Веганизам/Вегетаријанизам

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Пак за бананата ми се фативте. Бананата не ја давам!
Убава е не само за нас, туку и за сите други животни кои ќе ја најдат како полезна затоа што со нејзиното јадење ние практично ќе ја распространиме. Не го уништуваме дрвото. Тој принцип треба да се запази.

Убава е не само за нас, туку и за сите други животни кои ќе ја најдат како полезна затоа што со нејзиното јадење ние практично ќе ја распространиме. Не го уништуваме дрвото. Тој принцип треба да се запази.
Не ми одговори на прашањата, ама ок. Изглеа на вас веганите тоа ви е некоја нутритивно идеалистичка деформација.

Само што налетав на едно видео, препорачувам да го ѕирнете.

"I hope that I've made my point, and that you'll think twice before claiming that vegans are pushy or extreme or cringy, or just need a nice steak. If you can't manage that, then you forfeit your right to complain about animal cruelty when the victim happens to be a member of a species that you find cute. But you know what's definitely not cute? Cognitive dissonance."

Знаеш зошто бананата е убава за нас луѓето?
Гледај од аспект на бананата.
Убава или вкусна? За убава добиваш гиф кој може да ми донесе и бан. :D

Никој не зборува дека бананата не е вкусна, ама и дел од мајмуните јадат месо.

Лично сакам банана во блендер, малку мед, ореви и чоколаден прелив. Некогаш и бадеми ако имам. Ама тоа е десерт, а не ручек. Нема да ти се допадне баш што ручав денес. :D

Корења не сте вареле?
Ја коа бев на кодра фура и на голак се утпав црви и ларви јадејќи!

Знаш ли дека ви Скопје,на кеј на вардар 10 вида билки за јадење раснат?

Не.

Вардар е во цивилизиран регион, не во место заборавено од бога.

и од лавот погоре дека право мушко сам лови,
Така @Psyside ме претстави, мажествен оти сум ловел, не јас.

Шо бидна со муабетот да не се делиме на ние вие, наши ваши... јас сега како свеж месојад имам криза на идентитет, се идентификувам со десните ама уште ги сакам левите.
Како сега да престанам да го сакам боди? Каде е мојто место?
Јас сум сега оффца без стадо. :(

Вардар е во цивилизиран регион, не во место заборавено од бога.
Поголемиот дел од течението не.
Ок не си специјалец,тоа сконтав пошто да одеше на преживување ко што кажа ќе ги знаеше сите корења,билки за јадење и лечење,дрва со кора која може да се вари и да се јаде,црви ларви гасеници итн.

и анаЛогно не заборавај.
20210109_215422.jpg

Поголемиот дел од течението не.
Ти спомна нешто таму Скопје.

.
Ок не си специјалец,тоа сконтав
Не сум. Тоа со тимот, се зезав со Дарлинг. Не знам колку да ме плаќаат не би работел војник, специјалец и слично

одеше на преживување ко што кажа ќе ги знаеше сите корења,билки за јадење и лечење,дрва со кора која може да се вари и да се јаде,црви ларви гасеници итн.

Еднаш беше преку викенд со чичко ми, за љубопитност, нормално дека не знам се. Не беше кој знае што. Но си извлеков добра поука дека животот не е така розов како што си го претставуваме кога сме во топлите кревети.

Но си извлеков добра поука дека животот не е така розов како што си го претставуваме кога сме во топлите кревети.
Ау ау ау лелелел отишол еднаш у дивина и готово, се просветлил, го цени сега повеќе топлиот дом, небаре мислиш умирал за јадење или од студ или имал сусрет со мечка, поука извлекол оф леле.
Не биди патетичен.

Каков веган, не можевме да го дораниме. :D
Ama ne razbiras ti, omnivor znaci deka imas izbor. Deka ne mora da jadis od dvete tuku ako se prasuvaat veganite strogo hrana od rastitelno poteklo. Deka pokraj ljugeto, pogolem del od zivotinskiot svet se omnivori ama posto tie nemaat samosvest, ne znaat sto e dobro za niv za razlika od veganite i ete mesaat so jadenjata. Tvoeto kuce posto ti za nego odlucuvas resilo poludobrovolno da bide vegan. A znaes ustvari sto e najtragicnoto vo cel muabet. Ona MORA. Ne, ne mora nisto osven da se umri, ama pozelno e. Jbg taka sme evoluirale, takva ni e dietata, da ima hrana i vakva i takva i onakva. Ako nekoj od zdravstveni pricini, od eticki, od pomodarstvo resil da bidi vegatarijanec ili strogo mesozder ne go usuduvam ama aman neka ne go tupat do tolku, posebno veganite. Ako sakaat i lajna neka jadat ako im e ubavo, se pozdravi ili im gi nadopolnuva nivnite dnevni potrebi na proteini, minerali, vitamini i tamu se sto im treba ili ednostavno im pravi kef, duhovno gi izdignuva, gi prosvetluva ili sto i da im pravi, nivna rabota. Samo aman neka ne go tupat do tolku. Otrov se, bukvalno. Beter od pederite na forumot.

Ау ау ау лелелел отишол еднаш у дивина и готово, се просветлил, го цени сега повеќе топлиот дом, небаре мислиш умирал за јадење или од студ или имал сусрет со мечка, поука извлекол оф леле.
Не биди патетичен.
Јас барем нема да избегам од мечката бе розев. Иди скри се под ќебе

So so ve ranat vas djukelite. Gledam pak se otpusti od sindjir.
Samo nemoj pak so na Stavro fintite, niti znaes niti imas kapacitet da gi koristis. Stavro za tebe e rasen pes so poteklo so se, ti si obicna malska djukela, kantarka.
Тие се финтите за неизживеани и искомплексирани сељаци као тебе.
Жена ти ме отпушти од ланец, ќерка ти сакала да си игра.

Оди барај работа од вмро и пази да не те утепа струја коа местиш штекери.

Тие се финтите за неизживеани и искомплексирани сељаци као тебе.
Жена ти ме отпушти од ланец, ќерка ти сакала да си игра.

Оди барај работа од вмро и пази да не те утепа струја коа местиш штекери.
To e, ti go nema gazdata i djukela ko djukela, neznaj kaj tera. Samo ovoj pat namesto da te priberi gazdata, da ne te soberat sinterite :cautious:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom