- Член од
- 30 јули 2014
- Мислења
- 5.596
- Поени од реакции
- 19.007
И ја не мислев дека сте волку ограничени, ама тоа е јбг...секакви не има. Ќе коегзистираме.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И ја не мислев дека сте волку ограничени, ама тоа е јбг...секакви не има. Ќе коегзистираме.
Наводно продолжуваш со подјебавањето, ама никако не сакаш да те подјебаваат.
Mene iskreno gajle mi e koj sto na forumov misli za mene. Prepolno e tuka so sekakvi pacienti.Наводно продолжуваш со подјебавањето, ама никако не сакаш да те подјебаваат.
Нема врска, ти си најлиберте што можам да замислам...не знам ја ништо.
Убав ден ти посакувам![]()
Не гледам зошо мајка со дете не би излегла во парк, во природа, на кафе некаде на отворено...дури и во трговски. Нема сигурно слалом да прави со количката по Партизанска во 4 поручек во најголемата гужва.
И не е муабетот за кафето и трач муабетот со другарките, колку постпородилната депресија, нешо шо никој не го сфаќа сериозно кај нас. Не е мајката робот да седи 9 месеци со детето дома, изолирана. Сигурно нема да го зема во диско со неа али не гледам зошо социјалниот живо
Аман. Каде во моите постови спомнав дека жената не смее да искача од дома? Нигде.Па дечко, животот не завршува кога ќе родиш дете. Не значи дека треба да се затвориш дома 24/7, да заборавиш на тебе, на твоите обврски, на твојот живот. Балансираш, кога и колку можеш, ама не е се ко што пишува во книга, дека бебињата се хранат на секои три часа, а измеѓу спијат како ангели. Во реалноста баш и не е така.
И не станува збор тука за тоа дали е убаво или не, туку станува збор за поединци кои ги осудуваат мајките кои ги дојат своите бебиња на јавно место од причина што му е само нив позната. Ниту една жена не го прави тоа од егизбиционизам, посебно не, користејќи го бебето како инструмент за тоа.
Јас спомнав дека ќе го однесете муабетот во тој правец судејќи по циничните коментари да жена не смее да мрдне од дома. Не ми беше тоа поентата.Сами си залепивте. Кој, каде, кога спомна шовинизам прв?
Ти имаш кондиција, ама дали бебето го има тој капацитет на плуќа за планински воздух, на високо?Ако имам кондиција да искачам планина со бебе, не знам зошо тоа толку те навредува. Ако ти не си спремен физички сори![]()
...ставаш дислајк на бјонс!Што праам на вакви теми не знам.![]()
Ок, не рече. Ама затоа и направи план на мајката како требало да си го живее животот. Еве, цитирам:Аман. Каде во моите постови спомнав дека жената не смее да искача од дома? Нигде.
Ти како што ќе кажиш, така треба да биде! Него, каде ти е таткото во цела оваа прича? У кафана?Реков дека не е потребно скитање по цел ден за да се најде во ситуација да мора да го дои на улица, ју нејм ит.
Саат време два е доволно да се излуфтира надвор. 3 пати дневно нека го праи истото ако треба. Среди си го бебето дома за да не се најдеш во ситуации коишто ги спомнав а со тоа и коментари од ликови што не поддржуваат доење во јавност.
Не знам стварно што ти беше поентата. И не ти го заборавам dislike-от што го добив од тебе на темава.Јас спомнав дека ќе го однесете муабетот во тој правец судејќи по циничните коментари да жена не смее да мрдне од дома. Не ми беше тоа поентата.
Не бе го тргнав, во ред ти е мислењето. Нема смисла сега дислајк, има време за тоа не се секирај, ти само пишувај....ставаш дислајк на бјонс!![]()
Аман. Каде во моите постови спомнав дека жената не смее да искача од дома? Нигде.
Реков дека не е потребно скитање по цел ден за да се најде во ситуација да мора да го дои на улица, ју нејм ит.
Саат време два е доволно да се излуфтира надвор. 3 пати дневно нека го праи истото ако треба. Среди си го бебето дома за да не се најдеш во ситуации коишто ги спомнав а со тоа и коментари од ликови што не поддржуваат доење во јавност.
Јас со тоа неам никаков проблем.
Јас спомнав дека ќе го однесете муабетот во тој правец судејќи по циничните коментари да жена не смее да мрдне од дома. Не ми беше тоа поентата.
Ти имаш кондиција, ама дали бебето го има тој капацитет на плуќа за планински воздух, на високо?
Значи Ема ти самата спомна за загаден воздух и слично, зарем би му го праела тоа на бебето само за ти да си ги исполниш дневните задоволства наречени кафе и прошетки цел ден надвор.
Што праам на вакви теми не знам.![]()
Оти си трансфобична? Да ѕвонам во коалиција Маргини???И за крај. Ако немам дете па не сум доела и не знам шо зборам, сите без дојки не знам зошто пишите. Никогаш нема да доите. Like, ever.
И во што не согласуваш со "мојот план на животот" на мајка со мало бебе?Ок, не рече. Ама затоа и направи план на мајката како требало да си го живее животот. Еве, цитирам
Мех, јас како што ќе сум кажал ок. Сигурно мислиш дека јас мојата жена би ја врзал за радијатор доека дететп не појде у школо.Ти како што ќе кажиш, така треба да биде! Него, каде ти е таткото во цела оваа прича? У кафана?
Замисли ситуација, мајката го носи бебето на лекар. И чека, саат, два саати, три саати....и ете не испаднало се како што планирала! Каква ти е стратргијата ако се најде случајно во таква ситуација?
Поентата не ја сфати ама затоа сфати глупости што не ги мислам.Не знам стварно што ти беше поентата. И не ти го заборавам dislike-от што го добив од тебе на темава.
Тоа не го очекував од тебе. Срамота.![]()
Таква сум никаква.Оти си трансфобична? Да ѕвонам во коалиција Маргини???
TERF! Врати си се во 20 векТаква сум никаква.И пол да смениш цицката нема дојка да ти е.
Сори.
За мене е во ред родителите да си го живеат животот како што си намислиле. Не сум ја таа што треба да им го планира животот и да наметнува некакви норми. За себе можам да планирам, за другите НЕ. Ова ти е одговор на двете прашања.И во што не согласуваш со "мојот план на животот" на мајка со мало бебе?
За тебе е во ред мајка со мало бебе цел ден да не се прибира дома и да го дои бебето на улица?
Можеш со да и не да одговориш.
Не мислам така. Знам дека си добар дечко, само имаш малку проблем со начинот на кој што ги искажуваш своите ставови на ваквите теми.Мех, јас како што ќе сум кажал ок. Сигурно мислиш дека јас мојата жена би ја врзал за радијатор доека дететп не појде у школо.
Не е таткото проблемот. Прашањето ми е каде го гледаш таткото? Затоа што и мајката и таткото се еднакво битни во причава. Двајцата се одговорни за тоа дете.А таткотооооо бееееее, тоа било проблемот сеа. Каква врска има таткото со кафаната во овој муабет? Ете нека е дома таткото со бебето доека мајката е искочена да се излуфтира. Во ред е?
Епа ако немаш проблем тогаш зошто гледаш цинизам при спротиставување на нечиј коментар дека доењето е гнасен и цигански чин?Каде гледаш дека имам проблем со тоа?
Каде гледаш дека воопшто имам проблем со доење во јавност?
Не ми се умилкувај сеа. Не паѓам ја на цвеќенца и убави зборови.За дислајкот![]()
Океј.TERF! Врати си се во 20 век![]()
Знам дека скандинавците а и општо западњаците се полајтерски настроени кон одгледување на дете. Не им се замараат многу многу и ги оставаат што се вика голи на ладно или да си играат у земја и да праат што сакаат. Што според мене е во ред. Нека се челичи, не треба да се уструќаваме толку. Многу бабици на крај килаво дете, како викаат.Не се заебавав кога кажав дека тука навистина ги оставаат децата надвор во количка додека родителите се внатре на кафе. Топло, ладно, константно се шетаат со количките. Агда нека потврди![]()
Претеруваш. Не го реков тоа толку ригорозно ко што го сфаќаш.Има места и во и надвор од земјава каде воздухот не е загаден, ама осеќам дека и таму би ви сметало доколку мајката излезе со детето, шо мајка бара да шета.
Тука, до мајката. Паралелно со неа е во процесот на чување, одгледување и воспитување на бебе, дете.Не е таткото проблемот. Прашањето ми е каде го гледаш таткото? Затоа што и мајката и таткото се еднакво битни во причава. Двајцата се одговорни за тоа дете.
Затоа што таквиот став е кажан на цинички начин.Епа ако немаш проблем тогаш зошто гледаш цинизам при спротиставување на нечиј коментар дека доењето е гнасен и цигански чин?