D
Deleted member 12196
Гостин
Евеможе информација каде има вакви апаратчиња за сатурација (и пулс евентуално)?
Евеможе информација каде има вакви апаратчиња за сатурација (и пулс евентуално)?
... не ме сфаќај погрешно јас стојам позади моето кажано, симптомите се за сезонски грип или можеби некој вирус од корона групата, но не од SARS-CoV-2, и токму тоа го тврдам и не по книга на СЗО, редоследот, временски појавени симптоми и нивно смирување и исчезнување поради создадена антитела не одговара на болест КОВИД19 и однесувањето на вирусот SARS-CoV-2 негово почетно нереагирање и временски потребно создавање на антитела, а тестовите се посебна приказна, почитувам и друго поинакво мислење,39.7 температура ли е?
Еве, по син ми, сега и ќерка ми позитивна. Он веќе втор ден е без температура (и со намалено кивање), додека малата (година ипол) и тече нос, кива и варира до 39.7. Направен е е брз тест - позитивна. Во моментов, не гледам причина да правам и PCR за неа, се надевам дека ќе поминува со лесни симптоми. Значи сепак имало и течење на нос и кивање и не е секогаш се' „по книгата на СЗО“, така?
Јас и сопругата, уште без симптоми, ама очекувано е од денес до понеделник да се појават. Ама од кај знаеш, можда од што сме примале по мали дози при бришење на мрсули ни дошло како „вакцина“
Ти уствари сакаш да кажеш дека ова е уствари сезонски грип и тестовите се лажни? Боже, боже... Стварно треба да се внимава при изборот на доктори и при информирање од интернет значи.... не ме сфаќај погрешно јас стојам позади моето кажано, симптомите се за сезонски грип или можеби некој вирус од корона групата, но не од SARS-CoV-2, и токму тоа го тврдам и не по книга на СЗО, редоследот, временски појавени симптоми и нивно смирување и исчезнување поради создадена антитела не одговара на болест КОВИД19 и однесувањето на вирусот SARS-CoV-2 негово почетно нереагирање и временски потребно создавање на антитела, а тестовите се посебна приказна, почитувам и друго поинакво мислење,
... инаку ние во наши простори па и пошироко немаме имунолози, слабо искуство посебно за вакви појави и посебно врз адултна возраст, педијатриските имунолози се занимаваат само со проблематика на редовна вакцинација т.е. календарот за имунизација кај децата и толку!
...памти го овој мубет, комбинација од сезонски грип и можеби некој подтип на корона, но не SARS-CoV-2,Ти уствари сакаш да кажеш дека ова е уствари сезонски грип и тестовите се лажни? Боже, боже... Стварно треба да се внимава при изборот на доктори и при информирање од интернет значи.
Тоа значи дека имаш еден од многуте симптоми и ништо друго. Ти било лошо изминатава недела? Дека прашуваш дали поминало најлошото...Немам мирис веќе недела дена, дали тоа значи дека најлошото помина ?
Не, ништо, само немам никаков мирис, вкус имам, нормално изолиран сумТоа значи дека имаш еден од многуте симптоми и ништо друго. Ти било лошо изминатава недела? Дека прашуваш дали поминало најлошото...
Јас го поминав само со овој симптом и главоболка. Имав само на почетокот некоја минимална кашлица и откако изгубив осет кашлицата се смири. Околу две недели останав со овие симптоми. А моја пријателка веќе месец и пол. Ама и од останатите што слушам ваква манифестација е многу честа.Не, ништо, само немам никаков мирис, вкус имам, нормално изолиран сум
So edno 90% sigurnost imas Covid.Не, ништо, само немам никаков мирис, вкус имам, нормално изолиран сум
Би се тестирал, ама нема термини за приватно ( дури по 10 дена) за државно нема шанси, а да одам до Скопје за тест не се исплаќа баш, можеби за антитела после недела две ако е се во ред.So edno 90% sigurnost imas Covid.
Najdobro e da si napravis PCR za da si znajs.
Otkako ce go prelezis znajs deka najlosoto e zad tebe i si ja smiruvas dusata od misli " da ne me fati i mene" i uste povazno.
Nemozis pak da se zarazis vo skoro vreme Imas najmalku 6Meseci(Sprema Anglicanite) Imunitet , sprema USA do 10 meseci a mozebi i povejce.
I ako sakas podolgo da ti traj treba da si go treniras imunitetot .Kako jas to pravam.
Ако е точен тестот, грипај најди му крајот
No gubenjeto na miris i vkus????Ако е точен тестот, грип
И од грип се губело мирис, ама максимум 2,3 дена.....No gubenjeto na miris i vkus????