Ipsissimus
P.I.
Плус демонот во серијата се вика КроулиGood Omens од Neil Gaiman и Terry Pratchett е екстра комична мини серија за пеколни и божествени работи, бар ко инспирација за книгата![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Плус демонот во серијата се вика КроулиGood Omens од Neil Gaiman и Terry Pratchett е екстра комична мини серија за пеколни и божествени работи, бар ко инспирација за книгата![]()
Плус демонот во серијата се вика Кроули![]()
Требаше да има уште една сезона, ама некој изненаџен и увреџен од серијата се бунел и издејствувал да нема.Абе остај детали сегаме утепа од смеење, се мислам пак да ја гледам.
Требаше да има уште една сезона, ама некој изненаџен и увреџен од серијата се бунел и издејствувал да нема.
Good Omens од Neil Gaiman и Terry Pratchett е екстра комична мини серија за пеколни и божествени работи, бар ко инспирација за книгата![]()
![]()
Фала ти Дрексел,ме насмеа,обожавам британски хумор.
Ова мора да се изгледа.
Меѓу другото може и да искористат нешто за во книгата "колегите".
Нема сеуште превод на македонски јазик. Можеби да има на српски, но мора да провериш или по книжарите во Скопје, или на kupikniga.mk - но се сомневам дека има и на српски такви книги.
Sigurno ste slusnale za enohiska magija, komunikacija so angeli ne so demoni. Dali ima literatura vo makedonskite knizari za prakticirajne na toj vid magija ili ako nekoj ima takva kniga neka mi pisi privatna poraka.
Немора да значи, тешко но не и невозможно.Тешко дека и ќе има на македонски, целата литература е на англиски и само такви наслови можам да пишам.
Моментално нема.![]()
Што е енохиска магија?
Енохјанска магија е навистина интересна работа, крие бесконечен број на енигми и во исто време може да биде канал за постигнување на неприродни работиmk.worldofamulets.com
Автоматски споено мислење:
Би требало да има нешто во македонскиве книжари
тек сеа го видов овој постНе можам, тоа се строго забранети писанија кои Кроули ги напраи апокрифи у А.'. А.'. Ќе ти кажам само нешто, изнад Тријадата на Хермитот има уште една Тријада, позади Трите Вела на Мистичното. Толкувањето на све таму оди според ова:
Stélé TúT е Правилото на Создавањето, изброј го добро името негово и за тебе ќе биде 718, 71.
Не можам да кажам повеќе.
....
74, 368