- Член од
- 6 јули 2020
- Мислења
- 165
- Поени од реакции
- 130
Da sekako podignatoAko mislis na podignato drzavjanstvo preku ambasada,posle 2,5 do 3 meseci ostignuva vo Opshtina,a moze i poveke poradi guzvive so Korona.
Blagodaram na spodelenite inf.
Da sekako podignatoAko mislis na podignato drzavjanstvo preku ambasada,posle 2,5 do 3 meseci ostignuva vo Opshtina,a moze i poveke poradi guzvive so Korona.
Izvini da prasam otkako ke pustis molba drzavjans.da ti go pustat bitola za kolku vreme stignuva drz.vo bitola i uste kolku ima do pasos se vkupnoDa sekako podignato
Blagodaram na spodelenite inf.
So srekja Dali go imate podignato drzavjansto preku ambasa...Dobiv odgovor, i si go podignav i pasosot i licnata karta Javuvajte se posle 12 casot na mobilniot
Ne misla. Deka e toa tochno. Imashe na forumov i drugi chlenovi od mala prespa i od Kosovo (goranskata zaednica) koi se muslimani i dobile drzhavjanstva. Nemislam deka toa treba da e uslov voopshto!Сигурен си дека на муслимани не даваат?
Jas za 1 den!Preku mojot posrednik jas go zemav po brza postapka za 1 mesec...epa sea ne davaat na muslimani kolku ja znam!
Decko vo mala prespa nema nitu eden musliman, prvin informirajse potoa pisuvajNe misla. Deka e toa tochno. Imashe na forumov i drugi chlenovi od mala prespa i od Kosovo (goranskata zaednica) koi se muslimani i dobile drzhavjanstva. Nemislam deka toa treba da e uslov voopshto!
Moja preporaka e da si aplicirash ako sakash i ne mu ja misli za religijata. Vo deneshno vreme seushte da se pravi takva diskriminacija pa i voopshto da se razgovara za religija e smeshno.
Сите што не се православни може до БГ државјанство само преку инвестиции
Автоматски споено мислење:
Не е Верно , Закон преку инвестиции променил веке.
Тоа за Мала Преспа е верно, но има муслимани в Голо Бьрдо и Горанци којто сьшто имат бугарско гражданство важно е да покажат бугарски корени.Decko vo mala prespa nema nitu eden musliman, prvin informirajse potoa pisuvaj
Jas go imam podignato vo Frankfurt Germania za ne polni 2meseci stigna vo ambasada a sekako deka moze da se slikas I vo ambasada bez razlika vo koja samo sto cekas poveke Eve Sega isprateno za EGN kako sto mi odg.pogore 2.5 do 3mesi a mozebi I poveke se ceka taka da uste 3+meseci Treba da cekas za povtorno da ti go ispratat zatoa ke odime za slikanje vo BgIzvini da prasam otkako ke pustis molba drzavjans.da ti go pustat bitola za kolku vreme stignuva drz.vo bitola i uste kolku ima do pasos se vkupno
I dali se slikas vo bitola ili mora sofija
Fala
Go otece vise na grupava samo se zalis sto e ova min za pravda Bugarija,idi zalimuse na posrednikot sekoj 2 den pisuvas nego otekuvajgo!Decki sto e rabotava so ova preku konzulat sto sme imale intervju . Dali se pocnati da zaveduvat vo sistem
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Не се прави дискриминација. Едноставно во периодот кога бараш предок Бугарите биле православни, а не муслимани. Во тој контекст нема врска што си ти, туку твојот предок. Доколку има историски податок дека имало Бугари-муслимани од тој предел, во тој период, секако дека ќе добие документација. Воопшто не е смешно да се разговара за религија, тоа е дел од историјата и нешто клучно во националноста, особено во 20тиот век.Ne misla. Deka e toa tochno. Imashe na forumov i drugi chlenovi od mala prespa i od Kosovo (goranskata zaednica) koi se muslimani i dobile drzhavjanstva. Nemislam deka toa treba da e uslov voopshto!
Moja preporaka e da si aplicirash ako sakash i ne mu ja misli za religijata. Vo deneshno vreme seushte da se pravi takva diskriminacija pa i voopshto da se razgovara za religija e smeshno.
Verovatno od pocetok ke pocnat od 1,lani imase pauza okolu 5 rabotni denovi! Za ovaja kalendarska godina zavrsija so 225 ukazi!Imat pauza so Ukazive izgleda da se nadevame deka ke daet nekoj ukaz dekemvrivo ....
Сакаш да кажеш дека ќе нема указ се до следиот месец?Verovatno od pocetok ke pocnat od 1,lani imase pauza okolu 5 rabotni denovi! Za ovaja kalendarska godina zavrsija so 225 ukazi!
nene 5 rabotni denovi lani bese zastoj nigde ne pisav mesec zboram dokolku pocnuvaat od 1 pak,toest zavrseile godinava so 225 Ukazi!Сакаш да кажеш дека ќе нема указ се до следиот месец?