Кој се обидува да ја стави МПЦ под јурисдикција на Цариградската патријаршија?

• Креатор на темата Креатор на темата MK expat
  • Време на започнување Време на започнување
Да бидеме јасни. Ние Македонците најбитно ни е да се крстиме во МАКЕДОНСКА православна црква. А дали е канонизирана на никој од нас не ни чуе :D
Не мораат да не признаваат, навикнати сме. Би било убаво ако ја признаат, ама не ги молам.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Да бидеме јасни. Ние Македонците најбитно ни е да се крстиме во МАКЕДОНСКА православна црква. А дали е канонизирана на никој од нас не ни чуе :D
Не мораат да не признаваат, навикнати сме. Би било убаво ако ја признаат, ама не ги молам.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Така е бе братучед,
и јас сум крстен во МПЦ 1987.
Ама сега нешто тарифите се накачени?
Па луѓето прибегнуваат кон шизматички,еретички и расколнички цркви .
Не можам во никој случај да му судам на овој изнапатен,сиромашен народ.
Само нека престанат да ми се жалат дека им е скапо :)
оти се досадни....многу иритираат.

Свети Јоаким Осогвски да ти бил српски. Овие и од историја не знаеле. :pos: :pos: :pos:

Свети Јоаким Осогвски да ти бил српски. Овие и од историја не знаеле. :pos: :pos: :pos:
Прочитај малко за какв фалсификат се работи, али пошто си ментално ограничен неверују дека ке сфатиш, а затој што сам добронамеран еве ти и од македонски медиуми прилог све сс циљ да те потикну малку да укључиш мозак у што чисто сумњам ама надам се ке ме демантираш...

А објаснување на Григорија е дебилно, демек ништо незнаемо несмо од туј, а још по дебилно да биде смениле ги имиња на српски светци, а у продавничку до манастир продавав књиге у кои што убаво пишуе на фреске кој е на сликан, овој да се десеше у нормалну државу некој треба затвор да лега затој што и те како постои кривична одговорност, али затој што овој е банана вукојебина овој ке си пројде како ништо да не било.
Автоматски споено мислење:

Оти бе мизерија? Види го Дачич како е подмладен. Да'н речам - разубавел. :love:
ослабен делува ;)

Прочитај малко за какв фалсификат се работи, али пошто си ментално ограничен неверују дека ке сфатиш, а затој што сам добронамеран еве ти и од македонски медиуми прилог све сс циљ да те потикну малку да укључиш мозак у што чисто сумњам ама надам се ке ме демантираш...

А објаснување на Григорија е дебилно, демек ништо незнаемо несмо од туј, а још по дебилно да биде смениле ги имиња на српски светци, а у продавничку до манастир продавав књиге у кои што убаво пишуе на фреске кој е на сликан, овој да се десеше у нормалну државу некој треба затвор да лега затој што и те како постои кривична одговорност, али затој што овој е банана вукојебина овој ке си пројде како ништо да не било.
Автоматски споено мислење:

ослабен делува ;)

Па поголем ретард од тебе дечко на форум нема, нити ке има. Прво живиш у Македонију, а негираш га македонски народ,а пошто си квази Србин, сс тој гу негираш и МПЦ. Зашто не си живиш у Србију фино лепо. Друга работа српски ти е катастрофа, ама не би за тој сг да млату криви Дрине. Треќа работа прво информирај се кој ву е даја автокефалност на СПЦ и четврта работа информирај се кд е подигнат манастир и за време на чие владење. Поздрав и имај убав дн. :)

Па поголем ретард од тебе дечко на форум нема, нити ке има. Прво живиш у Македонију, а негираш га македонски народ,а пошто си квази Србин, сс тој гу негираш и МПЦ. Зашто не си живиш у Србију фино лепо. Друга работа српски ти е катастрофа, ама не би за тој сг да млату криви Дрине. Треќа работа прво информирај се кој ву е даја автокефалност на СПЦ и четврта работа информирај се кд е подигнат манастир и за време на чие владење. Поздрав и имај убав дн. :)
Што мешаш бабе и жабе, отвори соодветну тему и тамо ке те растуру и за мпц -спц и за народ и државу, а куде га само слушна мој српски па да знаеш дека ми е катастрофа, колко знам лично не се познавамо... док за куде да иду да живу можеш слободно да дојдеш и да пробаш да ме намаваш или што веќ планираш... класика куртонијада си муабет за фалсификат беше на фреске он умеша триста други теме па и мој српски, ебати будалу неопевану.

Во која земја живееме,така ќе ни се вика црквата,нема мајки,татковци(цркви)
МПЦ е наша црква,таму сме крстени,
не ни требаат никакви нови егзархати,патријархати и слично.
И престанете со расколништва.
Охридска Архиепископија секој може да види од кога постои и кои се нејзини дејци и светители.
Срамота е да не приклонуваат кон нешто кога ние сме афтокефални и си функционираме одлично.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom