Кадарен македоински Бугарин во ЕУ.
Не сме ти ние криви што на времето некој Македонец ја има тресено мајка ти како зрела цреша пред берење за два пара чорапогашти. За комплексите обрати се до надлежните инстититуции.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кадарен македоински Бугарин во ЕУ.
Ti si vo Eu....ama dali EU e vo tebe?Кадарен македоински Бугарин во ЕУ.
Onoa custvoto koga si nuznikot u EU i se gordees so toa!Кадарен македоински Бугарин во ЕУ.
Да татко ми чист македонски Бугарин тресол маjка ми а твоjата е тресена од српски окупатор и за тоа си србомаснко копиле.Не сме ти ние криви што на времето некој Македонец ја има тресено мајка ти како зрела цреша пред берење за два пара чорапогашти. За комплексите обрати се до надлежните инстититуции.
Ova povekje zvuci na cista ljubomora i gorchina. Ah....da ne bevte majmuni neotesani so azbuka parazitska...Да татко ми чист македонски Бугарин тресол маjка ми а твоjата е тресена од српски окупатор и за тоа си србомаснко копиле.
Stoka nepismena vo eu a nema pari za originalna alfabetaСтока неписмена бара ЕУ нема пари за тастатура)))))))))))
Ако постоело од 1939 каде е ова малцинство денес. Ете Македонците имаат своe здружение Илинден-Тирана, мислам дека имаат и пратеник во собранието на Албанија, градоначалник на Пустец беше исто Македонец. Поголем дел од населението во Голо Брдо, Мала Преспа, Врбник, Гора, Пустец се идентификуваат како Македонци и зборат на македонски, немало таму Тито и Југославија да им го "пере" умот и да ги праќа на Голи Оток ако кажеле дека се Бугари,како што викате вие за нас тука. Слободно можеле да се изјаснат дека се Бугари и да зборат на Бугарски јазик,али они јасно кажуваат дека се Македонци. На последниот попис од 2011 имало 5512 луѓе кои се пишале како Македонци,а ниту еден како Бугарин . Али сеа под присила поради датумот за преговори со ЕУ, Бугарија ја условува Албанија да признае непостоечко малцинство таму.Па каква Википедиja сега ке гледаме, имаме писма. Прост пример е писмото до царицата 1939 година-19-20 села представници нивни се подпишале, да не барам сега и до Екзарха писмото от Бобоштица.Абсолутна невистина е дека сега е компонирано вакво малцинство. То си постоело, просто за време на социализама Бугариja вдигнала раце от нив.
Па еве ви го днеска от фамилиja Бело днеска имаш и асистент на универзитета во Велико Трново, имаш деца во семинариjaта во Софиja школувани от Албаниja....jaс колега бугарин от Албаниja от Корча сум имал во Софиja преди 10 години...ви се молам.
Ќе кажеш нешто ново и досега не кажано од твоја страна? Како за трол ич не си креативен...Каква ми е користа? Се едно зборам во Бардовци. Знам дека нема да разберете но ке го повторам. Нема ЕУ без искрена лjубов кон бугарските ви корени, признаванje на очигледните факти воведуванje на книжевен бугарски, приознаванje на антифашистичкиот карактер на Бугаринот неговата добрина и човечност кон лугето не кон гjубринja како вас и т,н,
Каква ми е користа? Се едно зборам во Бардовци. Знам дека нема да разберете но ке го повторам. Нема ЕУ без искрена лjубов кон бугарските ви корени, признаванje на очигледните факти воведуванje на книжевен бугарски, приознаванje на антифашистичкиот карактер на Бугаринот неговата добрина и човечност кон лугето не кон гjубринja како вас и т,н,
Вау, ова е како прифаќење религија.Се едно зборам во Бардовци. Знам дека нема да разберете но ке го повторам. Нема ЕУ без искрена лjубов кон бугарските ви корени, признаванje на очигледните факти воведуванje на книжевен бугарски, приознаванje на антифашистичкиот карактер на Бугаринот неговата добрина и човечност кон лугето не кон гjубринja како вас и т,н,
Ти ке ми го гушнеш курот.И заедно гушнати да испееме вака.
Комедијант татарски, се гледа дека имаш и циганско нешто во тебе чим си волку смешенКаква ми е користа? Се едно зборам во Бардовци. Знам дека нема да разберете но ке го повторам. Нема ЕУ без искрена лjубов кон бугарските ви корени, признаванje на очигледните факти воведуванje на книжевен бугарски, приознаванje на антифашистичкиот карактер на Бугаринот неговата добрина и човечност кон лугето не кон гjубринja како вас и т,н,