H
Ne bile 250, 500 bile
Сакам да наручу витамин Д за мои, около 50 године су и гледам купуев некои Jamieson витамини ама много скупо ги плаќав, над 1200 денара им искача. Подобри ли су тија или овија од iherb како California Gold, NOW? Кое е подобро да им зему, 1000, 2000, 5000?
И ако имате препоруке за Омега3, Б6.
Фала ти много, тебе ти повише верују неголи моју матичну што не знае крвну слику да ми прочитаЕве ти одличен микс поготово за цената.
+1 железо се зима само ако има документирана, и долготрајна анемија која не е од нутритивен карактер, за се друго зголемување внес на какао, цвекло, леќа, црвен грав, сусам, спанаќ, како и соодветнa суплементација.Јас чисто железо не би земал ни за себе, фолна со б12, евентуално и б1+б6.
@Psyside ако сретнал подобра комбинација за железо може да ме дополни.
- Не! ова не би било препорачливо за возрасни, а не пак за деца! Зошто?Дали вредат овие хрватските таблети?
Ми требаат за мали деца.
Никаква штета. Ако е цитрат, глицинат, или пиколинат пример - нема никаков проблем, само за секој случај чекај 1-2h ако зимаш медикаменти.Дали некој знае, кога се пие витамин цинк, дали треба да има два саати поминато ако си конзумирал кафе или млечни производи!?
Една аптекарка така ми кажа и ме збуни, што врска има, всушност што штета може да настане во организмот!?
Гледај да е пиколинат, пошо таа форма е најдобро апсорбирана. Пред некое време читав една студија каде тестираат глуконат, пиколинат и не знам уште една форма и пиколинатот испадна најдобар.Дури имаше и ситуација каде суплементација со цинк глуконат всушност ја намалил концентрацијата на цинк во крвта. Инаку не треба да го земаш ако си внел храна со калциум или суплемент мин 1-2 часа.Дали некој знае, кога се пие витамин цинк, дали треба да има два саати поминато ако си конзумирал кафе или млечни производи!?
Една аптекарка така ми кажа и ме збуни, што врска има, всушност што штета може да настане во организмот!?
Ова не важи за хелирани минерали.Инаку не треба да го земаш ако си внел храна со калциум или суплемент мин 1-2 часа.