Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не те разбрав... сигурно некоја шега на база што се зборуваат другите тука и на други теми поврзани со Телема и езотерија.Хепта, нѐ открија. Пакувај се и да фаќаме магла...
Не чека фратер супериор со кола у Јурумлери за саат време!
Абе, се зезам, аман. Не беше ова со некоја лоша намера. Ја мислев дека ќе се надоврзеш со некоја шега. xDНе те разбрав... сигурно некоја шега на база што се зборуваат другите тука и на други теми поврзани со Телема и езотерија.
Но, реков сешто сум читал тука, навикнат сум... се одминува од овие работи, само треба на човека да му се дадат премногу обврски во животот кои тешко може да ги постигне.
Зборувам за убави обврски - тогаш за 99% од овие што се тука - нема да им е битно ниту масони, ниту еозтерија, ниту Телема ниту било што поврзано со темава за која зборуваат сешто од омраза, шегување, омраза, незнаење, одбивност...
Нема да имаат време ниту за сарказмот тука не пак за реално изучување на работите и серизно заморување со истите... Телема не е за секој. Тоа звучи „елитистички“ за твој вкус но значењето е друго, гледано од самата индивидуа која сама одлучува дека нештото не е за неа.
Еднаш на форумов реков: сериозно истражување и проучување на работите во врска со Телема - секогаш води кон иницијација.
Другото - е минливо.![]()
EGC е дел од ОТО, туѓ срам ме фаќа да објаснувам ова.....Никој не ти ја спомна "задругата".
Зборам За Гностичка католичка црква.
ЕГЦ.
"Не продавај сливи на сливар".
Објасни го значењето на вашето "Кредо" ,"Причеста" и претераното цртање крстови.
Секако истакнување на
"Верба во Господ".
Тоа со Еоните може и утре,не се брзам.
Добро Ипси еве и јас се согласувамEGC е дел од ОТО, туѓ срам ме фаќа да објаснувам ова.....
Во секој случај добро прашање за љубопитните лаици, лошо што ти не си лаик.... Еве детално објаснување: Link
Да беше христијанскиот Нов Завет или пак Коранот, та што врескање ќе имаше, та колнење, па сатанист, свети книги палиш... хаос oд врева кревање
Со сила можеш само да натераш некого да мрази. Да славам нешто против моја волја?! Баш би сакал да го видам тоа чудо.(ич да нејќеш,па ќе ги славиш)![]()
Секој со својата лудост, што да се прави... повеќе би одел на пливање отколку да палам книги - какви и да се!....