Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

D

Deleted member 12196

Гостин
Имав пишано дека доброволците не знаат што вакцина примаат, дали вода или лек, тоа си знаат само тие што го прават експериментот....
Руската вакцина ми е смешки, како и кога успеаја да го одредат временскиот период за да после вакцинирање не смеат два месеци да пијат алкохол...:pos:сега ниту еден алкохоличар нема да се вакцинира...:facepalm:
Немаат проблем Русите. Прочуени антиалкохоличари се.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.807
Знаеш дека девалвацијата и инфлацијата можат да бидат независни една од друга, така? И инфлација имаш 99% од времето, нема тука званична-незванична.
... јас гледам вештачко држење на стабилноста на денарот спрема еврото, моментално кај нас инфлацијата не е мала, па сега што мисли Владата и Националната Банка тие си знаат, ама со сила убајна не бидува!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Први независни истражувања за Кинеската вакцина. И таа вакцина изгледа добро.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
... јас гледам вештачко држење на стабилноста на денарот спрема еврото, моментално кај нас инфлацијата не е мала, па сега што мисли Владата и Националната Банка тие си знаат, ама со сила убајна не бидува!
Можеш ова подетално да го образложиш?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Денарот и еврото се врзани валути :facepalm:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Во трет квартал инфлацијата ни била 1,9%. Ова е за тебе „не мала“?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.807
Битно ја шернаа 3000 луѓе без да го ислушаат или да проверат за што точно се работи, и 130 000 веќе го отвориле видеото.
На вакви би му забранила секаков пристап до интернет и да одговара за кривично дело.
Не дека завземам став за вакцини или не знам шо туку за ширење лажни вести за време на пандемија !
... аууу веднаш носиш луѓе на бесилка, денес може со сигурност да се каже што е вистина што не? кој ти е рецепторот што ти укажува на лажни или нелажни вести? дозволи ги сите мислења и размислувај кон кого си наклонета и потоа дебатирај со докази спрема другата страна, а не таа рекла, тој рекол,
... кривично да одговара? значи ако некој има друго спротивно мислење, а ние мислиме дека е лажно, кривично да одговара? ја мајката, каде е слободата на свое мислење и каде е способноста да се побие тој со лажни мислења и да му докажеме дека греши или тој да ни докаже дека сме во заблуда?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.807
Денарот и еврото се врзани валути :facepalm:
... каде напишав така? или напишав „врзани“ ? ми го менуваш текстот, па потоа ми се подсмеваш на „мојот“ видоизменет текс :toe:

Последно уредено:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
... каде напишав така? или напишав „врзани“ ?
Не, туку тресна глупост дека ти се чинело дека вештачки се држел денарот према еврото во последно. Да, се држи, Македонија има монетарна политика да го врзува денарот со друга валута уште одма по независноста зошто сме зависна економија, меѓудругото

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.807
Во трет квартал инфлацијата ни била 1,9%. Ова е за тебе „не мала“?
... според кого, да споделеше?
Не, туку тресна глупост дека ти се чинело дека вештачки се држел денарот према еврото во последно. Да, се држи, Македонија има монетарна политика да го врзува денарот со друга валута уште одма по независноста зошто сме зависна економија, меѓудругото
.... ај сега со википедија не се докажувај, до вчера јас кудевте википедија!
...факт дека не реков „врзани“ и не„ трескам глупости“ туку коментирам, дај бе малку ниво интелктуалка си и не сум 10 годишно дете од улица, со тоа „лупеташ“, „трескаш“ ова она... еден обичен муабет не можете да направите,

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
... аууу веднаш носиш луѓе на бесилка, денес може со сигурност да се каже што е вистина што не? кој ти е рецепторот што ти укажува на лажни или нелажни вести? дозволи ги сите мислења и размислувај кон кого си наклонета и потоа дебатирај со докази спрема другата страна, а не таа рекла, тој рекол,
... кривично да одговара? значи ако некој има друго спротивно мислење, а ние мислиме дека е лажно, кривично да одговара? ја мајката, каде е слободата на свое мислење и каде е способноста да се побие тој со лажни мислења и да му докажеме дека греши или тој да ни докаже дека сме во заблуда?
Јас зборам конкретно за ширење на лажна вест, не ги осудувам оние кои се со спротивен став или оние против вакцини.
Новинарот се уклучи лајв и пафта со листот со некои наводно нус појави а тие уствари не биле нус појави кај тестираниве туку листа која ќе ја испитува агенцијата за храна и лекови, потенцијални нус појави кои можат да се јават при секоја вакцина.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ј сега со википедија не се докажувај, до вчера јас кудевте википедија!
:pos:

Земи било која книга по економија, истово ќе го најдеш. Леп поздрав.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не разбирам за што се карате! Денарот беше врзан за германската марка, потоа се врза за еврото. Тоа е факт.

Ако инфлацијата е 1, 9%, тоа е во границите на ниската инфлација (до 3%).

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Пановски колку убај работи кажува на тв 24, пуштете слушајте го, околу вакцините и ширењето вести поврзани со нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom