Како да го слушам Заев во 2015...Левица е единствената партија која не крева етничка омраза.
Впрочем таа е и единствената партија кај нас кадешто Албанци и Македонци ќе се борат за иста цел.
Аман бе луѓе, не е човекот Левица бот е. Се надевам дечките од форумот деновиве ќе бидат приморани да го банираат, зошто е крајно неетички што дозволуваат на бот да си ја тера агендата овде.Како да го слушам Заев во 2015...
На вистинскиот пат сте да станете вистинска партија... Чим почна да гураш политичка агенда во тема за една трагедија ...
Ако овој протест на албанците за случајот "Монструм" не ги поттикне и шарените и цело македонско население да гласа против сдсм и зајакот тогаш нека се самозапалат.Требаше малку освежување кај луѓето пошто комуњариве и шарениве не убедуваа дека овие се цивилизирани луѓе. Фала за доказот дека не е така.
И ако е бот, тоа не прави никаква разлика во врска со мојата констатација.Аман бе луѓе, не е човекот Левица бот е. Се надевам дечките од форумот деновиве ќе бидат приморани да го банираат, зошто е крајно неетички што дозволуваат на бот да си ја тера агендата овде.
Само што Заеф ги заеба.Како да го слушам Заев во 2015...
На вистинскиот пат сте да станете вистинска партија... Чим почна да гураш политичка агенда во тема за една трагедија ...
Ако некој на форумов работи против левица, тоа си ти. Одвратно да му стане на човек...Само што Заеф ги заеба.
Ахмети ги заеба.
Тераат меѓуетничка омраза а они си владеат.
Веројатно и прават, иако ни приближно колку што тоа сака да го прикаже албанската пропаганда.Ja лично не сум прочитал никад од АлиПаша дека ги брани убијците или протестите за нивно ослободување.
Е сега, инсинуацијата, од друга страна, дека српски тајни служби прават вакви работи, е тука. Што му доаѓа исто.
Практично според тебе сосема е во ред да се направи крвна одмазда врз неповрзани невини деца кои играат кошарка на игралиште?Види само еден ден порано!
Абе вие се читате пред да постирате, или природно сте вака ???Веројатно и прават, иако ни приближно колку што тоа сака да го прикаже албанската пропаганда.
Тоа што сакаш да кажеш е дека тој ја релативизира нивната колективна одговорност за случувањето на ваквите злодела.
Практично според тебе сосема е во ред да се направи крвна одмазда врз неповрзани невини деца кои играат кошарка на игралиште?
Ајде тогаш продолжи и објасни - зошто бил убиен еден ден претходно, тој што сметаш дека животот му вреди колку дузина невини деца?
И ајде продоложи и до крај, дала навистина сакаш така со крв за крв да се решаваат работите... До кога, додека не остане никој од едната страна? Што мислиш од која страна попрво ќе снема... Па и ако се надеваш дека некој што се закрвил со сите можни соседи, дека навистина ќе превладее над сите во некоја идна ситуација на губење на геополитичкиот „грб/газда“... И зошто си сигурен дека баш ти и твоите блиски ќе бидат меѓу преостанатите?
Муабетот ми е, дали навистина си свесен што поддржуваш?
Реторичко е прашањето, се разбира.
Не сум знаел дека сме другари од Левица.Ако некој на форумов работи против левица, тоа си ти. Одвратно да му стане на човек...
Муабетот е, како сакаш да се разбере тоа што „потсетуваш“ на законско справување со криминалец - во споредба со чин на тероризам, крвна одмазда, и убиство на деца? Пошто тој е контекстот, без разлика на сѐ друго... Не можеш двете поврзани работи да ги споменеш, а да се игнорира поврзаноста.Муабетот ми е, свесен ли си што пишуваш?
Законите се досадни?Првин, кај прочита дека негде поддржувам крвна одмазда во моите постови.
...Јас само го потсетив за еден ден порано (ладнокрвно убиство на млад албанец од македонски полицаец),... и немојте со досадното објаснување да ама тој бил под униформа
Не е важно што ти или јас ќе пишуваме, овие пак читат тоа што сакаат да читат, чипирани се.Абе вие се читате пред да постирате, или природно сте вака ???
Стварно не сте нормални. Првин, кај прочита дека негде поддржувам крвна одмазда во моите постови.
Објаснување за деца од прво оделение, членот праша дали имало ладнокрвно убиство на албанец од македонец, и го спомна убиството на детето што играло кошарка. Јас само го потсетив за еден ден порано (ладнокрвно убиство на млад албанец од македонски полицаец),... и немојте со досадното објаснување да ама тој бил под униформа, овој не застанал, дури можно е криво да го погледнал, да пукал од пиштол, и стандардните објаснувања на некои уморни членови тука.
Второ, другото значи се нема смилса, ако не си го сватил првото.
Муабетот ми е, свесен ли си што пишуваш?
Ако малце ти сече сигурно си сватил што си лупетал без врска. Ако си дебил, џабе да ти објаснувам! Само овие две опции се, така да сувишно е да ти објаснам по трет пат!Муабетот е, како сакаш да се разбере тоа што „потсетуваш“ на законско справување со криминалец - во споредба со чин на тероризам, крвна одмазда, и убиство на деца? Пошто тој е контекстот, без разлика на сѐ друго... Не можеш двете поврзани работи да ги споменеш, а да се игнорира поврзаноста.
Законите се досадни?
ОК, ајде тогаш кажи кои точно биле околностите во кои човеков бил убиен еден ден претходно? И дали ќе имало било каков проблем од оваа димензија, ако бил убиен од полицаец со албанска националност?