Se ceka i do 10 dena ova ne se brzajZdravo imam edno prasanje. Kupiv kola uvezena od CH. I gi napraviv site potrebni dokumenti, carinenje, homologacija, tehnicki pregled, osiguruvanje etc.bas se do registracija. Gi nosam dokumentite vo Vtornikot i mi kazuvaat deka morale da go proverat voziloto povtorno vo interpol dali e ukradeno!? Posle 3 dena bev da prasam mi kazuvaat deka imale mnogu rabota poradi situacijava so Kovidov i deka ke me iskontaktirale!!? Me interesira dali nekoj znae dali ovaa proverka e zadolzitelna iako vekje e napravena homologacijata ili ke treba da trgam nekoj za usi. Vekje edna nedela cekam. Tek za registracija.
Да задолжителна е, а за тоа дека имале ногу работа нема врска, не им се работе. Ја кд гу регистрира мојта за проверката преку Интерпол со службенико договори се, почасти га некое пиво и нареднио ден заврши работа.Zdravo imam edno prasanje. Kupiv kola uvezena od CH. I gi napraviv site potrebni dokumenti, carinenje, homologacija, tehnicki pregled, osiguruvanje etc.bas se do registracija. Gi nosam dokumentite vo Vtornikot i mi kazuvaat deka morale da go proverat voziloto povtorno vo interpol dali e ukradeno!? Posle 3 dena bev da prasam mi kazuvaat deka imale mnogu rabota poradi situacijava so Kovidov i deka ke me iskontaktirale!!? Me interesira dali nekoj znae dali ovaa proverka e zadolzitelna iako vekje e napravena homologacijata ili ke treba da trgam nekoj za usi. Vekje edna nedela cekam. Tek za registracija.
И мене воа ме интересира, пошо имат ногу информации, нели кд пишеш бројо на шасија и одма ти излава модело на колата, а незнам дали се исплате да платеш и дали са точни тиа информации.На една страна(carVertical) проверив за моето возило историја.. и ми покажува ова
Дали странава е фејк или ?!
Реално за 3-4 работни дена се завршува, не им се работи, како црн ковид. И јас увезов кола летоска и за 4 работни дена ми се јавија да дојдам да ја регистрирам. Табличките си ги зедов уште истиот ден, така што за регистрација нема да чекаш уште, стандард колку што си чекаш секоја година.Zdravo imam edno prasanje. Kupiv kola uvezena od CH. I gi napraviv site potrebni dokumenti, carinenje, homologacija, tehnicki pregled, osiguruvanje etc.bas se do registracija. Gi nosam dokumentite vo Vtornikot i mi kazuvaat deka morale da go proverat voziloto povtorno vo interpol dali e ukradeno!? Posle 3 dena bev da prasam mi kazuvaat deka imale mnogu rabota poradi situacijava so Kovidov i deka ke me iskontaktirale!!? Me interesira dali nekoj znae dali ovaa proverka e zadolzitelna iako vekje e napravena homologacijata ili ke treba da trgam nekoj za usi. Vekje edna nedela cekam. Tek za registracija.
Зависи може и до станицата за технички, во Скопје онаа што е кај стара Телевизија, на Никола Парапунов е буквално косата да си ја искорнеш, со таа тетката од шалтерот на МВР секоја година во курац се имаме тераноЧека се два, три дна, може и за едн дн за 5 евра, само треба да погодиш човека
На една страна(carVertical) проверив за моето возило историја.. и ми покажува ова
Дали странава е фејк или ?!
Добро па првиот газда колата ја носел кај локални копачи а не во овластен??Страната не е фејк, али обично има повеќе информации за понови коли, значи претежно од 2010 па навака. Може и за постара да има али многу поретко.
Е сеа се дешава и за понова кола да нема инфо, значи носена само во гаранција во официјални сервиси, послем кај курто и мурто во некоја шупа на црно, масло да се смени, филтри, рамена, итн. за поевтино. Такви работи никогаш не влагаат во систем, исто и поправки на штета од сообраќајки на црно, без да се информира осигурувањето.
Mene mi izglea ko da ima 15km u 2007ma, imas linija na grafikon , i pod nego 2007.Добро па првиот газда колата ја носел кај локални копачи а не во овластен??
Бидејќи покажува само 15 км.
Збориме за во Италија кола од 2008год