Прашања за Исламот III

Член од
10 декември 2020
Мислења
16
Поени од реакции
4
Повели куран:

Или овој не се важи дека на интернет, само тој од твојот оџа се важи?
Ти можеш да изнесуваш ако не разбираш значи дека си толку ограничен јас памет не можам да ти дадам а тебе омразата може да ти расте така да рендете како да го вртиш ќе си ренда бато...

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ти можеш да изнесуваш ако не разбираш значи дека си толку ограничен јас памет не можам да ти дадам а тебе омразата може да ти расте така да рендете како да го вртиш ќе си ренда бато...
А, нешто погрешно разбирам во „убијте ги многубошците“? Има повеќе начини за да се разбере ова?

Член од
10 декември 2020
Мислења
16
Поени од реакции
4
Нема чисти луѓе е една работа, а јавно изјавување дека папата е*ел бебиња е нешто сосема друго.
Па ај кажи ми папата или тие таму што објавуваат попови што правеле на деца што е фантазија филм што мислиш за тоа?
Автоматски споено мислење:

А, нешто погрешно разбирам во „убијте ги многубошците“? Има повеќе начини за да се разбере ова?
Има повеќе начини за некој кој има доволно памет

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Па ај кажи ми папата или тие таму што објавуваат попови што правеле на деца што е фантазија филм што мислиш за тоа?
Навистина има свештеници кои, кој знае што правеле и лица кои терале бизниси и све тоа. Ништо од тоа не ми е тема. Све си е тоа така. ОК

Зборам за ова:
Па папата е*е мали бебиња и тоа е христијанството тоа сакаш да кажеш?
Денес секој има можност да пишува што сака на нет. Но, времињата се менуваат и можеби може секој што сака да пишува и понатаму, ама последиците стануваат се пофлагрантни.

Види го, на пример, овој пост од пред некој ден:

Член од
10 декември 2020
Мислења
16
Поени од реакции
4
Ako zemam i kopam po net bez proverki na izvor i se ostanato doagja primer vaka.

Mnoge vođe katoličke crkve širom sveta nastavljaju da štite ugled crkve poričući da sveštenici siluju decu i diskredituju žrtve, a sam papa priznaje da je učinio slične greške

Papa Franja ove sedmice namerava da okupi crkvene vođe iz celog sveta na obuku iz toga kako se nositi sa slučajevima seksualnog zlo stavljanja u koje je umešano sveštenstvo.
Itd itd itd. Znaci ima mnogu strani izvori i cuda ako trgneme da kopame po dokazi i realna slika.

Licno po mene moze sekoj da zbori za popovi odzi papi svestenici hadzi ama za pratenici od gospod mislam deka e preterano i deka nema nikoj pravo da tuka bocka vregja i napagja.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Има повеќе начини за некој кој има доволно памет
Е, дај појасни ми ги сите начини, плс. Исто и сите интерпретации на она за жените „прво карајте ги, после не им легнувајте в кревет и после натепајте ги“. Ветувам дека во најбрз можен рок ќе појдам кај локалниот оџа и ќе се сунетисам ако логички ми го објасниш ова.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Licno po mene moze sekoj da zbori za popovi odzi papi svestenici hadzi ama za pratenici od gospod mislam deka e preterano i deka nema nikoj pravo da tuka bocka vregja i napagja.
Мислиш дека можеш туку така да пишуваш дека папата е*е бебиња?
OK

Член од
10 декември 2020
Мислења
16
Поени од реакции
4
Навистина има свештеници кои, кој знае што правеле и лица кои терале бизниси и све тоа. Ништо од тоа не ми е тема. Све си е тоа така. ОК

Зборам за ова:

Денес секој има можност да пишува што сака на нет. Но, времињата се менуваат и можеби може секој што сака да пишува и понатаму, ама последиците стануваат се пофлагрантни.

Види го, на пример, овој пост од пред некој ден:
Sekoj moze da pise sto saka se menjaat vreminjata lugjeto ostanuvaat isti. Sekoj za sebe taka i toj sto omalovazuva i jas kje omalovazuvam kako sekoj sto pisuva i navreduva? Ti sto sakas da mi kazes kazi mi u faca ti ako mene me vregjas jas tebe nema da ti kjutam taka?
Verata si ja pocituvas za da pocituvas druga molam?

Internet ima i internetot zbori za koj kolku i kako napravil taka da guglaj i javi dali e taka ili ne e taka a ne da tapkas u mesto i javi mi do kade sto si nasol korektno

Е, дај појасни ми ги сите начини, плс. Исто и сите интерпретации на она за жените „прво карајте ги, после не им легнувајте в кревет и после натепајте ги“. Ветувам дека во најбрз можен рок ќе појдам кај локалниот оџа и ќе се сунетисам ако логички ми го објасниш ова.
Tuka kje se objasnuvam za da dodavas od net sto kje najdes? Vikni na kafe zemi ti tvoja literatura i da vidime a? Ili ako te mrzi najdi prasaj nekoj poucen odza koj ne e sehbaba magionicar ili sto ja znam i kje ti objasni na nacin koj e korekten i na koj kje razberes ni jas da vrtam testo ni ti da udiras vo tepsija.

OK
Ne e toa ok toa internetot kazuva kako sto tebe ili na nekoj X mu kazuva za islamot ili budizmot ili x ?

OK
Objasni mi primer ova sto e

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Tuka kje se objasnuvam za da dodavas od net sto kje najdes? Vikni na kafe zemi ti tvoja literatura i da vidime a? Ili ako te mrzi najdi prasaj nekoj poucen odza koj ne e sehbaba magionicar ili sto ja znam i kje ti objasni na nacin koj e korekten i na koj kje razberes ni jas da vrtam testo ni ti da udiras vo tepsija.
Оџите не ме интересираат, сакам ти да ми кажеш. Го почитуваш тој стихот за жените? Не легнуваш в постела ако е непослушна? Ја тепаш ако и после тоа не се вразуми?

Член од
10 декември 2020
Мислења
16
Поени од реакции
4
Оџите не ме интересираат, сакам ти да ми кажеш. Го почитуваш тој стихот за жените? Не легнуваш в постела ако е непослушна? Ја тепаш ако и после тоа не се вразуми?
Не гледам јас никаков стих.
Како ти го сваќаш тоа?
И како го сваќаш тоа тепање жити се?
Објасни ми ти прво што си сватил...
Ти тоа го сваќаш како што? Тепање-насилство,ќутек до даска или една кажано воспитна/шамар? Или пак како нешто друго?
Башка денеска на секоја стране ренде жените се прават а и мажите ни ред ни со ред.
Објасни ми ти да ти објаснам јас.

D

dARK_ElementaL

Гостин
Како ти го сваќаш тоа?
Добро, со сила се правиш на тошо или нас не правиш?

Еве ти го стихот уште еднаш

4та глава (Ен Ниса):
Стих 34.
Мажите се надредени над жените затоа што Аллах ги одликувал едните над другите и затоа што тие ги трошат имотите свои. Поради тоа честитите жени се послушни и за време на отсуството на сопругот го чуваат тоа што Аллах одредил да се чува. Тие за чијашто непослушност се плашите, посоветувајте ги, а потоа напуштете ги постелите нивни, па и удрете ги! Ако ви станат послушни, против нив ништо не правете! Аллах е навистина Возвишен и Голем!

Ти тоа го сваќаш како што? Тепање-насилство,ќутек до даска или една кажано воспитна/шамар? Или пак како нешто друго?
Може и садо мазо да е, а? :tapp:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Како ти го сваќаш тоа?
Објасни ми ти прво што си сватил...
Башка денеска на секоја стране ренде жените се прават а и мажите ни ред ни со ред.
Објасни ми ти да ти објаснам јас.
Шамар, клоца, стап, шипка, сето тоа е исто. Разликата е единствено во должината на затворската казна што ќе ја добиеш.

Член од
10 декември 2020
Мислења
16
Поени од реакции
4
Добро, со сила се правиш на тошо или нас не правиш?

Еве ти го стихот уште еднаш

4та глава (Ен Ниса):
Стих 34.
Мажите се надредени над жените затоа што Аллах ги одликувал едните над другите и затоа што тие ги трошат имотите свои. Поради тоа честитите жени се послушни и за време на отсуството на сопругот го чуваат тоа што Аллах одредил да се чува. Тие за чијашто непослушност се плашите, посоветувајте ги, а потоа напуштете ги постелите нивни, па и удрете ги! Ако ви станат послушни, против нив ништо не правете! Аллах е навистина Возвишен и Голем!

Може и садо мазо да е, а? :tapp:
Nema potreba tebe da te pravam napraven si ti od poodamna...dzabe da se objasnuvam so nekoj koj ne si go znae ni patot ni mestoto.

Шамар, клоца, стап, шипка, сето тоа е исто. Разликата е единствено во должината на затворската казна што ќе ја добиеш.
Razlika e vo toa sto treba da si ti nekoj sto ima pamet i da se skoluvas i informiras dobro pa togas da jades toa sto go jadese do sega druze.A za dolzinata i za kaznata ako si zaineresiran informiraj se kaj odzata da te upati poubavo za da ne lutas i talkas nepotrebno,ima razlika megju ucenite i neucenite taka da ti kako si svatil taka

D

dARK_ElementaL

Гостин
Nema potreba tebe da te pravam napraven si ti od poodamna...dzabe da se objasnuvam so nekoj koj ne si go znae ni patot ni mestoto.
Си го знам јас местото и патот. Одамна сум споен со Тао-то. Не се секирај за мене.
Само јас на половите разлики гледам како телесна разлика. А не умствена, како вас и оние шминканине.

Kajgana Shop

На врв Bottom