Далеку од очи-далеку од срце?

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
100 days have made me older .. since the last time that i saw your pretty face...
некако ми успеа да го подзаборавам... 3-4 месеци не се малце.. :) само некогаш се случува да се замислам,што ќе ми се случи внатре во душава кога ќе го видам наредниот пат?

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
Ако се сакаат зашто да не останат верни. Нема потреба парнтерот/ка да се сомнева во него/ја. А ако пак ич не се слушаат и немаат никаков контакт тогаш може да се стави крај на врската. Затоа што едниот од нив двајца скрос заборавил на нив и на работите што ги правеле заедно. Или пак може тоа е една од причините да замине во странство за да ја заборави дечкото/девојката. Но не секогаш тоа е најдобар начин за еден крај на една врска која траела многу подолго време.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Ако се сакаат зашто да не останат верни. Нема потреба парнтерот/ка да се сомнева во него/ја. А ако пак ич не се слушаат и немаат никаков контакт тогаш може да се стави крај на врската. Затоа што едниот од нив двајца скрос заборавил на нив и на работите што ги правеле заедно. Или пак може тоа е една од причините да замине во странство за да ја заборави дечкото/девојката. Но не секогаш тоа е најдобар начин за еден крај на една врска која траела многу подолго време.
што подолго не се гледаат толку повеќе се губи чуството за еден према друг,и нормално после тоа што следува,прекинување на врската...

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
што подолго не се гледаат толку повеќе се губи чуството за еден према друг,и нормално после тоа што следува,прекинување на врската...
Се разбира и преку тоа, но и преку комуникацијата ..

S

Sookie

Гостин
Јас сум во long distance relationship моментално, и единственото нешто кое ме плаши не е неверство или нешто слично, туку баш дека наредниот пат кога ќе го видам ќе немаме чувства еден кон друг. Ама сепак покрај "Далеку од очи, далеку од срце“ постои и "Distance makes the heart grow fonder" така да тоа ме тера да мислам дека тие што раскинале ја кажуваат првата поговорка. Тие што успеале да ја одржа врската ја кажуваат втората. Се надевам дека јас еден ден ќе ја кажувам втората :)

Anule

Piggy *
Член од
9 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
1
Врска на далечина? Да или не ?

Дали врските на далечина успеваат,или пак далечината си го прави своето со тек на време двете страни "оладуваат" и полека згаснува таа љубов што постоела? :nesvest:

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Од лично искуство не баш успеват тие врски (за жал ).Ќе треба многу многу жртвување од 2те страни...за на крајот незнаеш дали и се исплатуваат.Тешко е да се одржава таква врска...Сепак вреди да се проба,знаеш,и пак ке биди едно огромно искуство во животот!
За мене е ОГРОМНО искуство и никогаш не би се нафатил на таква врска,но немора да значи дека секад не успеват.

Peace!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Така блиску а така далеку,некако не ми иде тоа.. па луѓе сме може и варање да падне,посебно па од машка страна :nesvest:

Секако. Само ние мажите сме способни за варање. Жените неможат да вараат.

Anule

Piggy *
Член од
9 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
1
Можат,но на женските им е потребна причина за варање,а на машките само место и време :)

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Можат,но на женските им е потребна причина за варање,а на машките само место и време :)
Е грешка си за ова.Демек само ние вараме а вие сте светици?Да не тие обратно малце муабетов?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е грешка си за ова.Демек само ние вараме а вие сте светици?Да не тие обратно малце муабетов?
За тоа мислење конктретно, отворив тема На жените им треба причина за изневерување, а на мажите..., па таму продолжете ги дискусиите, а оваа оставете ја за тоа што е наменета. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom