци на тонење за да "глувците" го напиштат бродот.....еве ги сега удобно и природно им е, и го одржуваат Заев на власт....истите тие со кои Груевски вадеше над 400000.
Ова со делење книшки на секого, е тема на разговор на партиски членови кои биле и се, заради идеолошки причини, и доста често имало расправии на овие теми. И многу е болно кога ќе видиш како некој што молел за книшка отишол да гласа на референдумот, затоа што му претеле на работа. Го обвинуваа ВМРО и структурите кои владееа тогаш, а уствари кривецот е нашиот менталитет. Да се продаваме за ситни пари, за работа, за бугарски пасош и т.н.
Целата шема е продади за пари. Сеуште ги чекам парите од името. Не ми се легнати на сметка.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Целата шема е продади за пари. Сеуште ги чекам парите од името. Не ми се легнати на сметка.
За кое име мислиш и за кога?
Затоа што два пати го продаваа некои името.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
За кое име мислиш и за кога?
Затоа што два пати го продаваа некои името.
Тоа значи дупло пари треба да ми легнат на сметка. Како и секој добар преварант продава иста работа на двајца.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.211
Поени од реакции
12.013
Немој да ми се нервираш, еве ти едно цвеќенце за убава вечер :smirce:
Види, ем ти се чепка тоа газето прилепско ем кога некој ќе те отера у курац (како членот Бодидарма) одиш да плачеш по модератори и администратори на други теми.

Секогаш така, кога ќе те скараат другарите во мала одиш кај мама на плачење?

Еве ти еден курац, за убава вечер. :kuracc:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Види, ем ти се чепка тоа газето прилепско ем кога некој ќе те отера у курац (како членот Бодидарма) одиш да плачеш по модератори и администратори на други теми.

Секогаш така, кога ќе те скараат другарите во мала одиш кај мама на плачење?

Еве ти еден курац, за убава вечер. :kuracc:
Форумот си има правила кои важат за сите. Дискусија од типот тој што е најгласен е најмногу во право може да си терате пред коперација или по штабови.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.211
Поени од реакции
12.013
Форумот си има правила кои важат за сите. Дискусија од типот тој што е најгласен е најмногу во право може да си терате пред коперација или по штабови.
Не, како што гледаш ниту се замешав кога на темава си ги меревте на кого му е подолг ниту пак ми е гајле што го хејташ ВМРО. Мене лично тоа ништо не ми менува.

Сакав да ти посочам само дека кога ти се чепка газето знаеш да пецкаш по темиве, а кога некој ќе ти го даде патот (како Боди) веднаш кукаш кај познати модови или плачиш кај главните админи и се повикуваш на правилата кои важат.

Премногу плачипичкесто понашање за некој кој се дефинира себе си за машко.
Барем прилепчани се на вилица јаки (ако не и друго).

Биди ми поздравен и намали со плачењето. Коментирај си слободно на сите теми и ако со некој се замериш како со Боди земи кажи му, не плачи. Голем си. Барем сметам дека е така, можеби и не е.

Kajgana Shop

На врв Bottom