Апсурдни модни трендови

Треба само да направиме разлика од моден тренд и хигиена.
Ова движење ти во првиот пост што го спомна не е хигиена, моден тренд е. Грозен моден тренд.

Пред се, за жена ако збориме, едно е средени влакна на препоно друго е љубовен тепих да има бе. Грозно.
Зарем стварно мислат дека со тоа ќе бидт empowered или шо ти ја знам?
Класичен дебилен феминистички потег. Многу сличен како она " си го сакам телото, убава сум, секси сум, шовинист си ако не ме сакаш" а кутрата 150 кила со љиљакова коса небањата од лани.

Наместо да се потрудиме како човечки суштества да изгледаме најдобро што можеме, чисто заради нас самите, ние гледаме дебилни трендови во стилот "како да бидам уште погрда" и "како никогаш да не можам да си најдам партнер/ка".

Околу средување на интима, тука секој има различен вкус, но како и да се одлучи човек треба да си напраи убаво да биде естетски, чисто заради неговиот партнер.
Генерално влакната кај машкото треба да бидат средени. Не е битно дали е брада или интима. Кога ќе се соблечеш гол ,убаво да изледа и убаво ти да се чуствуваш а не да не моеш да си го видиш од шумата. :D

Скроз се согласувам!!! Ама имам еден куп другари кои немаат средени влакна освен на главата и ме заебаваат ако кажам дека се средувам насекаде

Скроз се согласувам!!! Ама имам еден куп другари кои немаат средени влакна освен на главата и ме заебаваат ако кажам дека се средувам насекаде
Чекај, ај asl pls? Хехе

Зашо цело време мислев дека си женско? :)

Има разлика од опсесија, метеросексуалност феминизирање и превземање манир и од основна хигиена и грижа за својот излед. Е сеа некој што нејќе /му е педески да пушти машинка и да скрати некое влакно тоа е друг муабет :D

Чекај, ај asl pls? Хехе

Зашо цело време мислев дека си женско? :)

Има разлика од опсесија, метеросексуалност феминизирање и превземање манир и од основна хигиена и грижа за својот излед. Е сеа некој што нејќе /му е педески да пушти машинка и да скрати некое влакно тоа е друг муабет :D

Од време на време имам кризи со идентитетот, остај ме мене :свиркам:

Колку за илустрација, вакви размислувања се поттик за феминистички движења. Ништо од горенаведеното не е работа на жената.
Јас го гледам како комплимент. :D
никогаш не сум се палел на влакнести “миризливи” мажи, кажете миневе дека и доле не се средувате затоа што е педерски :) не викам да се депилираш туку д скратиш тоа џбунојте
Не реков дека ти конкретно си се палеЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ на влакнести мажи. Општо зборев, што е точно, голем дел од жените се палат на влакнести мажи. Маж никад нема да се запали на влакнеста жена, освен ако не е Говинда маж. :Д

Е сеа, јас знам дека не те интересирам ама си ги кратам џбунојте, чисто за информација. :D Ова го глеам повеќе како хигиена пошто мене ме нервираат влакна и во летно време си ги депилирам и нозете, во зимо не, пошто ми држат топло некад коа не носам ѕиври хехе.

Патем, истово го кажав како и @xxixka само на посељачки начин. :smirce:

Јас стварно не ја гледам поентата со докажување на било што со вакви глупости. Сакаш имај влакна, сакаш немај, што е поентата и каква врска има тоа со феминизам и ред други работи? Попрво ќе им се згади на луѓето, неголи да размислуваат зашто ти се сликаш со виножито мишка на социјална мрежа. До тоа ли дојдоа феминисткиве, се средија во државите нивни, влакната ли останаа проблем? Бунтовност ќе покажеме со фрлање на бричот по дома, бравос. Петка потег.

Мене ме фрустрира што ваквите не само што промовираат некоја си естетска бунтовност, туку ако си фино скоцкана, дотерана, се грижиш за телото, не се дивиш на масната коса немиена по 5 дена, ќе се осудат да ти тропаат како ти не може да си прав феминист и дека патријахатот ти диктира правила.
Мене лично, средување на тело, депилации, лакирање нокти, маски за лице, креми, чупање веѓи, итн, ме опуштаат и ми се ко селфлав третман, иако го мразам многу зборов. И да, се осеќам многу подобро кога изгледам подобро. Не гледам проблем во тоа, иако моментално може не е кул да се кажува тоа.

Не треба да се очекува од никој да изгледа тип топ секогаш и во секое време, не е можно, али пак не сметам дека треба да изгледаме ко да неаме туш по дома за да не сфати некој посериозно.

Одличен тренд, голема поддршка! Следно што треба да направат феминисткиве во борбата против патријархатот е небањање, туш само еднаш во месецот.

Па има слично движење, сеа ова не е за феминизам туку за sustainability повеќе. Движењето се вика noPoo, и во суштина вклучува миење на косата само со вода, без шампон.

Времињата се менуваат, така да во мое време ваков тренд ќе беше правац Бардовци облечен во лудачка кошуља:vozbud:

Порано се знаеше, сите жени мораа да имаат густа црна шума меѓу нозе, влакна под мишка, дебели веѓи, бркови над усните(ги белеевме со хидроген)....а за тие тасмосаните, се чудевме искрено, оти муслиманките цели се бричат, па со шербет се депилирааат...ајјјјјј...за нас христијанките тоа беше непоимливо....саде длакави женишта бевме:sramezliv:..ама, ниту смрдевме, ниту боцкавме:P

Замислив виножито во меѓуножје, дугини бои, ѕуница..:rolleyes: ..овој мојов вика среќа било да поминеш под виножито, ќе најдеш ќуп со злато...хммммм...па да пробам;)

Глупави трендови вадат:facepalm:

Боже каков тренд, длаки под пазуви, што е следно? Светов тотално се поместил од колосек.

Движењето се вика noPoo, и во суштина вклучува миење на косата само со вода, без шампон.

Требало друго име да му смислат, мене ова noPoo на друго ме асоцира. :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom