Верувам во...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Не може да те поправи никој ако грешиш во ова... бареј јас така мислам.
Не знам што е муабетот со измислениве ликови... ако двајца дале ЗБОР еден кон друг и се обврзале со заклетва, некој сигурно греши - да погодиме кој е тој што греши? :D

H

Hyperion VI

Гостин
Не знам што е муабетот со измислениве ликови... ако двајца дале ЗБОР еден кон друг и се обврзале со заклетва, некој сигурно греши - да погодиме кој е тој што греши? :D
Не,претходната објава беше базирана,чисто на класична телемитска теологија,без да земам во предвид некакви завети,само прашав дали сум во право од тој аспект.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Дали двајцата згрешиле што воопшто си дале збор?

Ако си дале збор и живеат заедно, она го прекрши зборот, дали Миле е Ок да ја нарече КУРВА? Дали нејзиното шарање по комшилук може да е нејзина воља?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Не,претходната објава беше базирана,чисто на класична телемитска теологија,без да земам во предвид некакви завети,само прашав дали сум во право од тој аспект.
Каква е таа „класична телемитска теологија“?

Ми се допаѓаат вакви „кованици“ и постојано што на форумов се расправа за Телема!
За ТЕЛЕМА! :D

Автоматски споено мислење:

Дали двајцата згрешиле што воопшто си дале збор?

Ако си дале збор и живеат заедно, она го прекрши зборот, дали Миле е Ок да ја нарече КУРВА? Дали нејзиното шарање по комшилук може да е нејзина воља?
Интересна волја има женава... да спознаеш дека твојата чиста волја е да имаш секс со комшиите зад грбот на човекот што го љубиш - некако... не знам.
Глуп бесцелен пример за обични луѓе кои не знаат ни дека постои чиста волја, ами само следење желби на телото :)

Си запознаен со Телема воопшто или нешто послабо? :) По се изгледа одиме на послабо, затоа и ваквите примери ги сметате за добар начин да се покаже каде Телема и нејзината философија „паѓа“ ... :)

H

Hyperion VI

Гостин

Ми се допаѓаат вакви „кованици“ и постојано што на форумов се расправа за Телема!
Добро Хепта не бива цело време да се расправаме.
Liber Oz го земам како класика еве.
Во случајов.
Сепак колку толку ја простудирав базичната(класичната) теологија и мене ми се појасни работите отколку на другарот @ПрофаундлиСтупид кој
веќе 4 саати бара објаснувања од некој упатен телемит,а не ги добива.
Па мислам дека е фер да му одговорите на прашањата.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.092
Поени од реакции
10.138

Автоматски споено мислење:

Интересна волја има женава... да спознаеш дека твојата чиста волја е да имаш секс со комшиите зад грбот на човекот што го љубиш - некако... не знам.
Глуп бесцелен пример за обични луѓе кои не знаат ни дека постои чиста волја, ами само следење желби на телото :)

Си запознаен со Телема воопшто или нешто послабо? :) По се изгледа одиме на послабо, затоа и ваквите примери ги сметате за добар начин да се покаже каде Телема и нејзината философија „паѓа“ ... :)
Знаеш ли што значи на шала ќе ТЕ ЛЕМАМ!?:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
И те како бидува да се расправаме кога не ги бирате ниту мислите ниту целта на ваквите разговори мудро. :)
„Колку-толку“ води до грешки и не те прави ништо подобар од другите... дури и полошо е од воопшто да не си се заморувал со Телема!

Liber Oz е ПРАВАТА НА ЧОВЕКОТ. И за неа
имам мал коментар, може да ја прочиташ. И многу помудри од мене и со поголемо искуство имаат коментари за оваа „книга“, може да побарате!

Нема да добие одговори. Барем не од мене. Зошто? Па според него, тоа сигурно е мојата волја :D
Научете за што дискутирате, а не постојано да зборувате сешто... кога се зборуваат глупости намерно, не може сериозно да се расправа за стварите, создавате вештачка одбивност. А воопшто не сакам да имам чувство на одбивност кон соговорникот :)

Сега ве оставам да „Верувате во....“ бидејќи темата е тоа, а не тоа што вие сакате да биде.

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
За ТЕЛЕМА!
:D
Токму така...изгледа дека Талемата стана АПСОЛУТНА ВИСТИНА на форумов...100% се согласувам со тебе...

Едино што нема да се согласам е во одговорот кој ќе ми го дадеш на прашањето ..

ЗОШТО Е ТОА ТАКА?
Како се дојде до тој степен да Телемата стана единствен аргумент на дискусија во подфорум религија?

Ти имаш одговор?...оти јас мојот подобро да не го дадам...

H

Hyperion VI

Гостин
И те како бидува да се расправаме кога не ги бирате ниту мислите ниту целта на ваквите разговори мудро. :)
„Колку-толку“ води до грешки и не те прави ништо подобар од другите... дури и полошо е од воопшто да не си се заморувал со Телема!

Liber Oz е ПРАВАТА НА ЧОВЕКОТ. И за неа
имам мал коментар, може да ја прочиташ. И многу помудри од мене и со поголемо искуство имаат коментари за оваа „книга“, може да побарате!

Нема да добие одговори. Барем не од мене. Зошто? Па според него, тоа сигурно е мојата волја :D
Научете за што дискутирате, а не постојано да зборувате сешто... кога се зборуваат глупости намерно, не може сериозно да се расправа за стварите, создавате вештачка одбивност. А воопшто не сакам да имам чувство на одбивност кон соговорникот :)

Сега ве оставам да „Верувате во....“ бидејќи темата е тоа, а не тоа што вие сакате да биде.
Добро Хепта,ти секогаш си во право извини.
Само види во претходните 2 страни дека ништо грешка не сум кажал,
сѐ си беше школски,исправно.
Само почнаа да се спомињаат некакви си завети за не знам што.
Прајте си што ви е волја, whatever.
Еве баш денес бев добронамерен и сакав некако да направиме добра дискусија.
Жал ми е што ти касно се уклучи
(веројатно си бил на „Водици", за крстот,ама нема проблем).

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Добро Хепта,ти секогаш си во право извини.
Само види во претходните 2 страни дека ништо грешка не сум кажал,
сѐ си беше школски,исправно.
Само почнаа да се спомињаат некакви си завети за не знам што.
Прајте си што ви е волја, whatever.
Еве баш денес бев добронамерен и сакав некако да направиме добра дискусија.
Жал ми е што ти касно се уклучи
Абе ти најверен верник од сите верници си станал...страх у коски имаш еееј...
Само мислам дека немаш грижа на совеста, нити страв од Бога...прав верник те направија телетабисите кога ја напушти сектата...ти насадија страв у коски и кога си крена ти рекоа..“хепта е секогаш во право“ ..ако не Бог ќе те казни, а ако не е тој...тие ќе те казнат на камени..

H

Hyperion VI

Гостин
Абе ти најверен верник од сите верници си станал...страх у коски имаш еееј...
Само мислам дека немаш грижа на совеста, нити страв од Бога...прав верник те направија телетабисите кога ја напушти сектата...ти насадија страв у коски и кога си крена ти рекоа..“хепта е секогаш во право“ ..ако не Бог ќе те казни, а ако не е тој...тие ќе те казнат на камени..
Добро еве „Нека биде така"
Зашто ти не аргументираш во што веруваш,кога веќе темата е наменета за тоа?

Или поинтересно ти е да бараш претходни членови од пред 20 години,да им ги цитираш објавите и да не обвинуваш сите дека нешто лошо ти имаме пишано на форумов?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Гледај си патот и никако да не креваш глава каде одиш и пробај да ме отфрлиш мене од ваквите непотребни реплики.
Ако можеш...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Добро еве „Нека биде така"
Зашто ти не аргументираш во што веруваш,кога веќе темата е наменета за тоа?
Тоа е Гурџи... просветлениот, кој што не успеа да се докаже дека е просветлен, иако никој не му бара да докажува било што...
Затоа најмногу од се мрази Телемити - бидејќи разбра со тој ум дека постои иницијација и езотерија за која не се расправа по книги и форуми!

За него се е земски задоволства (сигурно му недостасуваат материјални ствари, и ги смета за битна ствар), затоа мастурбира на Ошо и се пали „да се има“ иако за тоа не се има ниту потреба :)

Kajgana Shop

На врв Bottom