Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурен си дека на муслимани не даваат?
Ne misla. Deka e toa tochno. Imashe na forumov i drugi chlenovi od mala prespa i od Kosovo (goranskata zaednica) koi se muslimani i dobile drzhavjanstva. Nemislam deka toa treba da e uslov voopshto!
Moja preporaka e da si aplicirash ako sakash i ne mu ja misli za religijata. Vo deneshno vreme seushte da se pravi takva diskriminacija pa i voopshto da se razgovara za religija e smeshno.

Ne misla. Deka e toa tochno. Imashe na forumov i drugi chlenovi od mala prespa i od Kosovo (goranskata zaednica) koi se muslimani i dobile drzhavjanstva. Nemislam deka toa treba da e uslov voopshto!
Moja preporaka e da si aplicirash ako sakash i ne mu ja misli za religijata. Vo deneshno vreme seushte da se pravi takva diskriminacija pa i voopshto da se razgovara za religija e smeshno.
Decko vo mala prespa nema nitu eden musliman, prvin informirajse potoa pisuvaj

Сите што не се православни може до БГ државјанство само преку инвестиции
Автоматски споено мислење:

Не е Верно , Закон преку инвестиции променил веке.
Автоматски споено мислење:

Decko vo mala prespa nema nitu eden musliman, prvin informirajse potoa pisuvaj
Тоа за Мала Преспа е верно, но има муслимани в Голо Бьрдо и Горанци којто сьшто имат бугарско гражданство важно е да покажат бугарски корени.

Последно уредено:
Izvini da prasam otkako ke pustis molba drzavjans.da ti go pustat bitola za kolku vreme stignuva drz.vo bitola i uste kolku ima do pasos se vkupno
I dali se slikas vo bitola ili mora sofija
Fala
Jas go imam podignato vo Frankfurt Germania za ne polni 2meseci stigna vo ambasada a sekako deka moze da se slikas I vo ambasada bez razlika vo koja samo sto cekas poveke Eve Sega isprateno za EGN kako sto mi odg.pogore 2.5 do 3mesi a mozebi I poveke se ceka taka da uste 3+meseci Treba da cekas za povtorno da ti go ispratat zatoa ke odime za slikanje vo Bg

Decki sto e rabotava so ova preku konzulat sto sme imale intervju . Dali se pocnati da zaveduvat vo sistem [emoji849][emoji849]

Sent from my SM-G960U using Tapatalk

Decki sto e rabotava so ova preku konzulat sto sme imale intervju . Dali se pocnati da zaveduvat vo sistem [emoji849][emoji849]

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Go otece vise na grupava samo se zalis sto e ova min za pravda Bugarija,idi zalimuse na posrednikot sekoj 2 den pisuvas nego otekuvajgo!

Не се прави дискриминација. Едноставно во периодот кога бараш предок Бугарите биле православни, а не муслимани. Во тој контекст нема врска што си ти, туку твојот предок. Доколку има историски податок дека имало Бугари-муслимани од тој предел, во тој период, секако дека ќе добие документација. Воопшто не е смешно да се разговара за религија, тоа е дел од историјата и нешто клучно во националноста, особено во 20тиот век.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom