D
Drexel
Гостин
Ајде и онака е мрачен ден, пуштите си некое музиче во позадина и уживајте.
Аман и ти со тоа
Смеј се, смеењето е здравје...можеби единствениот еликсирАман и ти со тоа
Дај сподели нешто интересно не и ти ко овие другиве со сараказам и тролање ...
Езотеријата е широка област и има за секого пат под сонцето... тоа што некому му смета што ова е тајно, она било тајно, да му се кажело што да очекува во иднина од сето тоа - не било во минатото, не било сега нема да биде ниту во иднина...
Аман со тие зборови! xDЕден ден Хепта ќе се изнервира и ќе го поклони на македонците еликсирот и ќе станеме пак No1 во светов.
Не знам како се вика таа особина кога се мачиш да стекнеш нешто и после ти е шубе да го делиш со другите...не ми одело со зборовите никад
Не бе, некако работите ми се вртат у глава невербално најчесто и тешко ми е да ги конвертирам у зборови кога сакам да кажам нешто. По некад на англиски ми е многу полесно, затоа што ваљда е друга шема у мозокот која се развила покасно еби му матерАман со тие зборови! xD
Да не патиш од некоја афазија?
Ова е слично на тоа шо го зборуеш. https://www.behavioraleconomics.com/resources/mini-encyclopedia-of-be/sunk-cost-fallacy/
Индукционата струја секогаш се стреми да ја поништи причината за нејзиното постоење.....Еднаш начекав едно доброобјаснување ама го заборавив...што ми е криво. А начинот на размислување како да имаше решение за сите проблеми.
Ќе налета пак, и ќе го споделиш
"Where you find one thing you find its opposite-the two poles.Sekoja parichka ima dve strani... ubava vecher
Не бе, некако работите ми се вртат у глава невербално најчесто и тешко ми е да ги конвертирам у зборови кога сакам да кажам нешто. По некад на англиски ми е многу полесно, затоа што ваљда е друга шема у мозокот која се развила покасно еби му матер
Барем мирен сум од мисли у глава, и многу полесно сум учел вака. Сигурно е нешто што не е нормално, ама не ми смета...се додека сум подобар од 99% од луѓето на земјава у шах и пингпонг
Не визуелно, туку што знам како .....не можам да објаснам. По некад осеќам некој капацитет како да можам да решам било кој проблем, ама кратко трае....како некоја магија. Можам да меморирам било што и да решам било кој проблем...скоро било кој. Ако ми се погоди додека играм шах матер му ебав на тој другиот...додека не се погоди некој ИМ/ГМ. Ваљда и они го имаат тоаА пошо не знаеш другите како размишљаат вербално, сосема е можно да размишљаш нормално ко сите, ама ти да мислиш дека не размишљаш. Зборуевме више у таа мојата тема.'Visual or verbal', the way you think may be different from others
A viral tweet about how one half of a couple 'hears' their thoughts, while the other 'sees' them has people talking about how we think.www.google.com
Шах не знам дали си боље од мене. xD Ќе се пресметаме некад!
Срање е Смит Мора, бегај, сум пробуел нешо да се курчам.Не визуелно, туку што знам како .....не можам да објаснам. По некад осеќам некој капацитет како да можам да решам било кој проблем, ама кратко трае....како некоја магија. Можам да меморирам било што и да решам било кој проблем...скоро било кој. Ако ми се погоди додека играм шах матер му ебав на тој другиот...додека не се погоди некој ИМ/ГМ. Ваљда и они го имаат тоа
Широка тема е...не може да си No1 во светот без тоа, и сите најголеми меѓу големите го имале. Поентата е колку долго можеш да задржиш таква состојба на супериорност.
Иначе игравме еднаш, ме начека пивнат(не е оправдување да упаднам у смит-мора-трап по втор пат у живот)...две три пива на ческјуб...плус непозната средина, и кај се заакав да те тестирам у смит-мора трапот
Чекам одмазда јас, ако си бољи онда ок...ќе бидеш еден од неколку луѓе што "лично" ги знам и се бољи од мене....не е страшно.