Pet Friendly ресторани за дозволено присуство на кучиња во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Dejan66
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто може влакно да летне во нечија храна. Имам миленици, не зборам од ѓутуре.

Дојди со кучето ќе ти направам кафе, не е проблем

@Acid Ако е воспитано кучето зошто би пречело на тераса, бавча на кафеана, каде што служат храна? На невоспитани кучиња кои се лајави, вршат измет и сл. не треба да им се дозволува никаде влез, најмалку во ресторани и кафулиња. Ако сопственикот не го научил како да се однесува во јавни и колективни простори, не треба да му се дозволи со куче да влегува.
Како очекуваш вработените да знаат дали е воспитано кучето или не?

Па тоа е повеќе од очигледно, куче што лае и пречи на гостите не треба да е во кафеана.
@FG-42 ако така гледаш влакно може да летне и од миленик кој само минува крај терасата на ресторанот.

Па тоа е повеќе од очигледно, куче што лае и пречи на гостите не треба да е во кафеана.
@FG-42 ако така гледаш влакно може да летне и од миленик кој само минува крај терасата на ресторанот.
А највише нејќам метеор коа ќе падне у кафичот кај што седам, страшно ме иритира

@Strictly И јас ич не сакам луѓе кои секогаш се во право, посебно на форуми кои примарно служат за размена на информации, ставови, искуства. Апропо метеорот, кога веќе го спомна.

Одам на кафе или во ресторани за кои знам дека се пет френдли. Не објаснувам какво е моето куче, а доколку не прифаќаат, не инсистирам и, не се лутам. Не мора секој да го сака моето куче или да сака да слуша лаење додека седнал на мира да си го испие кафето или да си го изеде оброкот.
Не разбирам кога им пречи кутре кога е во рацете на сопственикот во продавници во кои нема храна. И тука не се расправам туку, не купувам. Иако, тоа полека се менува.

• Ми се допаѓа
Reactions: Efa
@Strictly И јас ич не сакам луѓе кои секогаш се во право, посебно на форуми кои примарно служат за размена на информации, ставови, искуства. Апропо метеорот, кога веќе го спомна.
Кој се тие луѓе? да ги расчукаме одма..

Кој се тие луѓе? да ги расчукаме одма..
Сонце бе, па тој мисли дека има смисла за хумор, плус тепач, он би одма да расчукуе.
П.С. Кога прашуваш во множина, место кој обиди се со кои, ова во основно се учи.

Сонце бе, па тој мисли дека има смисла за хумор, плус тепач, он би одма да расчукуе.
П.С. Кога прашуваш во множина, место кој обиди се со кои, ова во основно се учи.

Ќе пробам да запамтам, ако можеш пиши ми на ливче
а еднина како се пишува? Или нема еднина?
Ако те закача некој кажи

Гревче, оди нека те гушне некој и нека ти каже дека се ќе биде во ред.

Можеби малку офтопик, ама вчера бев многу пријатно изненаден дека експозитурата на Шпаркасе банка во Ѓорче Петров е е пет френдли. Можеби сум назад од времево, можеби тоа го има и во други банки, ама ме израдува. Едно место помалку каде ќе го кријам моето кутре

Од денес во East Gate Mall е дозволен влез со миленик, под услови кои не верувам дека некому ќе му пречат.
Требаше ова многу порано сите да го сторат.
Моето кутре е пресреќно. А и јас, да прошетам без трчање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom