Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Па очигледно некој си мисли дека "Црните Браќа" треба да знааат да клонираат диносауруси,да се телепортираат,да бидат екстремно злобни и сл.Прегледај го приврзокот 278076
Како се движиме на темава
Прегледај го приврзокот 278076
Како се движиме на темава
Гоинг ту сингуларитиА ја па се фурам дека е вака...
Сега после конџанкшнот....
Прво, дали некој е глуп или не, е прашање на фактографија која не зависи од тоа дали е некој глуп според мене или според тебе. Прво да видиме, што подразбираме под „глуп“... Според мојата дефиниција, глупави луѓе се луѓе кои имаат когнитивни способности кои се испод нормалата. 90% од луѓето имаат нормални когнитивни способности. Верувањето во змии кои зборуваат, мртовци кои воскреснуваат и сл. се верувања кои не кореспондираат со научната реалност, па тие се сметаат за неточни и делузиони.За мене секој што буквално верува во змии што зборуваат, мртовци што ќе воскреснувале, девици што раѓале и слично е глуп. Дали ќе се смета за православен, протестант, методист, јејовин сведок или марсовец, ако буквално верува во тие нешта е глуп.
Ова се разни форми на No True Scotsman и ад хок хипотеза, мислам дека сто пути ги спомнав до сега, треба да ги провериш.Според ова, секој бивш член што сака да му наштети на редот од х причини, треба само да каже станав верник и готово, ги раскринкал сите тајни на редот.
Може дури и да се зачлени со таква намера, го смета за закана, за зло Редот, бара пристап, му се одобрува и одеднаш го напушта и се прогласува за верник. Тоа според тебе би било доказ дека ОТО нема никакви тајни, нема никакво знаење.....
Тоа што во многу наврати е кажано дека Тајните не се само информација, бидејќи информацијата е симбол, патоказ, за тебе нема врска? Без достигнување на одредена состојба во која таа информација ќе добие суштина, значење, Знаењето е само бисер што ,,свињите" ќе го изгазат.
Ништо,напротив не клеветам,јас ги отфрлив сите обвинувања за нив,штоДури и Хајперион да клевети и лаже, да речеме дека е така, мали се шансите сите екс-членови на О.Т.О. кои имаат слични позиции (дека тоа е булшит) и/или станале христијани да лажат и клеветат, нели?
Не верувам дека лажеш и клеветиш. Да лажеше и да клеветеше, веројатно ќе ги потврдеше моите обвинувања кои беа базирани на погрешни сознанија (за иницијацијата и тоа што ти го пишав приватно), но ти не го стори тоа.Ништо,напротив не клеветам,јас ги отфрлив сите обвинувања за нив,што
се поврзани со неетичност,со јасни докази.
Меѓутоа денес темата на онлајн конгрегација и конференција со Прелатот,беше "Екуменизмот и Апостолската сукцесија"?
Јасно кажав за Е.Г.Ц. дека не можев на никој начин да најдам таква врска,дури и со поврзаноста со Гностичката црква на Папус нема такво нешто.
Значи "факт",дека бискупите во ЕГЦ не се вистински бискупи,тоа беше за денес.
Иначе претходно ги имам издигнато над нивото на скиентологија и мислам дека им направив дури и услуга,иако не заслужуваат.
Нема зашто да клеветам колку и да имам непочитување од страна на некои особи.Не верувам дека лажеш и клеветиш. Да лажеше и да клеветеше, веројатно ќе ги потврдеше моите обвинувања кои беа базирани на погрешни сознанија (за иницијацијата и тоа што ти го пишав приватно), но ти не го стори тоа.
Унапред и самиот си свесен дека не сум дел од редови или слични здруженија, не сум претставник на никој ред, ни штитам ничиј интереси, ниту пак имам некоја репутација да одржувам. Јас само за себе можам да зборувам а јас самиот нити сум огорчен нити патам од магијата што ја практикувам (А да сум учел од лекциите кога самиот се изгорев од тоа што го правам едно доста пати, но тоа е друга тема што не е поентата). Нашите искуства се световно далеку и тие самите зависат од тоа ние какви луѓе сме биле на почетокот и како нашите одлуки не донеле да бидеме луѓето кои сме денес. Не планирам мојава животна сторија да ја ставам на форум од детство до денес но за мене од тогаш овој свет е авантура и сакам да бидам дел од него и да си ги одговарам сопствените прашања. Но да те прашам; Се дерадикализираш од оккултизмот? Што ти значи оваа? Оккултизмот е широк поим, Прашањето ми е како воопшто си се радикализирал? Ако ова прашање не си си го одговорил тогаш не ти гине христијанска радикализација и пак целосно промашена поента, освен ако поентата не ти е та рипаш од една екстрема на друга. Ја не би реплицирал на вакви постови и не би ги земал за сериозни исказите на незаинтересираните што би сереле за ради серење да се каже, Но верувам дека ти знаеш што за што зборуваш и кога треснеш нешто вакво воопшто не ми е убаво кога некој генерализира и за мене намерно или ненамерно(иако не сум дел од групи но се бавам со исти работи) кој ради свои несериозни карактерни особини, почне да сере и да лае по други зошто самиот ја промашил поентата тука и се одлучил да ја бара на друго место што е сосема валидна и легитимна одлука сама по себе но само без серење. Карактерот и како се носиш е битен, другото е менливо. Брат ти не ми изгледаш ко Ван Хелсинг, туку како оние бабетини што гостуваат во Амерички ситком од 1980те кои имале мидл ејџ животна криза оти премногу се замлатувале во млади години и сега се конвертирале пак во христијани и се исповедаат пред камера и пред шокиран новинар, за темното им искуство што ги упропастило а они самите уште од почеток се shifty типови. Ти си бил дел од социјална група што е центрирана околу оваа тематика и претпоставувам си лут на групата а не на самата тематика, Памет у глава и мисли унапред пред да отвориш уста дури и кога си во црква или друга христијанска група истите работи да не ти се повторат. Јас за џабе не велев претходно дека не сакам да се занимавам со човекова драматургија особено кога станува збор за оккултот. ( Но истото би важело за било која друга патека)Не дефинитивно не тролам,барем последниов месец сум во тој процес.
Секако не можам да кажам дека сум станал "Пастор",
иако не посетувам верска установа,
ама сепак се дерадикализирам од окултизмот и читам "Свето Писмо".
Сега не сакам да изгледам ко Ван Хелсинг во поглед на "редови",
па луѓето да не ми викаат здраво
на улица
Кој што си сака нека си прави.
И за фратер "И" генерално иако се конфронтиравме,сепак му мислам сѐ најдобро и нека ми прости,ако сум му згрешил.
Секој си има право на свое размислување.
Немав намера со научни трудови и докторати да докажувам што е глупост и дали некој припаѓа или не на таа дефиниција. Можеби требаше да пишам ,,за мене" тоа е глупост. И не е иста споредбата со телема, бидејќи неброено пати е кажано дека во тој случај се работи за симболика. Да се правиш мутав и да тврдиш дека веруваш како Хиперион верувал дека змијата спомната во Liber Al нема разлика со буквална змија што зборува значи дека или и ти заедно со него за цел имаш да тролаш или дека и самиот си подлегнал на тролање.Сакаш да дебатираш, ама чинам дека пак ќе углавиме после неколку коментари. Сакаш да пробаме? Да почнеме со исказ кој не се однесуеше на мое тврдење...
Јас ти кажувам дека причината поради која го напушти ОТО е повредено его, конфликт со брат кој и самиот го спомнува цело време, а не некакво откровение дека телемата е погрешна, уште помалку дека христијанството е сега она вистинското за него. Суета е во прашање, ништо друго.Ова се разни форми на No True Scotsman и ад хок хипотеза, мислам дека сто пути ги спомнав до сега, треба да ги провериш.
„Јас тврдам дека сите членови на мојата социјална група кои ги добиваат тие и тие знаења, знаат дека знаењата се тачни и квалитативно различни од научните, религиозните искуства итн.
Сите екс-членови/членови на мојата социјална група (Телемити), кои тврдат дека тие знаења не се тачни, не се навистина членови на мојата социјална група (Телемити) бидејќи: они не го сфатиле тоа навистина/го сфатиле ама го одрекуваат/лажат и клеветат/христијаните дошле и им напраиле лоботомија/дошле вонземјаните и ги замениле со клонови кои лажат итн. итн."
Да бе и цицки иам,од пролактинот,Карактерот и како се носиш е битен, другото е менливо. Брат ти не ми изгледаш ко Ван Хелсинг, туку како оние бабетини што гостуваат во Амерички ситком од 1980те
Аман со тоа Его.Јас ти кажувам дека причината поради која го напушти ОТО е повредено его, конфликт со брат кој и самиот го спомнува цело време
Не те дискриминирам само согледувам какво значење им даваш на сопствените доблести.Да бе и цицки иам,од пролактинот,
плус брада ,рогови,а на подлактици ,Solve +Coagula ми пишува.
Ме дискриминираш?