brat utre jas sto da im kazam koga ke mi recat adresam da im dadam 100% ke treba nekoj formular da popolnam da kazam deka ke si go sredam toa vo mk ili vo sofija so adresata ili mora odma da se dade koga se podiga drzavjanstvoto ?
Инбоксbrat utre jas sto da im kazam koga ke mi recat adresam da im dadam 100% ke treba nekoj formular da popolnam da kazam deka ke si go sredam toa vo mk ili vo sofija so adresata ili mora odma da se dade koga se podiga drzavjanstvoto ?
A Da probas Da prezakazes? Javi im Se ili prati pak mail neka go ponistat toa vo Holandija, kazi im kade sakas nanovo Da Ti go pratat, I posle lesno e... Sekako Ukazot na lice mesto go printaat I Ti go dava... Me svakjas?brat utre jas sto da im kazam koga ke mi recat adresam da im dadam 100% ke treba nekoj formular da popolnam da kazam deka ke si go sredam toa vo mk ili vo sofija so adresata ili mora odma da se dade koga se podiga drzavjanstvoto ?
Не знам зошто тоа би го правел кога веќе му е тука на дофат.Само додатни процедури и губење време.И којзнае дали само ќе си направи можда проблеми пошто веќе еднаш побарал во холандска амбасада, а амбасада е секаде исто поставена, во смисла на услуги и персонал.Може само да дозаглави и изгуби дополнително време.Тоа е мое мислење, можеби најдобро да се консултира со некој посредник.A Da probas Da prezakazes? Javi im Se ili prati pak mail neka go ponistat toa vo Holandija, kazi im kade sakas nanovo Da Ti go pratat, I posle lesno e... Sekako Ukazot na lice mesto go printaat I Ti go dava... Me svakjas?
OK. Moj predlog... Nema veze... Deckoto moze Da go zeme tamu I Da si najde nekoj dobar posrednik I Da mu zavrsi za slkanje vo Sofija... Drzi voda I vaka... E Sega samo Da si najde adresa.....Не знам зошто тоа би го правел кога веќе му е тука на дофат.Само додатни процедури и губење време.И којзнае дали само ќе си направи можда проблеми пошто веќе еднаш побарал во холандска амбасада, а амбасада е секаде исто поставена, во смисла на услуги и персонал.Може само да дозаглави и изгуби дополнително време.Тоа е мое мислење, можеби најдобро да се консултира со некој посредник.
brat utre jas sto da im kazam koga ke mi recat adresam da im dadam 100% ke treba nekoj formular da popolnam da kazam deka ke si go sredam toa vo mk ili vo sofija so adresata ili mora odma da se dade koga se podiga drzavjanstvoto ?
Nema da ti go dadat stom imas zabrana za euAj ve molam ako znae nekoj ubavo da mi kaze utre sto da napravam posto iskreno vrska nemam osven sto treba pasosot da go nosam so mene kopija od listot intervju sto napraviv i dve sliki.... nemoze samo da go podignam drzavjanstvoto i sve drugoto u mk ili vo sofija da go zavrsam posto dobiv zabrana 1god vo EU.... so advokat cekame sea da vidime ako mi ja namali na 6meseci odlicno
Koja e logikata da go proveruvaat za zabrani vo bugarska ambasada vo holandija, a vo istata kaj nas da ne go proveruvaat?Nikoja nisto nemoze da proveri. Ubavo mu pisuva na status kaj mu e stignato neka ide da go zeme!Uostalom tie koga go fatile da raBOTI VEKE BIL EVROPSKI DRZAVJANIN!@totorino, site na forumot te sovetuvaa da ne prakas vo Holandija kade rabotas na crno! I ti pak po tvoe... mislam oti nema da mozes da si go podignas drzavljanstvoto so makedonski pasport, isto kako mene tuka u srbija mi pobaraa srpski, i adresa srpska.
Otidi do ambasadata i probaj, drug izbor nemas. Bezveze si iskomplicira zivotot, mesto da si pratase u mkd i gajle da nemas, tamu nema ni da te proveruvase za zabrani
Taka e! So sreka utre Glava Gore!eve vaka pecat vo pasos ne ti stavaat takov pecat ne postoi,zaveren si vo ICD deka imas prekoroceno i deka imas zabrana i toa moze samo policijata da go proveri da ve prosvetlam malce da ne bidete vo zabluda,a utre so gospod napred ke vidime sto ke bide fala ipak na pozitiva.se slusame sekoe dobro ))
Jas imam podneseno vo januar 2020 i se uste nema nistoДокументи поднесени на 5 Март 2020.
Procedurata ja pocnav06-02-2018 preku posrednikci od sofija Vanco i Radka.Na intervu bev na 01-03-2019.bev na finalen pregled od sovetot na grazdanstvo i go dobiv ovoj statusNapisi Nekoja informacija sto kako koga bese na intervju koga finalna