Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Повторно еден просечен Албанец..........Need For Speed.......но во живо, не пред дисплеј!

Или Јаќим да го пуштиме од доживотно со вакви двајца има искуство
Човекот направи најдобро, додека останатите се мислат вака во автобусите дали да гледаат лево или десно за да не му се закачаат вакви, он барем им пресуди на вакви двајца.

Со голф нема заебанции.
Автоматски споено мислење:

Или Јаќим да го пуштиме од доживотно со вакви двајца има искуство
Одамна нема доживотно он, само така се собираат гласови.

Со голф нема заебанции.
Автоматски споено мислење:

Одамна нема доживотно он, само така се собираат гласови.
Греота и тие години шо мора да ги лежи, министер за полиција треба да го ставивме.

Ваќа праат и ќе праат дур им се ќути, ма да веќе сум доволно возразен за да не заговарам тепање, сигурно не би го учел мојот син така. Но, факт е дека Македонците, реално се тивки, мирни, да не кажам пичиња.

Една ситуација во 9ка пред многу години, му се пуштија на еден дечко, никој не реагираше, се умешав, застанав пред него, се повлекоа, дечкото буквално се усра во гаќи и мирисаше на тоа, а богами и мене раце ми се тресеа, втора случка во Зегин, шпони група фатија едно мало циганче што проси и го влече за рака, му се пуштив, го пуштија детето и ме гледаа ќо посрани, ајде глеј ме, ела со мене надвор, внатре останаа, еднаш на автобуска влечеа наше дете, сите гледаат сеир, го фаќам детето го влечам и буквално пред мене го застанувам, љопките ме гледаат ама немаат гз да рипнат. Е еднаш го јадев додуша, ама тогаш избегаа другарчињата и беа 10 на 1, до 4 на 1 5 на 1 ако застанеш, се мислат што да прават, во зависност од тоа дали се вооружени и каков дојам имаат за тебе. Најдобро со агресивните Арнаути знаат Србите. Секако, не е ни решение веќе, од сегашна гледна точка, да земеш и да се лупаш со љопките по автобуси, симнати којзнае од која планина посебно што државата веќе ги штити. Јас да сум во опасност и во тесно, не се мислам на душа да го земам, ич не ми чуе, сум го јадел еднаш, набрзина и нека бегаат они, зависно од среќа кој прв ќе потегне.

Последно уредено:

У време на смартфонови у секој џеб, треба натпросечно глуп да си, вака да се понашаш.

Ваќа праат и ќе праат дур им се ќути, ма да веќе сум доволно возразен за да не заговарам тепање, сигурно не би го учел мојот син така. Но, факт е дека Македонците, реално се тивки, мирни, да не кажам пичиња.

Една ситуација во 9 пред многу години, му се пуштија на еден дечко, никој не реагираше, се умешав, застанав пред него, се повлекоа, дечкото буквално се усра во гаќи и мирисаше на тоа, а богами и мене раце ми се тресеа, втора случка во Зегин, шпони група фатија едно мало циганче што проси и го влече за рака, му се пуштив, го пуштија детето и ме гледаа ќо посрани, ајде глеј ме, ела со мене надвор, внатре останаа, еднаш на автобуска влечеа наше дете, сите гледаат сеир, го фаќам детето го влечам и буквално пред мене го застанувам, љопките ме гледаат ама немаат гз да рипнат. Е еднаш го јадев додуша, ама тогаш избегаа другарчињата и беа 10 на 1, до 4 на 1 5 на 1 ако застанеш, се мислат што да прават, во зависност од тоа дали се вооружени и каков дојам имаат за тебе. Најдобро со агресивните Арнаути знаат Србите. Секако, не е ни решение веќе, од сегашна гледна точка, да земеш и да се лупаш со љопките по автобуси, симнати којзнае од која планина посебно што државата веќе ги штити. Јас да сум во опасност и во тесно, не се мислам на душа да го земам, ич не ми чуе,, сум го јадел еднаш, набрзина и нека бегаат они, зависно од среќа кој прв ќе потегне.
Не ти е малце глупо вака прво да пишеш за народ - пичиња па после да ги наредиш твоите храбри херојски подвизи.

Си видел неколку ситуации каде не се реагира оти ретко се групираат луѓето и тераат индивидуално,си видел по вести колку пати со ножеви дремат овие,си видел ли као летаат ножеви од автобуси рани 2000 до 2010 ако си идел средно тоа време и контролите и тепачите по автобуси,55-ка и други сумљиви автобуси не ни поминуваа пред коце со години од често демолирање и гс преку глава бегања до асуц и подалеку..

Со тоа што многу ретко носат и користат младите ладно оружје како нож и џуџиња да ти дојдат у група со ножеви ќе испадне дека другиве се мирни и тивки.
Зависи каде си живеел и со кого си дружел,сигурно јас каде бев немаше вакви работи и бевме ние сакале неќеле побројни од нив во време коа беа тазе учк и немало еден случај ваков во автобус.Најлошо шо може да се види е некој глуп графит исшкртан со маркер у бус на столица коа никој не ги гледал.

Не ти е малце глупо вака прво да пишеш за народ - пичиња па после да ги наредиш твоите храбри херојски подвизи.

Си видел неколку ситуации каде не се реагира оти ретко се групираат луѓето и тераат индивидуално,си видел по вести колку пати со ножеви дремат овие,си видел ли као летаат ножеви од автобуси рани 2000 до 2010 ако си идел средно тоа време и контролите и тепачите по автобуси,55-ка и други сумљиви автобуси не ни поминуваа пред коце со години од често демолирање и гс преку глава бегања до асуц и подалеку..

Со тоа што многу ретко носат и користат младите ладно оружје како нож и џуџиња да ти дојдат у група со ножеви ќе испадне дека другиве се мирни и тивки.
Зависи каде си живеел и со кого си дружел,сигурно јас каде бев немаше вакви работи и бевме ние сакале неќеле побројни од нив во време коа беа тазе учк и немало еден случај ваков во автобус.Најлошо шо може да се види е некој глуп графит исшкртан со маркер у бус на столица коа никој не ги гледал.
Па немав намера народ да вреѓам, далеку од тоа, а и моево не е баш херојско понашање, повеќе би кажал хазардерско и блеферско во тој момент, зашто не се знаело, можеби ќе сум го изел курот.

Инаку пичиња велам зашто моето искуство е такво, лошо со нив, и секогаш другите биле пасивни, а јас сум изигравал спасувач некој. Јас со нив живеев, на 1. Јануари 2002 година ме згазија од ќотек пред мојата сопствена зграда, ме прободоа 2 пати со нож со намера инвалид да останам- еден во бубрег еден на неполн сантим од рбет, и лежев 2 недели на интезивна нега плус 2 недели на траума. И тоа за другар се вмешав, кој избега, а и сите други со него. Еднаш се тепав со двајца, другар ме убедуваше да седнеме на маса да не смири, пошто шоповите му ја наместија Тетовчанката, која сега му е жена, која иронија. И сеа ќе ми кажеш такви ми биле другарите, ама не бил таков народот. Нека. Ако, не ми е намера да вреѓам, но Македонците да постапуваа сложно против нив, како они што прават, немаше сеа вакви инцести да гледаме по автобуси.

Ваљда не сакаше да каже за тоа колку е храбар, туку поентата му беше дека освен него никој не реагира. Јас ептен можам да се согласам со неговото мислење. Луѓето не ги интересираат овие работи, као да живеат у имагинарен свет, не може да те тепаат тебе Албанци а знам дека си Македпнец и да гледам со мирни очи. Еве јас сум физички многу слаб(у смсила за некоја тепачка), ниту пак сум насилен, ниту па имам нешо посебно муда за вакви работи. И секогаш сум влегол во вакви ситуации за други, без разлика и да не ги познавам(кога се работи за насилство од овој тип)
Во автобусот само жени се возеле?
Немало мажи?
Или абе еј ќе викнат пола Чаир, полошо ќе биде. Океј тогаш ќе дојде пола Аеродром и пола Карпош, ама они ќе пукаат,ок ќе пукаме и ние(хипотетички го кажувам ова, не сум од Марс паднат знам што не реално а шо е, само сакам да кажам како тоа треба да изгледа и како единствено ќе престанат да се случат вакви работи)

Ова е исто као на оној филмот за еден од логорите на Хитлер(не ми текнува на името) Евреите кои работат во логорот знаат дека ги чека истата судбина како оние што им пуштаат гас, ако чекаат ќе умрат и они без да пробаат да сменат нешто. Вие повеќето имате деца од овде, на секој што му смета исто така, дај Боже утре ќе имам и јас, каква држава ќе му оставам него и на идните поколенија, џабе е се ако не е безбеден надвор, а ова е само почекот, ова се случува веќе насекаде, овие имаат деца, многу побрзо и повеќе од нас, ова што го изговараат не го велат во самоодбрана, навистина посакуваат ова да ни се случува и ќе ни се случува се додека не почнеме да мислиме како да го смениме ова. Па еден куп деца прежалевме од нив, уште колку деца треба да ни убијат за да почнеме да дејствуваме.

Подобро ужасен крај, него ужаз без крај.

Мислам дека нема потреба од генерализирање!
Јас имам неколкумина колеги и муштерии Албанци, нема православен празник да не ми испратат порака со честитки! Нормално и јас се трудам да ги испоштувам за нивните главни празници. Знаеш она народната: Како ќе си постелеш така ќе си легнеш!
Пред глупавата корона и баклави идеа, па ќе си помуабетевме како луѓе! Сепак станува збор за факултетски образувани луѓе, уште за времето на СФРЈ, не косовари дојдени пред 20 години!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom