- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.259
- Поени од реакции
- 3.006
da ne me svatis pogresno moze gresam pred nekoj den gleav nekoe klipce sto go imase postirano i bash kade sto e klimata vo taa soba predpostavuvam deka za nejze vikas deka e 29m2 mene bar na klipot mi izgleda za najveke 18, pak ke recam moze sum greska no jas grejam 5.5m * 6m e 33m2 i nekako mnogu pogolema mi izgleda od tvojata, bar na klipot ne izgleda deka e tolkava za biro, dushek, masa regal i ne mi teknuva dvosed ili trosed imase.... i da se pozezame malce tie sto ja mereja od vnatre ja mereja "korisna povrshina" ili 29 e sose nadvoreshnite zidovi i hodnikot heheh
eve go klipceto
na 9.05
regalot sto e vo sirina na sobata da e 3.6metra posto ti e od kraj do kraj i staj na toa uste 10 15cm lufta znaci 3.75 e shiroka i da e 5metra dolga toa e 18.75m2
ili posto e max siroka 3.75m i spored foteljite vo toj prostor ke sobere 6 takvi po 90cm edna toa e 5.4m ama ne e poveke od 6m dolga sobata odnosno 3.75x5.4 toa e 20.25m2 pak nekako ne mi izgleda na 29m2
Само собата е 22m2
Ама вратата кон салонот од ~7m2 не ја затворам, воопшто..... па затоа ги пишувам како 29м2.
Од салонот лево и десно имам уште 2 соби, спална и трпезарија со куња.... па кога и тие врати се отворени иди 65m2.
A скрос право во салончето има и WC од 3.5м2 ама тоа го отворам 2 пати неделно за раат бричење
Цел спрат е 68м2 по елаборат... ваљда тоа е корисната површина не надворешната сосе ѕидови.