Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

• Креатор на темата Креатор на темата StefusRefus
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ме потсети на култниот "виц" што кружеше на времето за М.

Бтв. Во УЈП, секако мора да ги пријавиш

Update:
Прашав во НРБМ и рекоа дека немаме обврска да пријавуваме, они ги следеле секако.

Така да нема потреба од дополнителни извештаи. :)

Update:
Прашав во НРБМ и рекоа дека немаме обврска да пријавуваме, они ги следеле секако.

Така да нема потреба од дополнителни извештаи. :)
Што следеле??? Интерактив брокерс???

Следат можда наши домашни банки и брокери за странство, ама овиее странскиве малку потешко.

Што следеле??? Интерактив брокерс???

Следат можда наши домашни банки и брокери за странство, ама овиее странскиве малку потешко.
Ги следат веројатно трансферите на девизи под таа шифра за купување, што е и логично.

Како и да е, олеснување е што не мора да даваш изјави и секоја промена кај брокерот при купи / продај.
Автоматски споено мислење:

Ова ме потсети на култниот "виц" што кружеше на времето за М.

Бтв. Во УЈП, секако мора да ги пријавиш

Тоа да, во УЈП секако си пријавувам и си плаќам.

Ги следат веројатно трансферите на девизи под таа шифра за купување, што е и логично.

Како и да е, олеснување е што не мора да даваш изјави и секоја промена кај брокерот при купи / продај.
Автоматски споено мислење:

Тоа да, во УЈП секако си пријавувам и си плаќам.
Што пријавуваш?

se treseshe gora se rodi glushec, ke bidi muabetot.
na booking.com mu trebaa 2 godini da se konsolidira i da pocne da belezhi rast i toa vo edno drugo vreme i so mnogu pogolem pazaren segment.
vo istoriski najloshata god. za turizmot ke mu treba dolgo vreme za detskite bolesti. nema da se sluci nisto senzacionalno.

Изгледа дека проценката и стартот се малку височки, можно е дури да се преполови па на пролет да тера горе оти светов едвај чека да излезе од дома и да почне да патува. Ќе видиме.

Добро овие на МК топиков се преоптеретни со ПКБ и слични гомна, туку вие овде читате нешто пратите или кафекуварки @Blizzard сте? Оваа недела голем настан никој ништо ццц

Добро овие на МК топиков се преоптеретни со ПКБ и слични гомна, туку вие овде читате нешто пратите или кафекуварки @Blizzard сте? Оваа недела голем настан никој ништо ццц
Ne znam dali mislus na nastanite okolu delistiranjeto na BABA od NYSE? Mislis li deka moze da se sluci toa, i dali toa znaci deka BABA ne e za kupuvanje sega ?Dobro ,znam deka i ako se sluci delistiranjeto ke bide za 3 god.,ama sepak.....

AirBnB IPO cenata e visocka, no ke ima mnogu FOMO spored mene, moze da otide i do 100 pa posle da se izdigne nazad. Kako i da e, ako izleze na 50, ke bide 100 vo naredni 2-3 godini pa i porano, toa e mojata prognoza. Sto bi znacelo deka moze 30% godino da se lapa.

Koga ke projde covid sranjevo ke prkne, konceptot i biznis modelot na kompanijata e odlicen.

Доста битен е терминот, времето и одлуката кога да се оди на ИПО, кога веќе си етаблиран бренд немаш некое гајле за голем успех, еден добар пример за ИПО ми е Фејсбук, излегоа во добар момент кога го развија Бизнисот, верувам дека слично ќе биде и со Airb&b

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom