Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Levica uziva uspeh zatoa sto e opozicija i deluva kako takva, barem verbalno, kolku sto im e silata. Ako stane del od zaednicka izborna koalicija moze >>momentalno<< povekje da izgubi nego da dobie. Plus ke mora da deluva vnatre vo taa koalicija kako opozicija za da ne bide marginalizirana. Kako partija so odreden broj pratenici moze da stane del na vlada, oti da ne. I normalno e deka kje ima kompromisi ama i vo takov slucaj Levica mora da bide mnogu vnimatelna kolku raboti premizuva od partnerite odnosno treba da pokaze mnogu uspeh vo tie sferi, koi se pod nivna kontrola. Ke bide interesno ako nekojpat dojde do vakva situacija. Edno e kako fundamentalna opozicija da dobies glasaci no ako stanes del od vlasta sansata e golema, da ne bidat ispolneti ocekuvanjata i na kraj da ima kontraefekt. So segasen sostav, iako vladinoto mnozinstvo e tenko, ne gledam da stanat del od vlada. So 5-6 ili povekje pratenici toa izgleda malce poinaku.

Vlast na lokalno nivo kolku sto dava sansa da se pokaze na delo i deka moze dobar gradonacalnik da postigne mnogu, ima i seriozni problemi. Finansiskata sostojba na opstinite kako prvo davaat mal prostor za agiranje i od druga strana opstinite se donekade i zavisni od centralnata vlast. Ako nema poddrska uste tolku stanuva potesko da se napravi nesto.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Како и да е треба да бидат свесни дека Заев и на следните избори има шанси да има пратеник плус и да проба да направи влада, иако не знам што треба да направи за ова да се случи, но ако одиме на тоа дпмне да губи гласови кои ќе одат на сметка на Левица, а овие да си направат предизборна коалиција со албанска партија, плус малцинства и крадење на гласови на крај пак ќе бидат тука некаде као лани. Знам дека и дпмне и Левица ќе се повикаат на народ ако заедно имаат некаде околу 57, 8, едноставно освен на оние шо ги вработи Заев, кај сите го има бесот за промена.

Е сеа фората е шо знаат и дпмне и Мицкоски дека ако влезат во таква коалиција, е меч со две острици од многу причини, ја нерувам Апасиев да прифати помалку од тоа шо е Груби сега, а како таков може да прави и да си ја промовира партијата како што сака.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Нема шанса. Ако не кандидираат градоначалници ќе направат утка на деценијата.

Зошто според тебе е полн погодок ова и како ќе го „објаснат“ пред народот? Ќе речат „дечки, толку ни е силата, немаме кого да кандидираме“ или ќе се обидат да протнат друга приказна?
Левица нема теоретски шанси да земи градоначалник. Ако кандитираат ќе треба некој што е погоре во партиската хиерархија знаеќи дека нема шанса за победа, вака тој истиот човек ќе си биди носител на листата на советници и ќе влези јана мајка да е, со плус уште 1-2 други.

Што се однесува до предизборни коалиции, Левица е ригорозно против тоа.
Автоматски споено мислење:

Како и да е треба да бидат свесни дека Заев и на следните избори има шанси да има пратеник плус и да проба да направи влада, иако не знам што треба да направи за ова да се случи, но ако одиме на тоа дпмне да губи гласови кои ќе одат на сметка на Левица, а овие да си направат предизборна коалиција со албанска партија, плус малцинства и крадење на гласови на крај пак ќе бидат тука некаде као лани. Знам дека и дпмне и Левица ќе се повикаат на народ ако заедно имаат некаде околу 57, 8, едноставно освен на оние шо ги вработи Заев, кај сите го има бесот за промена.

Е сеа фората е шо знаат и дпмне и Мицкоски дека ако влезат во таква коалиција, е меч со две острици од многу причини, ја нерувам Апасиев да прифати помалку од тоа шо е Груби сега, а како таков може да прави и да си ја промовира партијата како што сака.
Она што не се спонува во јавност е дека сдс и дпне имаат голем пад на рејтинг, посебно сдс. Тоа предпоставувам можете да го забележите и вие на терен преку комуникација со луѓе. Од друга страна Левица моментално гарант има над 7% рејтинг. Во превод, Левица ќе биди новото ДУИ без кое нема да можи да се формира влада и ќе бара секакви услови кои дпне ќе ги прифати по секоја цена.

Не ми се верува! Во Велес магаре да врзат ќе победат...
Имаа накај 4000 гласови на избори каде се гласа стрикно партиски! На локални каде повеќе се гледа човекот без проблем би ги удвоиле.
Барем за Велес зборам,каде претходните Курто-Мурто градоначалници не уништија буквално.
И колку гласа се потребни за да победат во Велес во ситуација кога од Велес има уште 4ца пратеници во собрание кои се од сдс и дпне? Ако велешани имаат малце во глата не ни треба да помислат да гласаат за дпне и сдс кога го имаат Апасиев. Јас во мој град да имам таков човек и да гласам за некое теле од мојата матична партија? Совеста ќе ме јади 4 години.

Последно уредено:
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.798
Поени од реакции
8.548
Левица нема теоретски шанси да земи градоначалник. Ако кандитираат ќе треба некој што е погоре во партиската хиерархија знаеќи дека нема шанса за победа, вака тој истиот човек ќе си биди носител на листата на советници и ќе влези јана мајка да е, со плус уште 1-2 други.

Што се однесува до предизборни коалиции, Левица е ригорозно против тоа.

Она што не се спонува во јавност е дека сдс и дпне имаат голем пад на рејтинг, посебно сдс. Тоа предпоставувам можете да го забележите и вие на терен преку комуникација со луѓе. Од друга страна Левица моментално гарант има над 7% рејтинг. Во превод, Левица ќе биди новото ДУИ без кое нема да можи да се формира влада и ќе бара секакви услови кои дпне ќе ги прифати по секоја цена.

И колку гласа се потребни за да победат во Велес во ситуација кога од Велес има уште 4ца пратеници во собрание кои се од сдс и дпне? Ако велешани имаат малце во глата не ни треба да помислат да гласаат за дпне и сдс кога го имаат Апасиев. Јас во мој град да имам таков човек и да гласам за некое теле од мојата матична партија? Совеста ќе ме јади 4 години.
Не разбирам по која логика нема апсолутно никакви шанси. И сам си кажуваш дека СДС и ДПНЕ се во голем пад. Зошто е толку невозможно баш во ниедна општина да се добие 25% од гласот и со малку среќа да се влезе во втор круг каде што ситуацијата комплетно се менува. Во Аеродром имаа 10%, СДС е во комплетен нокаут а ДПНЕ живурка одвај. Не разбирам како е толу невозможна мисија да се отиде од 10% на 25%.

А и во најлош случај Левица е доволно популарна да би ги пратила Аеродром, Центар, Карпош, Велес, Штип, Град Скопје и уште неколку општини во втор круг. Земи ја таа закана и пробај да изнудиш некакви отстапки во замена за повлекување на кандидати и неофицијална подршка. И за еден градоначалник да падне договор сепак еден е бесконечно подобро одколку ни еден. Исто така нели се добиваат и пари од државата за секој глас освоен? и добиваш повеќе бесплатни реклами а и ако има дебати и медиумски простор да се покажеш. Буквално само добивка имаш.

Не можеш да победиш ако си решил дека ќе играш без да шутнеш на гол. Интегра се вратија од комплетно мртва партија, со една кандидатура на штосен кандидат за градоначалничко место чиј рок е 8 месеци а најверојатно ќе биде помалку.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.319
Читам и не ми се верува што читам... па терени,па мрежи,па активисти,па,па,па...
На тоа слободно ставете "го прогласувам за умрено"!
Баш ради тие работи за 30 години станавме Дагестан(да ме извини народот на Дагестан). Доктори,бизнисмени и остали "цел живот на фотеља" функционери се испеана песна. Само мал дел веќе гласа со политичка провиниенција,додека поголемиот дел од гласачите се "обаќавани да им го запослат детето на државна цицка или да си го задржат подареното работно место". Толку едноставно!
Епа тоа умре! Оти кравата што 30-40 години ја молзеа веќе нема млеко и коска и кожа е станата. Државата ни е де-факто банкрот,а тек 2021 ќе се види која (економска)криза ќе биде. Да не кобам само...
И Курто и Мурто се исфлекани до максимум.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Член од
22 април 2013
Мислења
100
Поени од реакции
91
Бранимир ти е во топ3 кадри кај нас во Македонија кога станува збор за Економија.
имаше (и уште има) погрешни ставови како да се развива економијата во Македонија. Имено со дрва и камења маваше по фирмите од слободните економски зони, кои сакале или не сепак се најголеми мотори на економијата и се генератори на нови работни места. Притоа истиов нормално не понуди никаква алтернатива, т.е имаше од сдс некои wannabe стратегии како кога рекоа дека Гугл и Фејсбук ќе отвореле преставништво тука :tapp: Треба да бидеме реални дека во моментов единствено сме конкурентентни како ефтина мануфактурна работна сила и треба да го оставиме тој процес да тече а притоа да овозможуваме истите фирми да преселуваат и посложени процеси тука освен мануфактурните процеси. Да бидеме паметни и во некој среден рок да развиеме кадри за посложени процеси, како и постепено да ги развиеме малите и средни компании и да создадеме повеќе и посилни сопствени брендови. Македонските компании што се успешни и имаат извозен потенцијал да се подржат со тоа што ќе се олесни максимално пристапот до работна сила од другите земји, а компаниите кои нудат сервиси во странство (фриленсери, Outsourcing итн) целосно да се обезданочат и додатно стимулираат и помагаат од државата.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Јеби не вади Димче :icon_lol:

ССНМ, ЗНМ и ААВМУ го осудија говорот на омраза на пратеникот Апасиев кон новинарките, тој се закани со тужба кон Јордановска

„Апасиев упати и навреди кон новинарките на „А1он“, Јордановска и Габриела Димковиќ-Мишевска, нарекувајќи ги „сороспии“, „курирци“, „провладини новинари“. А, погодете што стои на дното од веста? :icon_lol:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Mora Apasiev da e vnimatelen kako zboruva so novinarite iako tie se korumpirani govna. Oti od strana toa sekogas se deklarira kako napad na mediumite i ke go pisat niz izvestaite na organizaciite koi pravat indeksi za sloboda na mediumite. Iako diskusija so novinari/mediumi e bezvredna, ne dobivas nisto na kraj, ako vekje odlucil neka go pravi toa objektivno i so fakti a da vardi na govorot. Ama da, zasluzuvaat mnogu pokje od toa :D

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Јеби не вади Димче :icon_lol:

ССНМ, ЗНМ и ААВМУ го осудија говорот на омраза на пратеникот Апасиев кон новинарките, тој се закани со тужба кон Јордановска

„Апасиев упати и навреди кон новинарките на „А1он“, Јордановска и Габриела Димковиќ-Мишевска, нарекувајќи ги „сороспии“, „курирци“, „провладини новинари“. А, погодете што стои на дното од веста? :icon_lol:

Одлично знае кого да бира за спаринг партнери :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Па, Нимфомаксот често беше критичен кон Апасиев, ова ќе биде ретко интервју каде Апасиев ќе се соочи со водител кој нема да му ќути и да го остави да го контролира разговорот.

Kajgana Shop

На врв Bottom