Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
5 март 2018
Мислења
17.141
Поени од реакции
19.539
А и не му е прв пат да уценува вака за појак договор, секое лето се поврзуваше со клубови само за да извлечи повеќе пари.

На лето гарант ќе тргнува Реал по Мбапе или Халанд,не можат да се заглават со голем договор со Рамос кој сигурно бара неколку години плус да продолжи.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.473
Поени од реакции
4.628
Па и вака е недопирлив/недостижен и прв на листа. Капитен е на клубот и има загарантирано место у прва постава. Ова се показатели дека клубот те почитува максимално.
Не збориме за лимитирана минутажа и тргање од капитен, ебени 10% од плата треба да намали.
Се циганчи само со вакво понашање, на крај ако не се договорат и си отиде у ПСЖ, Америка, Катар и сл. во јавноста ќе остане мислењето дека Рамос и Реал се разделиле за пари и кон него ќе покажуваат со прст.
Точно, но сепак негов избор. На 99% од играчите им се на прво место парите и тоа е тоа. Жално, али такво време дојде.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На 99% од играчите им се на прво место парите и тоа е тоа.
Тебе не ти се парите пресудни на работа?

Некои од постовиве овде се како на календарот да седи 1995.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Многу јако ова, реал да бил лојален со него како тој што бил, лојалност купена со пари. Па не сакал да му намалат 10%, немало криза за реал, кои се овие објаснувања не ми е јасно. Занети, Тоти, Гигс, Малдини, Буфон, Пујол сигурно бараа некој милион плус за да се осеќаат важни во клубот, над другите.
Не го ставај Буфон во ова друштво. Типот го напушти јуве за ПСЖ. Сигурно не отиде за мала пара. А и не знам која е таа лојалност поише доверба на ПСЖ да дадеш дека можат ЛШ да освојат него ли на клубот кој играш 20 години .

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.473
Поени од реакции
4.628

Нормално дека ми се битни, ако станува збор за нормални пари. А дали ќе зимам 15 милиони годишно, и 16.5 нема да ми смени нешто многу, а пред тоа сум ги одрал буквално. Значи ако се работеше за друг клуб освен Реал (од Америка, Азија, или некој друг клуб), немаше да има вакви постови, ако сака нека бара и 100 милиони, државјанство, пасош, имот, пензија и се што сака.

Тука збориме за Реал, сега проверив, 16 сезони има играно за Реал, супер играч, може да стекне статус на легенда во тимот, и он им вика, ајде повисока плата, иначе ќе си бегам зз. Малку е безвезе некако, иако е 2021 година и како што викаш постовите се ко да се пишувани во 1995, баш има се помалку и помалку такви играчи, и има шанса баш да биде недостижен по сите параметри (ако тоа му е целта), он решава да ја прави циганската, и да се лигави за повеќе пари.

Точно е дека фудбалот сега е бизнис и работа, сепак истите тие играчи почнале и ради пасија/страст покрај големите заработки.

Затоа и споредбата со обична работа и спорт, малку не е соодветна. Ако ЈАС работам за Кока-Кола 16 години, сум да речеме нивниот најдобар вработен, на топ позиција, плата ненормална, ме третираат како крал, стигнувам година-две пред пензија, ЈАС не би си дозволил да побарам 10% повисока плата, па ако не ми даваат да им речам, зз дечки кој ве врти, отидов ја у Пепси ме бараат.

Јас така гледам на работите и тоа е тоа.

Како што рече Џонтра, на крај ќе си стави црна дамка со циганчењето за пари, и на крај не би се памтел неговиот учинок, туку баш тоа лошото на крај :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
А и не му е прв пат да уценува вака за појак договор, секое лето се поврзуваше со клубови само за да извлечи повеќе пари.

На лето гарант ќе тргнува Реал по Мбапе или Халанд,не можат да се заглават со голем договор со Рамос кој сигурно бара неколку години плус да продолжи.
Колку години ? Кој е тој голем договор ? Дали е 1 милион или 10 пресуден за тој да остани ?
Нема никакво инфо уште освен што новинари вчера блиски до него и клубот пуштаат гласини дека големи се шансите и веќе тоа е in motion наредна сезона да игра за друг клуб. Можеби е спукан со Перез, можеби Перез се натега со агентот негов или можеби нешто трето што не е поврзано со тој мочаниот милион што се спомнува.

п.с. Бејл и Азард + Иско ќе ги ослободат за Халанд и Ембапе. :kafence:

Последно уредено:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нормално дека ми се битни, ако станува збор за нормални пари. А дали ќе зимам 15 милиони годишно, и 16.5 нема да ми смени нешто многу, а пред тоа сум ги одрал буквално. Значи ако се работеше за друг клуб освен Реал (од Америка, Азија, или некој друг клуб), немаше да има вакви постови, ако сака нека бара и 100 милиони, државјанство, пасош, имот, пензија и се што сака.
Се супер само ова е од твојата гледна точка.

За некое дете од Африка што јаде еднаш на две недели, ти, со (нафрлам) 35,000ки месечно си Серхио Рамос кој утре ден со шефот ќе се оправа дека заслужува 40,000ки после 10 години верност во фирмата, кога те барале Ојле, Дојле а ти си останал и нема да сака да ти ги даде.

Нормално, тебе ама ич не те интересира дали имало денес пандемија или не, исто како што не го интересирало ни шефот твој дали Пепси или Прилепска Пивара ти давале десетострука плата на времето кога си решил да останеш во Кока Кола (да, Рамос можеше и повеќе пари да заработува во друг клуб).

Рамос ама никогаш нема да си остави црна дамка со тоа „циганчење“ за повеќе пари, исто како што денес никој не памти дека Руни во 2009 фино лепо си прогура клаузула да е најплатен во МЈ додека е во клубот.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.688
Поени од реакции
8.322

Што и фали на 1995?
Јас неколку пати го имам постирано ова, колку да докажам дека до човекот е, не е до парите. Примерот со Дино Раџа кога потпиша за Виртус( Ил Месаџеро) за тројно или така нешто помалку пари отколку Бостон!
На прашање зошто, одговорот беше дека и тие 3-4 милиони се доволни за следните 3-4 генерации да му живеат комотно и на висока нога! Пластично објасни дека не може да руча или вечера 2 пати или истовремено да спие во две куќи.
Парите се пресудни до некоја граница, после тоа луѓето од недостаток на имагинација и акал почнуваат да го билдаат статусот со пари. Ама ни Рамос ни Руни не се одликуваат со имагинација и ум воопшто, затоа што подебел златен ланец, за да не зборат луѓето колку е глуп!

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.688
Поени од реакции
8.322
исто како што денес никој не памти дека Руни во 2009 фино лепо си прогура клаузула да е најплатен во МЈ додека е во клубот.
Јас памтам и од тој момент Руни беше мртов за мене како фан на Јунајтед. Можеш да побараш мои мислења за време на Мојс, да не испадне се пувам овде!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Парите се пресудни до некоја граница, после тоа луѓето од недостаток на имагинација и акал почнуваат да го билдаат статусот со пари. Ама ни Рамос ни Руни не се одликуваат со имагинација и ум воопшто, затоа што подебел златен ланец, за да не зборат луѓето колку е глуп!
По стоти пат, истово го има во секоја можна сфера :)

Секој доктор има сон некој ден да биде примариус во клиника, макар за само 1,000 денари повеќе :) И во Швајцарија докторите во клиникине да не си ја кријат глупоќата со скапи кондури хахахахаа.

Расте декорот, расте егото, се бара статус. Ништо ново и невидено досега.
Автоматски споено мислење:

Јас памтам и од тој момент Руни беше мртов за мене како фан на Јунајтед. Можеш да побараш мои мислења за време на Мојс, да не испадне се пувам овде!
И за мене Хјуз не е ни икона на МЈ ама кој ме прашува мене.

M

Macedon1um

Гостин
Точно, но сепак негов избор. На 99% од играчите им се на прво место парите и тоа е тоа. Жално, али такво време дојде.
Ами на фудбалските тимови играчите и фановите ли им се на прво место или парите ? Не знам оти ги жалите, ќе требало да дадат некој милион повеќе

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.473
Поени од реакции
4.628
По стоти пат, истово го има во секоја можна сфера :)

Секој доктор има сон некој ден да биде примариус во клиника, макар за само 1,000 денари повеќе :) И во Швајцарија докторите во клиникине да не си ја кријат глупоќата со скапи кондури хахахахаа.
За работа класична да, али за спорт не се согласувам баш со овој став. Но како што рече, никој не ме прашува мене, ни тебе, ни било кој на светов :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За работа класична да, али за спорт не се согласувам баш со овој став
А што е поразлична класичната работа од спортот? Да не не плаќаат данок тие или да не не им се собира 8 саати на ден обврски :ROFLMAO: Дечки дајте бе, 2021 сме. Тие сценарија од типот на спорт, фанови, лојалности, дрн, мрн, само во Јужна Америка.

Како што и дробеа по мк сајтовиве на Бијонси што испозела милиони за 15 минути настап пред некоја година кај и да беше а таа се спремала 6 месеци по 8 саата секој ден за тие 15 минути. Ама ете, не се куца точно во 8 на работа и нејзиново не е вредно.

Kajgana Shop

На врв Bottom