Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Почитуваниот и ценет пријател Тошо Филиповски склопи една прекрасна Македонска Рок Енциклопедија (1963-2018) изработена со душа.
Во оваа енциклопедија се испишани 55 години музичка историја, биографии на 333 бендови, 500 страници, 400 фотографии.
Промоцијата се одржа во МКЦ на 08.05.2018-та на која присуствував и јас, секако и многу љубители на музиката, како и музичари.
Да се приклучиме со една нумера, која што сите Македонци добро ја знаеме.......![]()
„Македонска рок енциклопедија (1963-2018)“ од Тошо Филиповски
55 години музичка историја, биографии на 333 бендови, 500 страници, 400 фотографии. И овие бројки не би значеле ништо, да не се вградени во методолошки крајно издржан и со душа изработен производ, со кого може да се гордееме, повеќе отколку со голем број таканаречени „енциклопедии“ и „капитални“...off.net.mk
Меморија - Македонија
Меморија - Оган под ѕвездите (1989, првиот студиски албум на македонската музичка група Меморија)
![]()
„Меморија“: Бевме музички херои!
Кога група „Меморија" се појавила на македонската музичка сцена, сум имала само две години. Речиси три децении подоцна, кој би рекол, ја имав честа и можноста да разговарам со дел од членовите, кои ми раскажаа што се случувало токму таа 1989 година, како и за време на нивното „владеење" на...fashionel.mk