Верувам во...

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Интересна волја има женава... да спознаеш дека твојата чиста волја е да имаш секс со комшиите зад грбот на човекот што го љубиш - некако... не знам.
Глуп бесцелен пример за обични луѓе кои не знаат ни дека постои чиста волја, ами само следење желби на телото :)
Па Хепта ја везе немам и затоа прашувам пошто види што пиша твојот соверник...

Во Телемата моралот е субјективен, се базира на чистата волја на поединецот, а не на идеологии и етика што имаат тенденции да ги стави луѓето во калап.
Според ова, моралот на Стојна кој не е ист со Миле е прифатлив?

Значи ја до сега сффатив дека телема може да оправда било какво неморално однесување, пошто моралот е скроз субјективна работа и одраз на вољата на поединецот.

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Добро еве „Нека биде така"
Зашто ти не аргументираш во што веруваш,кога веќе темата е наменета за тоа?

Или поинтересно ти е да бараш претходни членови од пред 20 години,да им ги цитираш објавите и да не обвинуваш сите дека нешто лошо ти имаме пишано на форумов?
Хе хе хе...гледаш дека не си верник... на нив не смееш на ваков начин да и одговараш...
Сфе од другата спонда еј...
Јас верувам во Бог...и верувам дека хепта е у право.. :popce:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Што и како си сфатил од форумов (од форумов бре) така дејствувај и види дали е така... не знам зошто се оптеретуваш и мене ме оптеретуваш со небитни ствари и за мене и за тебе :)

Автоматски споено мислење:

Во христијанскиот концепт на божественост веруваш, Во тројството, Татко, син и светиот дух?
Или некој твој концепт на Бог?

Со голема буква Бог пишуваат сите... или Господ Бог... така да универзален глиф е за бог во многу религии!

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Луби руку...поклони се на вишниот...
И друг пат да ставиш ОК сињоре...

Во христијанскиот концепт на божественост веруваш, Во тројството, Татко, син и светиот дух?
Или некој твој концепт на Бог?

Со голема буква Бог пишуваат сите... или Господ Бог... така да универзален глиф е за бог во многу религии!
Не ми одговори...како станавте АПСОЛУТНА ВИСТИНА на форумов?

Не си спремен за мојот одговор за Тројството...кроули не стигнал да дојде на таа лекција кај Г.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Што и како си сфатил од форумов (од форумов бре) така дејствувај и види дали е така... не знам зошто се оптеретуваш и мене ме оптеретуваш со небитни ствари и за мене и за тебе :)
Интересно Хепта, не сакате да разговарате за некои аспекти на вашето учење кои се комн сенс.

Или не ви се разработени или не сакате отворено јасно и гласно да кажете.

Па јас сега можам подобро да извлечам заклучок која ви е таргет групата.

H

Hyperion VI

Гостин
Луби руку...поклони се на вишниот...
И друг пат да ставиш ОК сињоре...
Добро Гурка,ајде јас сум крив за све извини стварно згрешив и ти си во право,
ајде сите сте во право,само да не квичите.
Добро ли е сега другарчиња ли сме?

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Добро Гурка,ајде јас сум крив за све извини стварно згрешив и ти си во право,
ајде сите сте во право,само да не квичите.
Добро ли е сега другарчиња ли сме?
А анус, два прста доле еден горе...меморија слабо а... :pos:
Еднаш да чуам на хепта така да одговориш ...и Бог ќе ти прости..
Не дека ми смета...сфе трпам...имам дебел грп....
Само аршинот требе да ти биде ист спрема сите....
Ја докажуваш мојата теорија дека немаме едно ЕГО..него на дека дувне ветерот...

Гледај си патот и никако да не креваш глава каде одиш и пробај да ме отфрлиш мене од ваквите непотребни реплики.
Ако можеш...
Мамооо..ова ми побегна...:pos:
Да не креваш главата....мамоооооо...:lolzz::lolzz::lolzz:

Камени за него фратер...да му дојде акл....:pos::pos::pos:

Последно уредено:
Член од
4 август 2018
Мислења
1.527
Поени од реакции
3.285
Верувам дека постои македонски јазик.
Верувам дека тој што сака да го научи,може многу едноставно,
доколку му е волја :)
Фер инаф од твоја страна:) убаво фино професорски,без дерење и неартикулирани емоции ко жена у пмс...:)

H

Hyperion VI

Гостин
А анус, два прста доле еден горе...меморија слабо а... :pos:
Еднаш да чуам на хепта така да одговориш ...и Бог ќе ти прости..

Мамооо..ова ми побегна...:pos:
Да не креваш главата....мамоооооо...:lolzz::lolzz::lolzz:

Камени за него фратер...да му дојде акл....:pos::pos::pos:
Добро,сега ти нѐ „испровоцира",мене и Хепта и ние ќе плачеме,оти си многу курназ и ни го спушти :(

Само уште не кажа во што веруваш?
(чекаме)

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Добро,сега ти нѐ „испровоцира",мене и Хепта и ние ќе плачеме,оти си многу курназ и ни го спушти :(

Само уште не кажа во што веруваш?
(чекаме)
Ја напупи главата??? ...те средија?...сега уште г“з да лижеш...
Јас верувам во Ајваз.... :popce:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Интересно Хепта, не сакате да разговарате за некои аспекти на вашето учење кои се комн сенс.

Или не ви се разработени или не сакате отворено јасно и гласно да кажете.

Па јас сега можам подобро да извлечам заклучок која ви е таргет групата.
Ти ништо подобро не можеш да извлечеш... но што и да извлечеш веќе многупати ти кажав: како си сфатил така дејствувај, ако можеш.
Ако не можеш нешто лошо си сфатил, преработи... и пак дејствувај.
Не знам зошто ме заморуваш мене со твоето „сфаќање“ и верување во тоа што веруваш дека е токму така како што ти мислиш дека е вистина.
Исто ми е мене ти како ги разбираш нештата... не може јас да го променам тоа, затоа прашав ти воопшто си запознаен со Телема или од форумов што е напишано ти си удираш гимнастика умствена?
Има разлика...

Ја напупи главата??? ...те средија?...сега уште г“з да лишеш...
Јас верувам во Ајваз.... :popce:
За тебе Бог е Аиваз? Уф :) Од страв да каже православен христијанин сум, да излаже - мора да глуми лудило.
@Hyperion VI и јас е разбравме што сакам да му кажам со тоа гледај си патот... но ти секогаш погрешно и негативно ги прифаќаш стварите тука што ти се пишуваат.

Значи ти веруваш во Аиваз... туку така... браво :) Човек што еднаш верува во нешто, ќе верува во сешто друго, ако притреба за „каузата“ :)
Срамота...

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Ти ништо подобро не можеш да извлечеш... но што и да извлечеш веќе многупати ти кажав: како си сфатил така дејствувај, ако можеш.
Ако не можеш нешто лошо си сфатил, преработи... и пак дејствувај.
Не знам зошто ме заморуваш мене со твоето „сфаќање“ и верување во тоа што веруваш дека е токму така како што ти мислиш дека е вистина.
Исто ми е мене ти како ги разбираш нештата... не може јас да го променам тоа, затоа прашав ти воопшто си запознаен со Телема или од форумов што е напишано ти си удираш гимнастика умствена?
Има разлика...
Хепта... јадајада блаблабла ти се одговорите... и не знам зашто се замараш.. ти не ни сакаш да дискутираш каде јас грешам во сффаќањето на вашата религија.

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Мило ми е што конечно се пронајде,со среќа нека ти е.
Хипер...абе не дека те мразам...напротив...ти и Ступидов сте ми симпатични ....што не можам да кажам за провокаторите ...
Само ме нервира кога немате исти аршин за мерење на нештата...и телетабисите ви ја затнат муцката со навреди и провокации..и тогај се повлачате ..и некако имам осет како да се правдате пред нив кога погрешите (според нив)...
Некогаш и јас намерно ве провоцирам тебе и Ступидов и правам разлика во одговорите, спрема мене и спрема нив...и гледам огромна разлика...жалосно

У секој случај...мир во космосот и Бог нека ти е на помош...

Со љубофф

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Хепта... јадајада блаблабла ти се одговорите... и не знам зашто се замараш.. ти не ни сакаш да дискутираш каде јас грешам во сффаќањето на вашата религија.
Точно, и наместо да се запрашаш зошто не сакам да дискутирам (иако низ муаеботот навестив зошто е тоа така) затоа сега нема да те прашам, туку ќе ти кажам оди читај книги за „религијата“ Телема од книги напишани од многу поупатени од мене во сета таа теологија, симболизам и практичната философија на Телема :)
И потоа „Верувај во...“ што сакаш... тоа е новиот Еон: во што сакаш верувај, секакако е најбитно како се дејствува. По нивните плодови бла бла бла знаеш сега е во практична примена, не само догма!

Мислеше „Ајваз“ да му е напомош - да биде појасно да не те мешам со православен христијанин. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom