Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
H

Hyperion VI

Гостин
Фала ти за книгата, дај и ти ко дрексел вакви типс, зборчињата ово оно....
Радо би ти помогнал,меѓутоа сум предупреден од постарите членови,дека не ги исполнувам задачите и критериумите на форумот.
Некои луѓе сакаат да поставуваат прашања,а јас им го одземам времето и просторот и манифестирам несериозно однесување,кое што е неприфатливо за конституцијата на форумот.
Секако Зоки на тебе би ти посакал само успех со книгата,
а во најскоро време ќе се пријавам кај Ацид да ме ослободи од обврски кон оваа заедница.
Во секој случај ми беше мило што соработувавме со тебе,во духот на сериозноста.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Радо би ти помогнал,меѓутоа сум предупреден од постарите членови,дека не ги исполнувам задачите и критериумите на форумот.
Некои луѓе сакаат да поставуваат прашања,а јас им го одземам времето и просторот и манифестирам несериозно однесување,кое што е неприфатливо за конституцијата на форумот.
Секако Зоки на тебе би ти посакал само успех со книгата,
а во најскоро време ќе се пријавам кај Ацид да ме ослободи од обврски кон оваа заедница.
Во секој случај ми беше мило што соработувавме со тебе,во духот на сериозноста.
Уауу Берик кој магичар е еј, скроз те бутна!

Исправи се делфина! Ајмо да се зезамо, најди тема :)

H

Hyperion VI

Гостин
Уауу Берик кој магичар е еј, скроз те бутна!

Исправи се делфина! Ајмо да се зезамо, најди тема :)
Во секој случај сакам да напоменам дека Бардон не иде со православие,
кога сме веќе кај темата окултизам.
Премногу користи хиндуистичка симболика и духовни вежби,поврзани со татвите,кои се косат со догмата,моралот и каноните на православното христијанство.
Оваа мисла случајно ми дојде и не е наменета за никој од членовите на форумот,се разбира.
Секако дека не бев сериозен дека ќе му пишам на Ацид ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.375
Добро те сфаќам,а и од почеток ми беше меѓу омилените ликови,така да прифаќам критика,колку и да поразлично ти делуваат моите објави.
Еве ветувам дека ќе се поправам.
Не. Не се однесуваше ова на тебе.
Ама баш нигде не напишав ништо, што би те навело на тоа, да мислиш дека се однесува на тебе.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Во секој случај сакам да напоменам дека Бардон не иде со православие,
кога сме веќе кај темата окултизам.
Премногу користи хиндуистичка симболика и духовни вежби,поврзани со татвите,кои се косат со догмата,моралот и каноните на православното христијанство.
Оваа мисла случајно ми дојде и не е наменета за никој од членовите на форумот,се разбира.
Секако дека не бев сериозен дека ќе му пишам на Ацид ;)
Не би се сложил со тебе, Бардон и остали езотеричари и окултисти се во суштина скроз на линија со базата на Христијанството, неврзано со потеклото на идеите и праксите... бидејќи во суштината е да му се помогне на д фелоу мен, на светот.

Може да кажеш дека практикантите прават и жртва, место своето време да го трошат на хедонизам, тие го посветуваат за да влијаат за доброто на сите - бидејќи се во љубоф.... еве ја и паралелата со Исус!

:coffee:

H

Hyperion VI

Гостин
Не би се сложил со тебе, Бардон и остали езотеричари и окултисти се во суштина скроз на линија со базата на Христијанството, неврзано со потеклото на идеите и праксите... бидејќи во суштината е да му се помогне на д фелоу мен, на светот.

Може да кажеш дека практикантите прават и жртва, место своето време да го трошат на хедонизам, тие го посветуваат за да влијаат за доброто на сите - бидејќи се во љубоф.... еве ја и паралелата со Исус!

:coffee:
Сите сте во право ;)
Знам дека не ги потрошив залудно,последните 2 месеци на форумот,туку преку размена
на мислења стекнав многу нови увиди во сферата на окултизмот
(којшто ептен ме интересираше баш во последно време и немав никаква друга попаметна работа)
Разменетото знаење меѓу форумџиите не може го замени ниту една книга или иницијаторски систем .

Моето присуство на форумот воопшто не беше наменето само со единствена цел:
(да ги деградирам Телема и О.Т.О).
Сепак сакав нешто да научам.....
и научив благодарение на Вас ;)
Вие сите сте добри луѓе.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Сите сте во право ;)
Знам дека не ги потрошив залудно,последните 2 месеци на форумот,туку преку размена
на мислења стекнав многу нови увиди во сферата на окултизмот
(којшто ептен ме интересираше баш во последно време и немав никаква друга попаметна работа)
Разменетото знаење меѓу форумџиите не може го замени ниту една книга или иницијаторски систем .

Моето присуство на форумот воопшто не беше наменето само со единствена цел:
(да ги деградирам Телема и О.Т.О).
Сепак сакав нешто да научам.....
и научив благодарение на Вас ;)
Вие сите сте добри луѓе.
Кога веќе се исповедаме, и јас гледам дека времето овде не било залудно, запознав интересни луѓе со уште поинтересен увид во реалноста, ми отвори нови хоризонти, делуваше и инспиративно.

Осознав дека сам магичар слабо може да делува на ментал плејнот да би се манифестирала таа идеа во реалноста, да беше така корона немаше да има, а верувам нашите пријатели со праксите периодов се фокусирани токму на тоа. Потребата од проширување на членството сега веќе ми е кристално јасна, како и новиот еон.

Праќам и јас позитивни вибрации во етерот и се разбира ве сакам сите.

H

Hyperion VI

Гостин
Осознав дека сам магичар слабо може да делува на ментал плејнот да би се манифестирала таа идеа во реалноста, да беше така корона немаше да има,
Тука ќе те поправам,значи ти си посебен универзум т.е. ти го креираш светот,си се создал себеси како материјално битие,ти си ја создал короната и се останато,планетите ,земјата,водата,микроорганизмите,
диносауруси,WW2 etc.
па и луѓето,како и форумот во комплет со изборот на "ботови".
Дури ти сега ме креираш како саркастичен бот,да ти го напишам овој одговор,(а после ќе искреираш мој анти-бот)
Значи ова е само твој универзум ;)
Така поучуваат некои системи,и религии ,коишто ти сите самиот ги имаш креирано во "Сопствениот Универзум" ;)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Тука ќе те поправам,значи ти си посебен универзум т.е. ти го креираш светот,си се создал себеси како материјално битие,ти си ја создал короната и се останато,планетите ,земјата,водата,микроорганизмите,
диносауруси,WW2 etc.
па и луѓето,како и форумот во комплет со изборот на "ботови".
Дури ти сега ме креираш како саркастичен бот,да ти го напишам овој одговор,(а после ќе искреираш мој анти-бот)
Значи ова е само твој универзум ;)
Така поучуваат некои системи,и религии ,коишто ти сите самиот ги имаш креирано во "Сопствениот Универзум" ;)
Ако добро те сватив, јас сум универзумот кој халуцинира дека е профаундли ступид, јас сум кодерот на оваа виртуелна реалност и во мојата омнипотентност сум одлучил да заборавам кој сум за да ова искуство ми е поинтересно, а сето ова сум го направил од досада. Во кодот имам вметнато ботови ко тебе кои би ме хинтнале кој сум, како некој чит во играта и би иницирале мое будење.
И кога ќе се разбудам пак ќе се ставам во симулацијата... оти е досадно и осамено да се биде нетелесна свест, па пак заспивам и се почастувам со сладолед од чоколадо?

H

Hyperion VI

Гостин
Ако добро те сватив, јас сум универзумот кој халуцинира дека е профаундли ступид, јас сум кодерот на оваа виртуелна реалност и во мојата омнипотентност сум одлучил да заборавам кој сум за да ова искуство ми е поинтересно, а сето ова сум го направил од досада. Во кодот имам вметнато ботови ко тебе кои би ме хинтнале кој сум, како некој чит во играта и би иницирале мое будење.
И кога ќе се разбудам пак ќе се ставам во симулацијата... оти е досадно и осамено да се биде нетелесна свест, па пак заспивам и се почастувам со сладолед од чоколадо?
Токму така,колку што разбрав од неколку фризонерски скиентолошки книги,а кога подобро ќе размислам
и Магиката не кажува нешто поразлично :) :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Токму така,колку што разбрав од неколку фризонерски скиентолошки книги,а кога подобро ќе размислам
и Магиката не кажува нешто поразлично :) :)
Се прашувам само која по ред ми е оваа симулација, и добивам идеи за новата...следната.

Имено, во стар трек има една планета на која одат на одмор, се вика Рајса (risa), ко на карибите да си...

А можда веќе сум бил тамо... а шо ако сите филмови шо ги гледам се уствари сеќавања на прошлите симулации?

H

Hyperion VI

Гостин
Се прашувам само која по ред ми е оваа симулација, и добивам идеи за новата...следната.

Имено, во стар трек има една планета на која одат на одмор, се вика Рајса (risa), ко на карибите да си...

А можда веќе сум бил тамо... а шо ако сите филмови шо ги гледам се уствари сеќавања на прошлите симулации?
Твој универзум е,ти ги создаваш филмовите,глумците режисерите,како и идејата за "прошли симулации".
Значи,технички и Стар трек е твоја креација.
Исто така си ја ограничил Рајса на фиктивна планета намерно по сопствена волја :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Твој универзум е,ти ги создаваш филмовите,глумците режисерите,како и идејата за "прошли симулации".
Значи,технички и Стар трек е твоја креација.
Исто така си ја ограничил Рајса на фиктивна планета намерно по сопствена волја :)
Да, почнува да ми станува јасно.

Но зошто сум го креирал фудбалот? За пинг понг може да сватам.

Kajgana Shop

На врв Bottom