Денес ми се промени статусот С'вет'т по гражданство не е уважил молбата При изв'ршенија финален експертен преглед се установи, че не са приложени всички документи...Знам, проблемот е што му верував на посредникот а воедно и другар ми е, сега сум сигурен не ги однел дополнителните документи иако ми се колнеше. Изутринава му се јавив чисто информативно да го поздравам, да му соопштам статус отказ и као у неверување е, ќе проверел па ќе ми се јавел. Вотевер.
У осталом, најдов одма по препорака посредник кој ќе ми вади од наредна недела дупли произход па одново процедура ќе тераме. За сите оние кои што се у задолжителна би ви препорачал сами да ги носите документите, ретки се оние посредници кои се искрени. И да, бројче кога ви даваат посредниците има само дата на прием, не го пишува вашето име и презиме, така да и таа фора е за неверување.
Не сум разочаран баш напротив позитивен сум само што овој пат ќе ја тераме процедурата преку конзулат Битола. На сите ви посакувам секое добро, ќе се читаме почесто, тука сум.