Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Твој проблем е што си се пишал и што си барал или не. Ти ми фураш филмови за фер дали било нешто, ако си за фер ти реков, може да бараш тема што не е леплива да стане леплива, а не да поддржуваш некого што бара да се тргнела тема бидејќи му бодела очи.
Многу се нервираш, најтопло ти птепорачувам стоички вежби за смирение на емоцијата. :love:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
И јас ти препорачувам виртуелните впечатоци да не ги земаш здраво за готово.
Кога ја ќе ставам љубофф на некој стварно осеќам љубов, ти ми стави гнев.. се прашувам зошто.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
А плување у височина со препони....не помага за емоциите?
Само ако плунката ти се врати и залепи на фаца, тогаш ќе осетиш колку си глуп.
Повтарање на таа вежба секојдневно гарантира смирение во рок од три месеца.

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Кога ја ќе ставам љубофф на некој стварно осеќам љубов, ти ми стави гнев.. се прашувам зошто.
На висок степен на скалата тоа има обратнопропорционално дејство....
Не е крив ипцата што ти си ниско на скалата...па погрешно разбираш...

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Дали Телемата спаѓа во „Фолк"(како врста на турбо-фолк) или „Јудаизам“(Египетски Јудаизам)?

Одлично, еве по ова треба лепливост да се прај :P

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.148
Дали разбираш што значи followers, а што иницијант? :cautious:
Ако разбираш, не прави погрешни заклучоци и непотребен сарказам со цел да си интересен пред тројцата „другарчиња“ тука кои ќе удираат „лајк“ на постовите :)
Можеш подобро, знам јас ;)
Би било навистина безпотребно јас да ти укажувам на работи што треба да се знаат... а намерно се заборавиле по се изгледа.

П.С. Старите религии мора да имаат многу следбеници бидјеќи за крајот на светот како што учат истите кога ќе исчезнело се (ако веруваме дека е така) - ќе биде потребно многу крв, за таа војна која што ќе се води! Земјата постојано бара крвна жртва во старите религии!
Ако не сте знаеле... а гледам заборавате или воопшто не се заморувате со сето тоа ;)

H

Hyperion VI

Гостин
интересен пред тројцата „другарчиња“ тука кои ќе удираат „лајк“ на постовите
Во ред сепак имаме нешто заедничко.
Причината за мојот пост со табелата беше,оти некој ја префрли дискусијата од „Прашања до модераторот" тука?
Еве се извинувам и ќе направам едит на објавата,(ако уште е можно).

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
За да заклучиме дека сепак постои универзален комн сенс морал, нели Ипси?
Проблемот со моралот што го форсираат староеонските религии е што ги игнорира природните нагони и потреби за сметка на идеологии и теологии што се прикажуваат како божји а не може да бидат подалеку од тоа.
Секогаш кога било кој морален или етички кодекс ќе дојде во конфликт со природен нагон, кодексот е тој што треба да се преиспита или смени, а не да се потиснува тоа што природата ни го дала како дел од нас. Тука настануваат проблемите, но вие проблемот наместо во причината, го гледате во последицата.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.148

Сега му го усложнуваш примерот со Миле и Стојна, кои не се дефинирани во каков однос се и зошто се токму во таков однос... :)
Битно ќе ја нарекува жената курва... на сет глас.

А јас очекувам да почне некој да вика „Ја сакам Царевата ќерка!“... ама ништо!

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Сега му го усложнуваш примерот со Миле и Стојна, кои не се дефинирани во каков однос се и зошто се токму во таков однос... :)

Автоматски споено мислење:

Дали ќе си помирен ако им ги свичнеме местата и Миле е КУРВАРОТ? Уште не виде зашто курвата е земена за пример?

И кои се тие нагони овде што моралот не треба да ги потиска?

Зборувавме за универзален морал Ипси, не староеонски новоеонски, дали за вас тоа постои?

Kajgana Shop

На врв Bottom