Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Грилиш е многу поофанзивен и поверсатилен фудбалер од Ван Де Бек. Ван де Бек може да игра поназад мислам, и генерално централно. И онака ниту Фред, а ни Мектоминеј сеуште немаат доволно квалитет за да се редовни стартери во тим како Јунајтед. Кога би бил на место на ВДБ, би си ја барал шансата таму. Теоретски, може и двајцата да играат заедно. А и секако немора да има редовна 11ка, туку со правилна ротација на играчите, ќе има место за сите. Дури и Санчо. :D
Природна позиција му е истата како на Бруно, поназад не верувам дека ќе се снајде, пред се заради конституција и што сака да ризикува. Грешка му беше што отиде во Јунајтед, во Реал на пример сега ќе беше прва постава.
Јунајтед го зема за ефтина сума и сигурен сум дека можат да го продадат за истата сума доколку Грилиш дојде.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.096
Природна позиција му е истата како на Бруно, поназад не верувам дека ќе се снајде, пред се заради конституција и што сака да ризикува. Грешка му беше што отиде во Јунајтед, во Реал на пример сега ќе беше прва постава.
Јунајтед го зема за ефтина сума и сигурен сум дека можат да го продадат за истата сума доколку Грилиш дојде.
Од тоа што памтам, Ван Де Бек во Ајакс го играа буквално секаде по средина. Доволен показател е тоа што Реал беа загреани за него, а овој Реал на Зидан многу ретко игра со 10ка (што е всушност позицијата на Бруно). Ама пак ќе кажам, прилично сум сигурен дека може да се најде место и за двајцата.

Иако средниот ред на Јунајтед изгледа пренатрупан, на квалитет не би изгледал ништо посебно кога би си заминал Погба од тимот. Не дека и вака придонесува нешто, ама ете на хартија знае да даде на тежина.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.759
Поени од реакции
8.500
Од тоа што памтам, Ван Де Бек во Ајакс го играа буквално секаде по средина. Доволен показател е тоа што Реал беа загреани за него, а овој Реал на Зидан многу ретко игра со 10ка (што е всушност позицијата на Бруно). Ама пак ќе кажам, прилично сум сигурен дека може да се најде место и за двајцата.

Иако средниот ред на Јунајтед изгледа пренатрупан, на квалитет не би изгледал ништо посебно кога би си заминал Погба од тимот. Не дека и вака придонесува нешто, ама ете на хартија знае да даде на тежина.
Реални да бидеме и на терен Погба дава тежина, нема тренер што не врзува играч или стриктно покривање на простор каде е Погба. Самото негово присуство на терен го оптоварува противникот, не можеш да се коцкаш кога ќе му тргне на Милојко.
Друга приказна е што ние имаме малку корист од тоа, оти и ние го покриваме со играч плус или покривање простор плус, оти не знаеш кога ќе се заигра на 40 метри од нашиот гол.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Мислам дека Санчо би бил сеуште број еден приоритет на Јунајтед. Но Грилиш е must have играч. Јас би ги земал и двајцата, би му продолжил договор на Кавани за уште една година и би појачал дефанзива. ВдБ можда го спремаат за Чаби Алонсо тип на играч (не знам дефанзивно колку е спремен искрено).

Јас би сакал да видам таков Јунајтед, со технички спремен ДМ (Ван де Бек) и двајца поофанзивни играчи пред него (Бруно и Грилиш на пример). Дај им фри рол и нека ги доминираат противниците. Кога ќе има потреба да се брани тимот тука се Фред и Мектоминеј. Мата и Матиќ се веќе при крај, мислам дека никој не очекува некаков импакт од нив. Во Матиќ додуша уште има фудбал, ама дефинитивно не е за week in, week out. Неговото искуство може да се користи на поризични утакмици.
Се сложувам тотално. Но 200+ милиони мислиш ќе дадат во Јануари за да се деси тоа?
И летото спомнав, барем 5 десни крила што можат да ги земат до 50м има. И уште еден дефанзивец за 50м и ете ти комплетен тим за некој 150м дадени. Колку и да е одличен Грилиш, колку и одлично да би легнал на Јунајтед 100м да се дадат за него во оваа ситуација ми е лудост.
1 и пол халф има тимот, крило никакво нема а во средината се пренатрупани.
Лошо менаџирање ми е тоа. И минатото меркато кога запнаа за Санчо без план Б истото мислење го имав, во ваква ситуација, светска криза можеше комотно 3 играчи да земе Јунајтед за 100 милки. Е сеа немаше да бидат Санчо и Грилиш ама ќе беа доста корисни.

Иначе не знам зашо по Рајс од Вест Хем не тргнат, предобар играч е. Кога веќе правиме муабет за дефанзивец што знае со топка. :)
Мене лично ме чуди како сеуште немаат разгледано играчи од пониските лиги (чемпионшип) или од Ла Лига. Доста добри играчи за релативно мала сума можат да земат од помаливе екипи и да ги закрпат дупките, едино што нема да бидат толку звучни и добри за маркетинг :)

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.291
Договор до 2025, секако дека ќе ви го даде Вила за 60.
Абе пазарџиското ќе го тераме, ќе се ценкаме до крај на трансфер период и оп сме го платиле 120 милиони + Лингард + Џонс + доживотно осигурање за вториот што ќе испадне поскапо од самиот трансфер. Ја треснав сумата, секако дека ваков Грилиш не би идел толку ефтино, поготово што би се залетале многу клубови за него и би се случила лицитација.

А искрено се сомневам дека има некоја клаузула у неговиот договор од цирка 70-80м евра, нема шанси при таква ланска сезона и клуб што го спаси гол технологијата од испаѓање, да си зацементира иднина да не може да мрдне.Ама секое право го има Вила да бара 80м за него, чим Мегваер, Медисон и остала англиска боранија стигна онакви цени да лупа, зошто не и они за некој ко него.
Автоматски споено мислење:

Нафта пијат од Вила, ќе ги заебат од фк јунајтед.
Што ги знаеш, цела лига ја исполажавте со полуписмени дрводелци, може научил вудвард нешто од дружбата со вашиот Едвардс ли се викаше.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.096
Се сложувам тотално. Но 200+ милиони мислиш ќе дадат во Јануари за да се деси тоа?
И летото спомнав, барем 5 десни крила што можат да ги земат до 50м има. И уште еден дефанзивец за 50м и ете ти комплетен тим за некој 150м дадени. Колку и да е одличен Грилиш, колку и одлично да би легнал на Јунајтед 100м да се дадат за него во оваа ситуација ми е лудост.
1 и пол халф има тимот, крило никакво нема а во средината се пренатрупани.
Лошо менаџирање ми е тоа. И минатото меркато кога запнаа за Санчо без план Б истото мислење го имав, во ваква ситуација, светска криза можеше комотно 3 играчи да земе Јунајтед за 100 милки. Е сеа немаше да бидат Санчо и Грилиш ама ќе беа доста корисни.

Иначе не знам зашо по Рајс од Вест Хем не тргнат, предобар играч е. Кога веќе правиме муабет за дефанзивец што знае со топка. :)
Мене лично ме чуди како сеуште немаат разгледано играчи од пониските лиги (чемпионшип) или од Ла Лига. Доста добри играчи за релативно мала сума можат да земат од помаливе екипи и да ги закрпат дупките, едино што нема да бидат толку звучни и добри за маркетинг :)
Нее, јас зборам за на лето. Нема теоретска шанса зимава Грилиш, а мислам дека и Санчо премногу тешко. Освен ако не ги плеснеме Ливерпул нареден викенд и не се наапат нашите на титула, па да одат со ол ин на него. :D

За Рајс, некако кокетира со Челзи веќе подолг период. Мислам дека кај нив ќе заврши.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.759
Поени од реакции
8.500
За Рајс, некако кокетира со Челзи веќе подолг период. Мислам дека кај нив ќе заврши.
Искрено Рајс и највеќе нив би им легнал, со оглед дека Ковачич издишува, а и Канте се почесто излегува силуван после натпреварите! Прашање е колку ќе успеат да изменаџираат еден куп нови играчи. Летово изнакупија, сега полата не играат или и ако играат тапа се!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.629
Поени од реакции
6.434
Мислам дека Санчо би бил сеуште број еден приоритет на Јунајтед. Но Грилиш е must have играч. Јас би ги земал и двајцата, би му продолжил договор на Кавани за уште една година и би појачал дефанзива. ВдБ можда го спремаат за Чаби Алонсо тип на играч (не знам дефанзивно колку е спремен искрено).

Јас би сакал да видам таков Јунајтед, со технички спремен ДМ (Ван де Бек) и двајца поофанзивни играчи пред него (Бруно и Грилиш на пример). Дај им фри рол и нека ги доминираат противниците. Кога ќе има потреба да се брани тимот тука се Фред и Мектоминеј. Мата и Матиќ се веќе при крај, мислам дека никој не очекува некаков импакт од нив. Во Матиќ додуша уште има фудбал, ама дефинитивно не е за week in, week out. Неговото искуство може да се користи на поризични утакмици.
Брат, со таква средина ни Гвардиола не би излегол при најлудите експерименти. :D
Јес да има играно Дони дмф во Ајакс во почетокот на кариерата но едно е Холандија башка во тим кој ја има топката 80% од времето а друго е во Англија.

Дони е најдобар на 10ка, опасен е ептен околу 16тникот, знае да се искраде зад одбраната, да се уфрли. На 8ца исто може да биде многу корисен. Нема којзнае каков долг пас или барем ретко практикува, главно оружје му е пас енд мув.

Грилиш и Бруно во средина би функционирале со некој разбивач ала Кашемиро, Парти, Ндиди. Друга опција е Бруно на лажна 9ка, Грилиш во левиот канал, каде играше Погба со Вила, со уште 2ца подефанзивни од нив.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Џабе си правите филмови, Арсенал го зима Грилиш, гледате дека управата е во потрага по таков играч.

Додуша, може и Иско на позајмица да го земат место Грилиш, ама мое е да се надевам :(

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Џабе си правите филмови, Арсенал го зима Грилиш, гледате дека управата е во потрага по таков играч.

Додуша, може и Иско на позајмица да го земат место Грилиш, ама мое е да се надевам :(
Ериксен - Џака трампа праат со Интер бе.
Па и во двата фан клуб има да плачеме после :(

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.096
Брат, со таква средина ни Гвардиола не би излегол при најлудите експерименти. :D
Јес да има играно Дони дмф во Ајакс во почетокот на кариерата но едно е Холандија башка во тим кој ја има топката 80% од времето а друго е во Англија.

Дони е најдобар на 10ка, опасен е ептен околу 16тникот, знае да се искраде зад одбраната, да се уфрли. На 8ца исто може да биде многу корисен. Нема којзнае каков долг пас или барем ретко практикува, главно оружје му е пас енд мув.

Грилиш и Бруно во средина би функционирале со некој разбивач ала Кашемиро, Парти, Ндиди. Друга опција е Бруно на лажна 9ка, Грилиш во левиот канал, каде играше Погба со Вила, со уште 2ца подефанзивни од нив.
Затоа спомнав дека не знам колку е добар дефанзивно. :D Чисто како опција спомнав, ако има такви квалитети кај ВДБ. Како и да е, мислам дека имаат некој конкретен план со него. Сигурно не го земаа ради реда. :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.629
Поени од реакции
6.434
Затоа спомнав дека не знам колку е добар дефанзивно. :D Чисто како опција спомнав, ако има такви квалитети кај ВДБ. Како и да е, мислам дека имаат некој конкретен план со него. Сигурно не го земаа ради реда. :)
Па го земаа за 8ца и 10ка, да ротира со Бруно и Погба ама Бруно е недопирлив а и често Оле игра со 2ца подефанзивни зад Бруно.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Грилиш е превише брз и полетен играч за да го лимитираш у везна линија во средина со 3ца. Нема да постои таму.
Лево крило е Грилиш, фри рол у напад, нека жнее.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.629
Поени од реакции
6.434
Грилиш е превише брз и полетен играч за да го лимитираш у везна линија во средина со 3ца. Нема да постои таму.
Лево крило е Грилиш, фри рол у напад, нека жнее.
Па тоа што го игра Погба во таа формација е нешто измеѓу лево крило и LAMF.

Kajgana Shop

На врв Bottom