The King of Clay
Модератор
- Член од
- 28 јануари 2012
- Мислења
- 5.038
- Поени од реакции
- 3.635
Ова замена за парацетамол ако немате дежурна аптека.Кренав 37, се налапав пица, дрмнав пиво, испушив цигара и спадна на 36.8))

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова замена за парацетамол ако немате дежурна аптека.Кренав 37, се налапав пица, дрмнав пиво, испушив цигара и спадна на 36.8))
Утре од сабајле ѕвони кај матичната има термини за брз антиген тест за Ковид нека ти закажи.Изгледа и јас со жената го изедовме.Мене температура ме уби констатно варирајќи од 38.5 до 37.7 Жената нема само мирис ни вкус.Синот моментално е добар нема ништо и дај боже да остане така.За тестирање ке видиме мстичната утре што ке направи иако тешко да закаже нешто во нормален рок![]()
Утре од сабајле ѕвони кај матичната има термини за брз антиген тест за Ковид нека ти закажи.
Мене доктор кој е на повисока позиција во клиникиве, ми кажа дека он зима по 4000 дневно и дека на децата (<3 год.) им дава по 1500. Превентивно. Ми рече до 4k можеш да земаш без да се тестираш за дефицит на D. Мада, рече дека ефективноста зависи и од тоа колку време го земаш. Требало малку порано да ни текне да почнеме, негде кај август.3-4,000 единици D3 на ден не е некако... многу?
Сериозно прашувам, колку што знам 1-2,000 единици е максимум на ден.
Фала, зошто гледам дека организмот може да јави нус појави ако земаш по 4,000 на ден, затоа прашував.Мене доктор кој е на повисока позиција во клиникиве, ми кажа дека он зима по 4000 дневно и дека на децата (Јас земам по 3-4k дневно. Ќерка ми, по 1000. Жена ми - нула. Она вежбала јога и возела точак, нејзе не и требало.
Jas od ovaj Vitamin D + K2 piev dnevno po 4Kapki. Se visoko koncetrirani .
Pisuva deka se preporacuva dnevna doza od 1000 jas piev duplo 2000 bez nikakov problem.
Znaci po 2000 i ja prebolev koronava.![]()
Vitamin C po 1500
Ништо страшно и во тие дози. А за имање на доволно ниво во телото дискутабилно е колку можеме да го одржуваме со исхрана и преку сонце.