Месојади (Carnivore Diet)

• Креатор на темата Креатор на темата VanillaSky
  • Време на започнување Време на започнување
Еј бро,ептен се напна,олабај се.
Не викам дека е нормално да се јадат кучиња.
Али давеникот се фаќа за сламка.
Абе се зезаме,малку да се олабајме не е ништо лично. :D

Еј бро,ептен се напна,олабај се.
Не викам дека е нормално да се јадат кучиња.
Али давеникот се фаќа за сламка.
Оти не е нормално? Малку нели само пожилавко, али ако нема друго.....

Јас сум јадел по едно прасе 6 кг,со два литра шприцер и кутија малборо црвено,на седнување,у најбољи денови) ))))))
Сампрас? Царе ти ли си :D

cce4603b399386db9bf6.jpeg

Ај образложи

Одамна е побиена тезата дека свинската маст е штетна. Ако се користи умерено е ок, особено при готвење на високи температури (пржење) не ја менува структурата. Гуглај за олеинската киселина, исто така. И уште некои состојки што ги содржи (на пример витамин Д)
Во најмала рака е многу, многу поздрава отколку сончогледовото масло што масовно се користи за готвење.

Знам за олеинска киселина..
Ај ти гуглај за микотоксини и орхатоксин
Одамна е побиена тезата дека свинската маст е штетна. Ако се користи умерено е ок, особено при готвење на високи температури (пржење) не ја менува структурата. Гуглај за олеинската киселина, исто така. И уште некои состојки што ги содржи (на пример витамин Д)
Во најмала рака е многу, многу поздрава отколку сончогледовото масло што масовно се користи за готвење.
Автоматски споено мислење:

Колку масло ти треба да испржиш 10 ќофтиња?

Ако нема друго,ќе јадеш и репете ќе бараш
Па така де, еднаш не било нормално али ако нема ќе јадеш... месо си е месо.

И мачки не спомнавме, не си спремал до сега?

Cat meat even features prominently on Christmas menus in some parts of Switzerland, while dog meat is also used to make sausages. "It is an old tradition in Switzerland to eat dog meat like sausages and use dog fat for rheumatism," she said. "They eat cats because they taste like rabbits." They are apparently prepared in the same way and best served with white wine and garlic.

Знам за олеинска киселина..
Ај ти гуглај за микотоксини и орхатоксин

Автоматски споено мислење:

Колку масло ти треба да испржиш 10 ќофтиња?

Не повеќе од лажичка.

За крај еднаш треба да сфатите, дека тоа што сме јаделе животни, не го менува фактот дека сме омнивори т.е. можеме да јадеме само растенија,
Od kade i od koga ova? Jas kolku sto znam ljugeto se sestojadi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom