Адвајта

Член од
18 јануари 2021
Мислења
18
Поени од реакции
22
Темата пак изчезнала, јавно в'в форума има б'г.Ако нјакој има нјакакви в'проси или го в'лнува, м'чи нешто да заповјада тука и да пита.Ако не разбира б'лгарски да си го преведе с гуг'л преводача сам.

Темата пак изчезнала, јавно в'в форума има б'г.Ако нјакој има нјакакви в'проси или го в'лнува, м'чи нешто да заповјада тука и да пита.Ако не разбира б'лгарски да си го преведе с гуг'л преводача сам.
Објасни што е тоа non dual state?

Гледам 2 дена нема нова активност,на подфорум „Религија",
па претпоставувам дека сите толку многу се заинтересираа за „Адвајта" ,што сега веројатно читаат книги или пребаруваат телефонски именици со гуруа,
посветени на оваа школа?

Или грешка....а?

Гледам 2 дена нема нова активност,на подфорум „Религија",
па претпоставувам дека сите толку многу се заинтересираа за „Адвајта" ,што сега веројатно читаат книги или пребаруваат телефонски именици со гуруа,
посветени на оваа школа?

Или грешка....а?
Да ти кажам право од кога е отворена темата ме тепа анксиозност,сон не ме фаќа...мислата ме јаде што е како е...btw користев и гугл транслејт за полесно да ја сватам суштината...Лав е главен,го чекаме со нови информации!

Да ти кажам право од кога е отворена темата ме тепа анксиозност,сон не ме фаќа...мислата ме јаде што е како е...btw користев и гугл транслејт за полесно да ја сватам суштината...Лав е главен,го чекаме со нови информации!
Мора да го поканиме и обавезно да се организира
„Адвајта Семинар во Охрид",
ама сега сигурно е изолиран во некоја пештера и медитира,
па ќе си почекаме.

1.Дали можеш да го лапнеш без да го пишнеш?
2.Кога ти е во натре каква чорба то се јаде?

Бугарав не пита, он прашуе. Да питаше, ќе му дадемо некој динар и ќе си оди. :P

Бугарав не пита, он прашуе. Да питаше, ќе му дадемо некој динар и ќе си оди. :P
Yep...he was not begging,but he was not asking questions to answer,as well :( ,
what he was doing was just repeating his robotical,automated ,brainwashing phylosophy,
so don't give a damn ;)
He'll be back soon,with some fresh material,i suppose?

Здравејте, виждам, че има напред'к и темата не е изтрита. Сега се очакват и истински заинтересувани по неја.

И не се правете на оскубани кокошки. Прекрасно разбирате б'лгарски

Почитанијат от много от вас Гоце Делчев е писал на б'лгарски. И него ли ште псувате и банирате?

В'обште вашето фашистко обштество страда от огромни комплекси. Но то не ме интересува, тук се занимаваме с адвајта. Не може сред поне милион и половина хора никој да не се интересува от единственотио истинско учение за реалността. Просто мнозина се страхуват, че фашистите ште ги обвинјат в'в всички грехове ако си комуникират с б'лгарин.Не се страхувајте и смело поставјајте тези в'проси които искренно ви интересуват. ште се опитам да отговорја на всички с изклјучение на фашистките ботове.
Doesn't matter,the topic is just right,keep just preaching on your Advaita experiences,we love you ;)
Gotse Delchev loves you for shure.
So you're our brother anyway.
And for the „bulgarian',it's true that everyone understands you,but we have
„macedonian language",that is allegedly used in our country.
Have a nice time on this forum ;)

А бе не разбираш, разбираш и то много добре, не л'жи.

Не ми се прави на изв'нземен. Аз теб не те карам да учиш книжовен б'лгарски, не ме карај и ти да ти уча книжовнија македонски,Език'т е само средство за комуникација и рти много добре разбираш книжовен б'лгарски както аз книжовен македонски. Но за разлика от теб аз не се правја на малоумен.
Добре ај да продужим со темата.
Всичко на ред ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom