Очекувано. Можемо на носталгију да живимо и играмо још двеста утакмице ама нема да има прогрес, проблем е кд е тим фундаментално лошо поставен и кд основе на фудбал не се знаев, неможе да се очекуе ништо повише.
Дали ми е криво? Апсолутно не, Лампард доби шансу, добисмо и ми добри сезону ипол у малце поразличну атмосферу за разлику од претходно ама фудбал е ладнокрван бизнис куде што само успех се гледа а Челзи под Лампарда моментално, нема да има успех и још 5 сезоне да му се дадев. Едноставно му е прерано у кариеру како менаџер да води тим како Челзи. Имаше супер солидну прву сезону у коју ги надмаши очекувања од њега ама у втору, едноставно не знам што се деси, на толко паре потрошени, на квалитетан тим како што има на располагање, едноставно е недопустљуиво да играмо како играмо, резултати на страну, кризе и падови у форму се дешавав и под најбољи менаџери, ми смо фундаментално погрешни и безидејни.
Не ми се свиѓа што сга ќе биде драма период за Челзи и што веќ почна да се вади прљав веш и за едни и за други, да бидемо кристално јасни, у овуј ситацију, без разлику што се десило позади сцену, сви гу делив кривицу. Не е ни Лампард толко невин колко што некои фанови га правив и у њега гледав нареднога Фергита, не е ни Управа толко лоша колко што се оцрнуе.
Како и да е, апсолутан респект за Френкита, проба мушки, даде све од себе, не беше фер да се фрљи у огањ толко рано у кариеру ама такој се градив најбољи а верују дека некад, некој дн, ќе биде едн од најдобри менаџери. Посебан респект што послеѓан чин како трењер на Челзи му беше да му гу даде капитенску ленту на Маунта, апсолутно заслужено и убав момент. Ради њега сам почнаја да га гледам Челзи и увек ќе ми биде омилен играч ама не сам носталгична нити емотивна личност, сакам успех, сакам победу, сакам да бидемо доминантни и сакам да бидемо конкуренти, време за љубовни приказне повише преферирам на Нетфликс, без разлику, увек за мене ќе останеш најбољи, безусловно.
Дали е Тухел прав човек за Челзи? Искрено, мислу дека не. Прво зашто не га знам какв трењер е, нити сам гледаја француску лигу, нити германску. Ако се воду по тој од ЛШ, ондак е ужасан трењер нели испадна од Јунајтед. Још повише ме плаши што доваѓа сас педигре на тешкога за работу мада можда и тој ќе бидне пресудно за да се смени овј лузерски менталитет што се усади неколко сезоне уназад, можда тој ќе биде искра кд ќе имаш трењера копиле и ми да бидемо копилиња на терен како у време на Мурињо па почнев да не почитуев, доста е више бајке и љубавни приказене, сакам да гледам фудбал, мушки.
Много га фалив од другу страну и стручњаци, искрено кој знае, време ќе каже, само нека извади топ4 за да се игра ЛШ и следњу сезону, за овуј полусезону не га оценују, не га осудују, само нека гу спаси па за од наредну, здравје.