Скутерчиња: Се за и околу нив

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Имат низ Охридов многу.... И нови и стари, али тие старите за ништо не вредат.... Најмногу шо обожавам од Jet-ојве, [FONT=arial,sans-serif][SIZE=-1]Sky Seadoo Bombardier[/SIZE][/FONT] можиш да најдиш и од 1300 cc, дури и GTI верзија:)Tакви за цена сигурно над 11 000 евра зависи која година се...(да не бегам многу од темава зошто ова е оф топик)...

-Trance-HCI

Трансер до срж...
Член од
18 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
16
Се двоумам помегу Generic Xor 50cc и Keeway Matrix 50cc.. двете се иста цена ( 1390 евра ), јас сепак мислам дека Generic поквалитетни се ама ај да видам вие што мислите....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е ова е тежок избор.... Незнам зошто, но јас би земал Матрикс, некако пошмекерски се.
Инаку не си кажал за какви машини се работи, Џенерик има 2 тактни и 4 тактни, а матрикс само 2 тактни (бар така мислам ако грешам корегирајте ме!)

-Trance-HCI

Трансер до срж...
Член од
18 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
16
Да да и мене Matrix ми е "по фаца" и поке сум за Matrix... незнам колку тактни се .. А за брзина Generic беше до 80 km/h графиран, а кај Matrix-от беше дигитално..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Најлесно да откриеш колку тактни се, е да прашаш дали троши чист бензин (4-тактен) или мешавина бензин-масло (2-тактен). 2-тактниот е побрз, но животниот век му е пократок. Според километражникот Џенерикот би требало да е 2-тактен.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
И двата се 2 тактни. Generic имаат и 125-та таа е 4 тактна а од оваа година има и матрикс 125 исто 4 тактна.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
ahh, Matrix e BRZ... Generic 64km/h NAJVEKE... na izgleda e podobar, a za kvalitet kako sto slusam Generic se podobri ali i keeway ne se losi, dzabe cenite ne se tolku... pozdrav

-Trance-HCI

Трансер до срж...
Член од
18 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
16
Братучед ми има Generic и без проблем оди до 80 km/h и плус има еднаш паднато со моторот и ништо немат моторот, а богами и братучед ми немат ништо :)...

Г

Гоццццце

Гостин
Сакам предлог за нов скутер, до 1600 евра , 50 кубика. Ајде.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Сакам предлог за нов скутер, до 1600 евра , 50 кубика. Ајде.
Можеш да си најдеш како горенаведените, околу 1300-1400 евра се тие, али ако зимаш еден од тие подобро матриксот ако сакаш понатака да му правиш нешто да му ставаш кит итн. имаш доста делови за разлика од Generic, после имаш sym jet sport x (као мојот :) али е малку поскап 1700 евра а гледам сеа 1800 го продаваат дека почнува сезона и качиле цени :toe:
Знам пред некое време искочи и бенели скутерче али го купија кинези. А цената не ја знам.
За тие пари толку може има уште некое скутерче ама не ми текнува моментално.

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Можеш да си најдеш како горенаведените, околу 1300-1400 евра се тие, али ако зимаш еден од тие подобро матриксот ако сакаш понатака да му правиш нешто да му ставаш кит итн. имаш доста делови за разлика од Generic, после имаш sym jet sport x (као мојот :) али е малку поскап 1700 евра а гледам сеа 1800 го продаваат дека почнува сезона и качиле цени :toe:
Знам пред некое време искочи и бенели скутерче али го купија кинези. А цената не ја знам.
За тие пари толку може има уште некое скутерче ама не ми текнува моментално.
Benelli ти е италијанска марка мотори(не се само скутери) и постојт веќе долго време не е нова марка ако не знаеше...:tapp:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да имам 1.600 евра во кеш за купување мотор.... Тешко дека би земал скутер каков и да е. Сепак се е ствар на вкус, има доста добри скутерчиња за тие пари. Не ги пратам многу нив, видиги оние Баотиан мислам дека се доста квалитетни.

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Абе јас си реков да не зборвиш за цела марка, скутеров е да не речам лај.о... Максимална брзина цели 50 км и резервар со неверојатна зафатнина од 6 литри:vozbud::pos2::pos2::pos2: Баш за кинески пазар се овие...

Dzish баш ме интересира што би купил за 1600 евра, на каква машина мислиш??? Мислам ако не е тајна:):):)

Kajgana Shop

На врв Bottom