Месојади (Carnivore Diet)

• Креатор на темата Креатор на темата VanillaSky
  • Време на започнување Време на започнување
Sega neznam sto e problemot. Ljugeto kako vid se omnivori vi se dopagjalo toa ili ne. Da imame izbor i mozeme da jadime i meso i treva i se za razlika od herbivorite i carnivorite koi go nemaat toj izbor ako na toa mislese pod izbor. Kolku e toa pametno koga sme evoluirale kako omnivori toest na nasiot organizam mu treba hrana od dvata izvori e sosem drug muabet. Bitnoto e deka sme omnivori ili po nasi sestojadi i mozeme i treba da jademe se, od treva do meso i se izmegju.
Vlade pa ti trava ako jades spagas u druga grupa - prezivari.

Вие усвари се збунивте коа он ти рече омнивор може да јаде растенија..
ти го сфати као одговор на "(само) што може да јаде омнивор?" а он го кажа као одговор на "дали омнивор може да јаде (/преживее со) растителна исхрана"

Ај сеа пиши за разликите меѓу жените,валјда не се само мажите тие шо пишат на темава.Иначе познавам еден екстремен Carnivorus Chad,тежок е 200 кг притисокот му е плафон црниот дроб гарант му е претворен во сланина и жените сечат вени по него.:confused:Иначе јас не сум веган ама сум ограничен на свинско,телетина и пилешко.Нејќам многу експерименти,ко на пример ко ќе ме убедуваат дека шкембе чорба или кукурек е специјалитет а мене од самата миризба ми се :pov:.Исто така немам никакви предрасуди спрема веганите.

Последно уредено:
Избегавам месо, јадам околу 2 пати неделно, за разлика од пред 2+ години, кога јадев секој ден по 2 пати најмалку. Сум пробал скроз да оставам, осеќам губам на сила и мускули, таман ми е некоја граница од 2 пати неделно, и тоа домашно свинско, од надвор скоро ич, годинава па и немаше прилики ради друштво у кафана да мораш да цепаш некое сумљиво месо. Таман ми е, и немам намера ниту некој да убедувам, ниту може некој да ме премисли. Мојата предрасуда е дека морам 2 пати неделно месо, и тоа ми е комфор зона. Чисто онака уз темава и јас да кажам нешто.

За ќотек сте и едните и другите. Јас сум да се извади максимум бенефит од двата начини на исхрана што ги спорите.

Взаемна љубов меѓу мевцето и тревите, бајовци :love:

IMG_20210108_221210.jpg

Вие усвари се збунивте коа он ти рече омнивор може да јаде растенија..
ти го сфати као одговор на "(само) што може да јаде омнивор?" а он го кажа као одговор на "дали омнивор може да јаде (/преживее со) растителна исхрана"
Dobro jas go sfativ. Ne mu sum jas kriv sto toj neubavo se izrazi.
Uste pogolema glupost im e ova so izborot. Nie sme omniviri i mozeme da birame dodeka drugite nemozat. Neznam dali im kazal nekoj i meckata e omnivor. Sega meckata mora da jadi hrana od rastitelno i zivotinsko poteklo ili se raboti za izbor? Ova so izborot e ekskluzivno pravo samo na ljugeto ili i za meckite vazi, i ako vazi i za niv posto neli se omnivori oti resile da jadat se namesto samo hrana od rastitelno poteklo. Edno pozdravi ke bidat, poenergicni, krvnata slika top i se tamu sto si nosi vegetarijanskata ishrana.

Dobro jas go sfativ. Ne mu sum jas kriv sto toj neubavo se izrazi.
Uste pogolema glupost im e ova so izborot. Nie sme omniviri i mozeme da birame dodeka drugite nemozat. Neznam dali im kazal nekoj i meckata e omnivor. Sega meckata mora da jadi hrana od rastitelno i zivotinsko poteklo ili se raboti za izbor? Ova so izborot e ekskluzivno pravo samo na ljugeto ili i za meckite vazi, i ako vazi i za niv posto neli se omnivori oti resile da jadat se namesto samo hrana od rastitelno poteklo. Edno pozdravi ke bidat, poenergicni, krvnata slika top i se tamu sto si nosi vegetarijanskata ishrana.
Ама ти имаш слободна воља, мечката нема.
Нејзе нагони и инстинкти ја водат у животот.
Уствари ко кје видам сликата од резултатот со оваа исхрана, повлекувам шо кажав, и ние сме исти... се е нагон за парење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom