Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
D

Drexel

Гостин
Ги нема. А и да ги има некој Телемит како своја особина - не верувам дека го однеле кој знае каде ;)
Автоматски споено мислење:

Не сум супермен :)
Но мило ми е што сум помогнал некому преку блогот и своето network „присуство“ по нивните патеки, какви и да се... блогот не е ништо посебно, можеше да биде многу посериозна студија - но, има време, за во иднина :)
Абе колку толку важно има нешто асално на мк да се прочита кој се најде таму.

H

Hyperion VI

Гостин
Ги нема. А и да ги има некој Телемит како своја особина - не верувам дека го однеле кој знае каде ;)
Хепта е супер човек и точка тука. Јас не го познавам лично но преку неговиот блог и тоа како ми помагал ко бев магичен клинац и целава езотерија ми изгледаше ко цунами :D ме приземји околу што и како е магика и површинско посочување што беше доволно да не одлетам во Њу-ејџерски облаци.
Абе колку толку важно има нешто асално на мк да се прочита кој се најде таму.
@Хептаграм XI
Еве Дрексла ви е печен за во Скопско "дефунктно" О.Т.О. како првенец на генерација,што седи во прва клупа и ѝ дава на класната комплименти за застарениот модел на менѓуши дека се “ТОП" и сите му се петки.
Кога целиот клас бега он останува(нормално).

Мада Хепта ти беше секогаш на страна во "туѓина" надвор од центарот на огинот,кога се градеше Мекдоналдс Ложата во Скопје.

Еден Ѓаконат зема и неколку напредувања во степени,
(да ти се множат).
Јас пиев кафе со сите можни "првенци на генерација",
така да знам која типологија на личност просперира кај вас во О.Т.О. ;) Да не се лажеме.
Дрексла не го испуштајте од вид,потенцијал е.

D

Drexel

Гостин
@Хептаграм XI
Еве Дрексла ви е печен за во Скопско "дефунктно" О.Т.О. како првенец на генерација,што седи во прва клупа и ѝ дава на класната комплименти за застарениот модел на менѓуши дека се “ТОП" и сите му се петки.
Кога целиот клас бега он останува(нормално).

Мада Хепта ти беше секогаш на страна во "туѓина" надвор од центарот на огинот,кога се градеше Мекдоналдс Ложата во Скопје.

Еден Ѓаконат зема и неколку напредувања во степени,
(да ти се множат).
Јас пиев кафе со сите можни "првенци на генерација",
така да знам која типологија на личност просперира кај вас во О.Т.О. ;) Да не се лажеме.
Дрексла не го испуштајте од вид,потенцијал е.
О душо моја да ми беше до редови одамна или ќе бев во нив или ќе се обидувам да бидам. Мојот идеален живот во магика би бил да си имам сопствен простор опремен со книги и алатки ко вид на лаб ајде да го наречам без драматургија на човечка интеракција, милина моја стар сон што го имам. А што фали комплементирање стари менѓуши? Брат некогаш некои vintage работи секогаш се во фешн и меритираат комплимент.

Последно уредено од модератор:
H

Hyperion VI

Гостин
Брат некогаш некои vintage работи секогаш се во фешн и меритираат комплимент.
Јас само дадов добра препорака за тебе и се надевам дека еден еден ден ќе влезеш во О.Т.О.
Секако 90% од членовите се со кривични пријави
(а знам дека ти немаш).
Најбитни 2 точки за влез во О.Т.О. ти се :
1.Да си drug-friendly;
2.Да го осудиш проектот "Скопје 2014";
...
(кривичните пријави се лажни,никој не ти чепка досие во МВР :) )
Ова со :
"Да си првенец во генерација",
ваши само за напредување во степени ;)

D

Drexel

Гостин
Јас само дадов добра препорака за тебе и се надевам дека еден еден ден ќе влезеш во О.Т.О.
Секако 90% од членовите се со кривични пријави
(а знам дека ти немаш).
1.Да си drug-friendly;
...
(кривичните пријави се лажни,никој не ти чепка досие во МВР :) )
Ова со :
"Да си првенец во генерација",
ваши само за напредување во степени ;)
1) Секако осудувам перење пари
2) Е тука знам да бидам чат-пат архаичен, ставот ми е ако неможеш да практикуваш магика, дивинација, пројекција, инвокации и евокации без Сатурнски супстанции - а само на нив се потпираш под никој случај не ми е на арно, Иако еве алхемичарот Heinrich Khunrath навел три опции за влез во мудрости една од нив е физио-хемиската, кај мене е најдолу или не е воопшто на листата, А прва е удирање глава во ѕид додека не ги видиш светите ангели трезен и чист.

Остави ти мој влез во редови си си го имал своето искуство изгледа.

Последно уредено од модератор:
H

Hyperion VI

Гостин
Остави ти мој влез во редови си си го имал своето искуство изгледа.
Ехее,уживај ,брат за арно за убаво само нека е.
Не е лоша особина да бидеш улижувач,
тоа е баш Новоеонски.
Јас сум само "пролупан" бивши член на О.Т.О., ништо повеќе ;)
Ти ќе си стигнеш до еликсирот,
ќе си влезеш и во А.'.А.'.,здравје
па ќе си ја поминеш и „Бездната".
Живи здрави само.

D

Drexel

Гостин
Ехее,уживај ,брат за арно за убаво само нека е.
Не е лоша особина да бидеш улижувач,
тоа е баш Новоеонски.
Јас сум само "пролупан" бивши член на О.Т.О., ништо повеќе ;)
Ти ќе си стигнеш до еликсирот,
ќе си влезеш и во А.'.А.'.,здравје
па ќе си ја поминеш и „Бездната".
Живи здрави само.
Не знам дали е лоша особина или не не би знал но знам дека не сакам мрзливи магови исто како што не сакам луѓе што возат модерни автоматици наместо стандард кола со мењач и кумплуг, за некои работи само стапот понекогаш му е мајката.

H

Hyperion VI

Гостин

Јас сум секогаш „одоколу, наоколу,секаде“ за оние што имаат потреба од мене и моите размисли :)

О.Т.О. не е еден човек, О.Т.О. не сум јас, О.Т.О. не е Скопје, О.Т.О. не е Македонија...

Ако тоа не го разбрал некој, треба да се позанимава малку повеќе со работите подобро, со себе си и со Телема, ако се препознаваш во/преку тој Закон. Другото - е чисто настранување и бесцелност.

Тоа е исто како О.Т.О. постојано да се поврзува со Кроули... ако Кроули е не знам каков, мора сите да се такви, дури и самиот Ред... не оди тоа така :)
Иако изгледа примамливо да се препушти човек на омразата и да пишува сешто, бесцелна е сета таа работа... и не води кон ништо добро.

Не знам зошто си оптоварен со Скопје и О.Т.О. толку посебно штом си „завршил со тоа“ како што велиш... и претходно си зборувал за О.Т.О. и Скопје на форумов кога дојде пред месец и пол... па како таму вакви биле, онакви биле луѓето. Дури и навистина да знаеш луѓе од Скопје што се во О.Т.О. - која е потребата да зборуваш лажно за нив по јавни форуми?

Ако како што велиш „си бил дел од О.Т.О. Скопје“ како може вака да зборуваш за сите од Скопје со кои си делел... многу? :) Или можеби не си делел ништо, кој да знае...
Сакаш да ми потврдиш дека ти вака се однесуваш сега по форуми заради еден човек што ти згрешил нешто и ти зборуваш лажно за сите други што можеби ги познаваш и се забораваш во омразата и оправдувањето е дека сега ти си „бивши член на О.Т.О.“?
Добро ти си доби Чартер за локално тело во една од соседните држави.
ОК си кој те обвинува тебе?
И претходно кажав дека со тебе сум имал најдобра комуникација.
Како можеш ти да кажеш за дешавките во Скопската Ложа,
а и јас за твоето локално тело кога не сум бил секој ден таму со твоите иницијанти?
Сме се гледале еднаш на 3 месеци.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
1.Да си drug-friendly;
...
Ова не ти оди во прилог на тоа што го зборуваш сега... за жал.

Ќе повторам:
О.Т.О. не е еден човек, О.Т.О. не сум јас, О.Т.О. не е Скопје, О.Т.О. не е Македонија...
Ако тоа не го разбрал некој, треба да се позанимава малку повеќе со работите подобро, со себе си и со Телема, ако се препознаваш во/преку тој Закон. Другото - е чисто настранување и бесцелност.

Понатаму, не мислам да расправам теории со тебе... си имаш свои искушенија, решавај ги - наградата е голема :)

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Дијалогот помеѓу Бајас и Калул, спешл голден едишн!

„ОТО не е Скопје, ОТО не е Хепта, а ниту Краули. ОТО е концепт.
Врви мирно, пријателе Хајперион, и нека Волјата ти го осветлува Патот!!!
Farewell, my friend."

Погледнува кон далечината, насмеан: „Тифарет, колку гордо звучи тоа." Го зема бастунот и се упатува кон хоризонтот, додека Сонцето заоѓа у далечината и у позадина иде „Lily was Here" од Дејв Стујарт.

Последно уредено:
H

Hyperion VI

Гостин
Ова не ти оди во прилог на тоа што го зборуваш сега... за жал.
Не се секирај и Грејди Мекмартри прво почнал да иницира во гаража,кога ОТО било "дефунктно" ;)
ОТО не е Скопје, ОТО не е Хепта, а ниту Краули. ОТО е концепт.
О.Т.О. е една мала група,што ќе стане и помала(се надевам) ;)
(со таква омладина)

H

Hyperion VI

Гостин
Викаш у омладината е проблемот? Не би рекол. :D
Ајде "Селекторот" да го обвиниме,ама пак морав да ја спомнам омладината,оти она е селектирана по стандардите и принципите на селекторот.
Сепак "Омладината" е движечка или "седечка" сила .

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Ајде "Селекторот" да го обвиниме,ама пак морав да ја спомнам омладината,оти она е селектирана по стандардите и принципите на селекторот.
Сепак "Омладината" е движечка или "седечка" сила .
Омладината не е за ништо крива у случајов. :)
Скопје 2014-та е, бате, пошо тие од црното братство сакаа да го сменат магијското фенг шуи у Скопје. И, оп, белја у О.Т.О. :D
Поише свештенички фалат, ја ќе ти кажам!

Kajgana Shop

На врв Bottom