Скутерчиња: Се за и околу нив

word

Експресија...
Член од
2 октомври 2007
Мислења
298
Поени од реакции
3
za mene naj dobar e Peugeot Jet-Force 125cc compressor, a spored vas e................
за мене најдобар скутер е Гагива тој ми се аресе но сега моментално имам GILERA и од неа сум задоволен.....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сега секое си има своја намена. Ако ставиш кит од 70 цц и карбуратор од 70 цц на 50 цц мотор, се знае дека ке оди многу повеќе, но запамтете 50 цц како машина не се дизајнирани за високи вртежи колку што може да поднесе 70 цц. Затоа и китовите се различни.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
на почеток идеше рамно 70, сеа е намалено на 67-8...
зашо?
шо викаш, колку ќе тера моето со ауспуче?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Maксимум 75 да извадиш.

Ја би ти препорачал да не фрлаш џабе пари. Сериозно.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Maксимум 75 да извадиш.

Ја би ти препорачал да не фрлаш џабе пари. Сериозно.
и тоа шо викаш... ќе си ги чувам за кола :pos:
плус, за од овде до онде е многу повеќе од ТОП! доволно му е и толку.
ако сакам брзина... испод 600цц не се зима. само тоа пумпа адреналин...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Баш затоа, пошто тие 5 км/ч не ти вршат ништо работа, ауспухот и звукчето поеќе ќе ти бидат за украс.

Ја би ти препорачал што побргу да го продадеш за што помалку да изгубиш, иако не е сезона пак се наоѓаат купувачи, брат ми вчера го шитна, па да си собереш за нешто поголемко (нормално, ако си мераклија), или за количе. Јебеш скутерче, башка демоде се више.

А за адреналин, нека затопли, па ќе те повозам на 1200 кубика да видиш како крева адреналин :)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
и тоа шо викаш... ќе си ги чувам за кола :pos:
плус, за од овде до онде е многу повеќе од ТОП! доволно му е и толку.
ако сакам брзина... испод 600цц не се зима. само тоа пумпа адреналин...
Со 100 евра не се купува кола.
Абе друго е чувството да возиш со спортски ауспух, капираш?
600цц тоа е веќе друга работа.
Со матрикс на семафори што сум се тркал го јадам и на старт и на крајна :baeh:
Него ако ставиш ауспух само Giannelli барем мене така ми рекоа, зошто се двоумев меѓу овој и Tecnigas.
И крајната да ќе ти биде околу 75 ама мене не ми е толку важно тоа, имаш подобро убрзување, на старт 125-ка е позади тебе :helou:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Баш затоа, пошто тие 5 км/ч не ти вршат ништо работа, ауспухот и звукчето поеќе ќе ти бидат за украс.

Ја би ти препорачал што побргу да го продадеш за што помалку да изгубиш, иако не е сезона пак се наоѓаат купувачи, брат ми вчера го шитна, па да си собереш за нешто поголемко (нормално, ако си мераклија), или за количе. Јебеш скутерче, башка демоде се више.

А за адреналин, нека затопли, па ќе те повозам на 1200 кубика да видиш како крева адреналин :)
колку го шитна буразерот ти? колку можам да му извадам? мада, неќам одма да го шиткам, сакам да го повозам уште едно лето, па ова време догодина, можда ќе бидне нешто за со 4 тркала...
те држам за збор -))
Со 100 евра не се купува кола.
Абе друго е чувството да возиш со спортски ауспух, капираш?
600цц тоа е веќе друга работа.
Него ако ставиш ауспух само Giannelli барем мене така ми рекоа, зошто се двоумев меѓу овој и Tecnigas.
И крајната да ќе ти биде околу 75 ама мене не ми е толку важно тоа, имаш подобро убрзување, на старт 12-ка е позади тебе :helou:
влатко, не лупај, не спомнав дека со 100 евреи ќе зеам кола. така иде зборот. што сте толку буквалисти јас незнам... созрејте малце.
второ, малце е 7км/h повеќе за тие пари.. ЗА ТИЕ ПАРИ ЌЕ ГО ПИЧАМ ЦЕЛО ЛЕТО! текиња?
и доста со тоа копиљачкото.. еј, му се пуштив на еден на семафори со матрикс и го утепав..
ај, ја се пуштив на сим, и беше толку тапа, што ми стана минијатурна точка во ретровизоров...
бог да чува, ме боли чив е побрз. не сум тука да се тркам со тебе. ни со никој...
коа ќе зеам кавасаки з750, ќе праиме муабет -) :pos:
последново беше шала, не се пали ко мајмун.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
колку го шитна буразерот ти? колку можам да му извадам? мада, неќам одма да го шиткам, сакам да го повозам уште едно лето, па ова време догодина, можда ќе бидне нешто за со 4 тркала...
те држам за збор -))
850, а го зеде 1390.

Е сега, отиде бааѓи во зијан, ама со оглед на тоа што не е сезона, и што сега истот модел нов во продавница е паднат на 1.000 (мамицата нивна), добро што му зеде и толку.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
850, а го зеде 1390.

Е сега, отиде бааѓи во зијан, ама со оглед на тоа што не е сезона, и што сега истот модел нов во продавница е паднат на 1.000 (мамицата нивна), добро што му зеде и толку.
1000?!?!?! шо збориш бе?!?
па ондак топ цена му извадил.. ама па, за некој месец возење не се исплати да даеш 550 евреи... јбг, он си знае, голем е.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
влатко, не лупај, не спомнав дека со 100 евреи ќе зеам кола. така иде зборот. што сте толку буквалисти јас незнам... созрејте малце.
второ, малце е 7км/h повеќе за тие пари.. ЗА ТИЕ ПАРИ ЌЕ ГО ПИЧАМ ЦЕЛО ЛЕТО! текиња?
и доста со тоа копиљачкото.. еј, му се пуштив на еден на семафори со матрикс и го утепав..
ај, ја се пуштив на сим, и беше толку тапа, што ми стана минијатурна точка во ретровизоров...
бог да чува, ме боли чив е побрз. не сум тука да се тркам со тебе. ни со никој...
коа ќе зеам кавасаки з750, ќе праиме муабет -) :pos:
последново беше шала, не се пали ко мајмун.
Гледаш имам смајли ставено.....се гледа кој се запали.

Да за тие пари ќе возиш цело лето, точно, но сосем е друга поентата.
Споредуваш нешта кои си немаат врска едно со друго.
Инаку, како е моторорчето, задоволен? Потрошувачка?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Абе не се исплати, ама тоа е кога така лешперски паѓаат цените на пазарот. Плус, кога купуваш возило на ново, треба да е јасно како добро утро дека одма си у голема дупка.

Затоа, најубаво нешто половно, домаќински очувано, у најлош случај ќе изгубиш 100 евра, или ќе му ги извадиш истите.

Ако е 1.000 нов сега, секој попрво ќе додаде уште 150 и ќе си земе нов. Добро и толку што му зеде.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Абе не се исплати, ама тоа е кога така лешперски паѓаат цените на пазарот. Плус, кога купуваш возило на ново, треба да е јасно како добро утро дека одма си у голема дупка.

Затоа, најубаво нешто половно, домаќински очувано, у најлош случај ќе изгубиш 100 евра, или ќе му ги извадиш истите.

Ако е 1.000 нов сега, секој попрво ќе додаде уште 150 и ќе си земе нов. Добро и толку што му зеде.
Можеби затоа што е вон сезона па паѓаат цените, па на пролет пак ќе се вратат.:toe:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Гледаш имам смајли ставено.....се гледа кој се запали.

Да за тие пари ќе возиш цело лето, точно, но сосем е друга поентата.
Споредуваш нешта кои си немаат врска едно со друго.
Инаку, како е моторорчето, задоволен? Потрошувачка?
јас јадам сим ко твојот на старт и крајна.. ај сеа? неверендинг... доста е
второ, споредувам за шо повеќе сакам да ги искористам парите... сваќам дека не ми се исплати и дека инвестирање во тротинет со 50кубика е жива загуба... боље да си изнакупеше облека.. ти си знаеш...

@мистик - на старо му е мајката, за билошо. ама да не е канта, туку домаќинско возило, ко шо викаш...

Kajgana Shop

На врв Bottom