Тебе не ти се парите пресудни на работа?
Некои од постовиве овде се како на календарот да седи 1995.
Нормално дека ми се битни, ако станува збор за нормални пари. А дали ќе зимам 15 милиони годишно, и 16.5 нема да ми смени нешто многу, а пред тоа сум ги одрал буквално. Значи ако се работеше за друг клуб освен Реал (од Америка, Азија, или некој друг клуб), немаше да има вакви постови, ако сака нека бара и 100 милиони, државјанство, пасош, имот, пензија и се што сака.
Тука збориме за Реал, сега проверив, 16 сезони има играно за Реал, супер играч, може да стекне статус на легенда во тимот, и он им вика, ајде повисока плата, иначе ќе си бегам зз. Малку е безвезе некако, иако е 2021 година и како што викаш постовите се ко да се пишувани во 1995, баш има се помалку и помалку такви играчи, и има шанса баш да биде недостижен по сите параметри (ако тоа му е целта), он решава да ја прави циганската, и да се лигави за повеќе пари.
Точно е дека фудбалот сега е бизнис и работа, сепак истите тие играчи почнале и ради пасија/страст покрај големите заработки.
Затоа и споредбата со обична работа и спорт, малку не е соодветна. Ако ЈАС работам за Кока-Кола 16 години, сум да речеме нивниот најдобар вработен, на топ позиција, плата ненормална, ме третираат како крал, стигнувам година-две пред пензија, ЈАС не би си дозволил да побарам 10% повисока плата, па ако не ми даваат да им речам, зз дечки кој ве врти, отидов ја у Пепси ме бараат.
Јас така гледам на работите и тоа е тоа.
Како што рече Џонтра, на крај ќе си стави црна дамка со циганчењето за пари, и на крај не би се памтел неговиот учинок, туку баш тоа лошото на крај
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)