Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Кадарен македоински Бугарин во ЕУ.

Не сме ти ние криви што на времето некој Македонец ја има тресено мајка ти како зрела цреша пред берење за два пара чорапогашти. За комплексите обрати се до надлежните инстититуции.

Не сме ти ние криви што на времето некој Македонец ја има тресено мајка ти како зрела цреша пред берење за два пара чорапогашти. За комплексите обрати се до надлежните инстититуции.
Да татко ми чист македонски Бугарин тресол маjка ми а твоjата е тресена од српски окупатор и за тоа си србомаснко копиле.

Да татко ми чист македонски Бугарин тресол маjка ми а твоjата е тресена од српски окупатор и за тоа си србомаснко копиле.
Ova povekje zvuci na cista ljubomora i gorchina. Ah....da ne bevte majmuni neotesani so azbuka parazitska...

Стока неписмена бара ЕУ нема пари за тастатура:))))))))))))
Автоматски споено мислење:

Аjде со здраве дано измрете побрзо гнаси, ке сме преговарале, ке преговараме со вас само на jазикот на пушката. Ке сме им го чувале небото море ке се изсерам од авионот.

Па каква Википедиja сега ке гледаме, имаме писма. Прост пример е писмото до царицата 1939 година-19-20 села представници нивни се подпишале, да не барам сега и до Екзарха писмото от Бобоштица.Абсолутна невистина е дека сега е компонирано вакво малцинство. То си постоело, просто за време на социализама Бугариja вдигнала раце от нив.

Па еве ви го днеска от фамилиja Бело днеска имаш и асистент на универзитета во Велико Трново, имаш деца во семинариjaта во Софиja школувани от Албаниja....jaс колега бугарин от Албаниja от Корча сум имал во Софиja преди 10 години...ви се молам.
Ако постоело од 1939 каде е ова малцинство денес. Ете Македонците имаат своe здружение Илинден-Тирана, мислам дека имаат и пратеник во собранието на Албанија, градоначалник на Пустец беше исто Македонец. Поголем дел од населението во Голо Брдо, Мала Преспа, Врбник, Гора, Пустец се идентификуваат како Македонци и зборат на македонски, немало таму Тито и Југославија да им го "пере" умот и да ги праќа на Голи Оток ако кажеле дека се Бугари,како што викате вие за нас тука. Слободно можеле да се изјаснат дека се Бугари и да зборат на Бугарски јазик,али они јасно кажуваат дека се Македонци. На последниот попис од 2011 имало 5512 луѓе кои се пишале како Македонци,а ниту еден како Бугарин . Али сеа под присила поради датумот за преговори со ЕУ, Бугарија ја условува Албанија да признае непостоечко малцинство таму.

Ист пример е и со Македонците од Егејскиот дел што останале таму после 1913та. Денес повеќето луѓе од тие места што останале таму,како Воден,Лерин,Костур,Пожарско се кажуваат како Македонци некои од постарите зборат на македонски и покрај обидите да се асимилираат со давањето на грчки презимиња. Зошто овие луѓе кои не биле дел од Југославија каде бил измислен според вас македонизмот не се идентификуваат како Бугари и не напраиле некое здружение како Виножито за правата на Бугарите таму.
Сите овие луѓе кои зборат дури и за илинденскиот период јасно кажуваат дека се Македонци.

@Zaedno_za_se според мислењата ќе да си македонски новопечен бугарин кој воедно трола на големо.

Премиер пример да бидеш ти, не знам, пробај, според тоа кои ликови беа на таа позиција, супер би се вклопил во улогата, а и нели државјанството си го имаш македонско, па и менталитетот, значи влегуваш во калапот.

Искористи да пишуваш додека не те санкционираат модераторите, иако досега требале да средат.

Каква ми е користа? Се едно зборам во Бардовци. Знам дека нема да разберете но ке го повторам. Нема ЕУ без искрена лjубов кон бугарските ви корени, признаванje на очигледните факти воведуванje на книжевен бугарски, приознаванje на антифашистичкиот карактер на Бугаринот неговата добрина и човечност кон лугето не кон гjубринja како вас и т,н,

Каква ми е користа? Се едно зборам во Бардовци. Знам дека нема да разберете но ке го повторам. Нема ЕУ без искрена лjубов кон бугарските ви корени, признаванje на очигледните факти воведуванje на книжевен бугарски, приознаванje на антифашистичкиот карактер на Бугаринот неговата добрина и човечност кон лугето не кон гjубринja како вас и т,н,
Ќе кажеш нешто ново и досега не кажано од твоја страна? Како за трол ич не си креативен...

И заедно гушнати да испееме вака.

Се едно зборам во Бардовци. Знам дека нема да разберете но ке го повторам. Нема ЕУ без искрена лjубов кон бугарските ви корени, признаванje на очигледните факти воведуванje на книжевен бугарски, приознаванje на антифашистичкиот карактер на Бугаринот неговата добрина и човечност кон лугето не кон гjубринja како вас и т,н,
Вау, ова е како прифаќење религија.
Љубов кон бугарските корени.... вие сте како тилансдија.....без корен
Очигледни факти.....тешки дроги да гледаш кон тие факти да ти треба
Книжевен бугарски.....користите азбука и зборови од друг дел на европа
Антифашистички карактер....за кого симповавте се извињавам?
Негова добрина и човечност..... да го бараше ова немаше да го бараш претходново...

Комедијант татарски, се гледа дека имаш и циганско нешто во тебе чим си волку смешен :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom