Предлози и свое видување на актуелните фотки на натпреварот!

• Креатор на темата Креатор на темата Toto.toto
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку мислам дека е ова посериозен проблем.Некој ќе проба неколу пати и на крај ништо нема да прикачи и ќе умрат и натпревариве.
јас поради ова претхпдниот натпревар се откажав :( ќе пробам сега пак
@Донев се знае кога како ќе се врати по старо?

Jas se resiv da stavam slika i otide se u ...u voda:(
main-qimg-84d3377910b74b2dba38489d2da3c0a1

... се надевам дека нема да ви пречи да споделам како ги „гледам“ вашите фотографии со мали измени!

CfkGHLO.jpg

... ги тргнав неколкуте цветови што пречат во општ поглед!

x8DdlIA.jpg

pywVJOW.jpg

... малку „сечење“ на вишок на тревата и „пополнување“ на небото да не биде „изгорено„!

zYwtEQm.jpg

3dRB7Bt.jpg

... малку повеќе небо, да се добие дубина на хоризонтот,

hu0xXr4.jpg

HGo4bnX.jpg

... кроп на вишок на небо, да дојде до израз трската,

zSg1rzh.jpg

vPPelSv.jpg

... малку контраст и сатурација да дојде до израз „жолтата“ боја,

Vg2jBiG.jpg

W0uYl0F.jpg

... кроп на вишокот на небото, да се добие длабочина на хоризонтот,

TrKCfJN.jpg

rW6284a.jpg

... кроп на вишокот на водата, да се добие потенциран хоризонт,

xPXT6Kk.jpg

ROVY84u.jpg

... малку кроп во долниот дел да се отстранат гранките, и малку исправка на хоризонтот

oew1zQm.jpg

TNU6Xp8.jpg

... исправување на хоризонтот,

cXnRVb3.jpg

Последно уредено:
Zosto be gi dava vakvi mali i so losa rezolucija? Koa ke kliknes se cisti.

Hk98ty2.jpg
icJbUVa.jpg

... со рисајз (resize) на самата фотографија ќе се намали димезијата(pixels) и ќе се подобри резолуцијата,

rsL5J42.jpg

Последно уредено:
@Darling има топ фотка.....две третини, композиција.....итн......0 гласови! Важно изгорената и таа аут оф фокус, цела во блур (што е во топ три) "се бољи", па дури и таа каде што сонцето гори пола слика има некој глас :pos:
Свака част! Ова прави чиста демотивација за понатамошно учество.

@Darling има топ фотка.....две третини, композиција.....итн......0 гласови! Важно изгорената и таа аут оф фокус, цела во блур (што е во топ три) "се бољи", па дури и таа каде што сонцето гори пола слика има некој глас :pos:
Пошто ова се Олимписки игри во фотографија па само чисти професионалци се натпреваруваат и ете ти поради некоја неправда се осеќаш демотивирано за учество. Кој си бе ти?

Повеќето што не се разбираме и не препознаваме две третини, композиција, изгорена слика, аут оф фокус и слично, не ли треба да гледаме рандом слики и гласаме за тие што ни ги фаќа око?
Кој си бе ти?

Кога веќе спомнуваш фотки биди попрецизен, да дискутираме нормално без лутење :)
Автоматски споено мислење:

@Darling прво да се извинам немој никако да се навредиш ако ти ја коментирам сликата. Ова е мое видување

Сликата ја отворив и не е во фокус ниеден дел, што мене лично и не ми смета. Тоа што ми смета е дрвото што покрива голем дел од пејзажот. Разбирам дека со тоа, обалата од лево и водата најпозади се сакало да се добијат три димензии, да не е рамна сликата, ама според мене не е најдобро изведено.

Главниот момент на сликата ми е водата, која што е централна не е 2/3. Aма па освен тоа правило за пејзажи има и други правила, не ги ни разбирам сите хахахахаха Screenshot 2020-12-19 at 11.15.37.png

Ја спомнуваш изгорената слика, претпоставува дека станува за фотката на @Agda Beata и да, во право си од сонцето е изгорен голем дел и ете и мене не ми се свиѓа тоа, ама па знам луѓе што намерно така фоткаат и им се свиѓа тоа, ја сум поише за темни црни тмурни фотки, тоа е тоа :)

другата што ја спомнуваш миииислам дека е на @Human ? П ете имаш супер композиција, имаш 2/3 правило, да, не е во фокус, ама како што спомнав, мене не ми смета тоа. На @Петра П. на пример тоа и е стилот :)

Гледам и мојата е во "топ 3" а не можам мојата да ја коментирам. Слободно кажете што ви смета. Ете @bijons спомна дека за нејзин вкус она би ги отстранила цвеќињата напред, И тоа е супер затоа што ме натреа да ја отворам фотката и да ја погледнам другата верзија, да си размислам што ми се виѓа поише и зошто :)

Нема потреба од лутење и не учествување сега кога се ближат празничните теми!!!!!!

Последно уредено:
Пошто ова се Олимписки игри во фотографија па само чисти професионалци се натпреваруваат и ете ти поради некоја неправда се осеќаш демотивирано за учество. Кој си бе ти?

Повеќето што не се разбираме и не препознаваме две третини, композиција, изгорена слика, аут оф фокус и слично, не ли треба да гледаме рандом слики и гласаме за тие што ни ги фаќа око?
Кој си бе ти?
Тебе не те споменав во ниту еден контекст....не гледам потреба воопшто да ме цитираш, а ниту учествуваш во натпреварот. Патем таков "кафански" речник.....на друго место, со други луѓе.
Кога веќе спомнуваш фотки биди попрецизен, да дискутираме нормално без лутење :)
Коцка батали, што ќе збориме....ете спомнав за фотката на Дарлинг дека не заслужува 0 гласови. Остај, ќе прејде дискусијава тоталка во глупости. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom