Darling
High Value
Za naucna statistika?И до денес уште не ми е јасно што фајде имате од броење колку луѓе умреле.
I za 10 godini koronata veke i da ima vakcina i se, pak ke se zapisuva taa statistika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Za naucna statistika?И до денес уште не ми е јасно што фајде имате од броење колку луѓе умреле.
Ајде да не барам мислења на почеток на тематаА кај виде ти овде таков тип на личности што сликале луѓе што шетаат низ парк? Општо се зборуваше дека здраството ќе крахира , помалку од месец подоцна еве гледаме дека крахира , овде верглаа едни исти фаци за тоа колку не е опасен вирусот , дека се шири паника , дека нема да крахира здраството што ништо од тие работи не испадна вистина. Свесен си што се дешава по болнициве? За брзо луѓе ќе почнат да умираат што не треба да умрат , а и луѓе со други болести ќе неможат да се лечат.
Жити се, за научна статистика е вчера почина млад човек на 35 години ? Не сум знаел дека завод за статистика користи кајгана форум за да ги регистрира мртвитеZa naucna statistika?
I za 10 godini koronata veke i da ima vakcina i se, pak ke se zapisuva taa statistika.
Togas sto ustvari te machi?Жити се, за научна статистика е вчера почина млад човек на 35 години ? Не сум знаел дека завод за статистика користи кајгана форум за да ги регистрира мртвите
Ги чипираа и сега со 5Г мрежа оддалеку ги контролираат. Не им дозволуваат премногу да се расфрлаат на темава.Некако затишија борците против хипохондријата во последно.
1. Да, ќе се чувствувам поинаку во подобра смисла затоа што се изразуваш како што треба и не шириш паника за младите луѓе без болести што најретко на светов умираат. „Е да видиме тебе ако ти се деси или на твој близок“ блабла муабет, правен е...Дали ако се изјаснам дека почина 34 годишна жена ќе се чувствуваш поинаку? Дали изразот девојка/жена менува нешто во фактот дека е почината млада индивидуа заради недостаток на респиратор? Од друга страна, врз основа на што ти земаш да категоризираш дали некој е дечко или маж или дедо?
И сеа ова треба да значи дека јас не гледам проблем?Jas gledam problem koga umiraat 35 godisni.
OK, PC principal1. Да, ќе се чувствувам поинаку во подобра смисла затоа што се изразуваш како што треба и не шириш паника за младите луѓе без болести што најретко на светов умираат. „Е да видиме тебе ако ти се деси или на твој близок“ блабла муабет, правен е...
Престанете со овие спомнувања, ни стана на сите јасно одамна дека има секакви слуачи. Нивното потенцирање а воедно и скоро целосно занемарување на асимптоматските случаи а воедно и луѓе со коморбидитети е поразително за психата на некои членови тука.
2. Не менува. И тука ја вртиш дискусијата. Дали ќе сменеше нешто ако кажеше ти дека пациент починал ради недостаток на респиратор без да спомнуваш возраст? Да, и тоа на подобро ќе сменеше ем ќе знаевме дека за нигде се болнициве, иако и тоа го знаеме, ем немаше да шириш паника за ЗДРАВАТА ДЕВОЈКА што починала.
3. Категоризирањето е секогаш тешко, не може да биде многу прецизно, но да не се лажеме со 35 годишни девојки и дечковци. Па може и девојчиња и момчиња да ги викаме, ако не, а, што велиш? И тоа нема да смени дека починала поради недостаток на респиратор.
И сеа ова треба да значи дека јас не гледам проблем?
Не ми вртете од околу муабети, престанете да водите инает и не ословувајте 35 годишни како дечковци и девојки. Ова ви е јасно ко ден ама ај ќе се тегнеме, нема проблем.
Чекај не разбирам за шо дискутирате уствари ? Дека 35 години не се девојки туку се жени ? Демек не се млади или шо сакаш да кажиш не те разбирам1. Да, ќе се чувствувам поинаку во подобра смисла затоа што се изразуваш како што треба и не шириш паника за младите луѓе без болести што најретко на светов умираат. „Е да видиме тебе ако ти се деси или на твој близок“ блабла муабет, правен е...
Престанете со овие спомнувања, ни стана на сите јасно одамна дека има секакви слуачи. Нивното потенцирање а воедно и скоро целосно занемарување на асимптоматските случаи а воедно и луѓе со коморбидитети е поразително за психата на некои членови тука.
2. Не менува. И тука ја вртиш дискусијата. Дали ќе сменеше нешто ако кажеше ти дека пациент починал ради недостаток на респиратор без да спомнуваш возраст? Да, и тоа на подобро ќе сменеше ем ќе знаевме дека за нигде се болнициве, иако и тоа го знаеме, ем немаше да шириш паника за ЗДРАВАТА ДЕВОЈКА што починала.
3. Категоризирањето е секогаш тешко, не може да биде многу прецизно, но да не се лажеме со 35 годишни девојки и дечковци. Па може и девојчиња и момчиња да ги викаме, ако не, а, што велиш? И тоа нема да смени дека починала поради недостаток на респиратор.
И сеа ова треба да значи дека јас не гледам проблем?
Не ми вртете од околу муабети, престанете да водите инает и не ословувајте 35 годишни како дечковци и девојки. Ова ви е јасно ко ден ама ај ќе се тегнеме, нема проблем.
Sam ne znae, ama zatoa pisuva postovi od 2km deka ne bile stari 35 godisni i da ne se plasel narodot...Чекај не разбирам за шо дискутирате уствари ? Дека 35 години не се девојки туку се жени ? Демек не се млади или шо сакаш да кажиш не те разбирам
Saka da kazi deka zavisi od kade poteknuva zenata. Ako e od grad togas e cupence vo cvetot na mladosta, ako e od selo togas e stara. Ti posto si gradska si vo cvetot na mladosta, javrija so se veli taka da nemas gajle, daleku od stara si.Чекај не разбирам за шо дискутирате уствари ? Дека 35 години не се девојки туку се жени ? Демек не се млади или шо сакаш да кажиш не те разбирам
Kao mnogu da rabotat po drzavnive institucii, pa uste i vaka da se odnesuvaat. Toa e glavniot problem kaj nas, lugjevo ne razbiraat deka treba da se testiraat i da sedat doma ako imaat nekoj kontakt somnitelen, a ne da se shetaat. Tolku nemanje empatija i odgovornost...На Телма во моментов:
Во државни институции иако имало заразен од корона, како контакти во изолација се воделе само најблиските и домашните.
Колегите продолжувале да одат на работа.
Не ми е чудно и ова, секако во било која јавна институција да имаш работа последниве 2-3 месеци или сите не носеле маски или само дел.
како што ми кажа газдата(албанец) каде што работеше човекот, 2 дена не бил баш добар, но тоа го поврзувале дека работи ноќни смени ако чувар на автопатот. го нашол стрико му...Како така "го нашле дома починат"?!?! Ваква ненадејна смрт делува дека е од срцев удар.
И како бе имаат тестови за тестирање мртви луѓе, а немаат за живи, да им ебам мајката у пичка?!?!![]()
Овој проблем е многу поизразен во приватните компании. Само таму несмее никој да зуцне и таму одат на работа и со контакти и сомнителни и секакви... Кој газда сака да удри катанец оти имал позитивни а сите други биле во контакт. Во администрацијата е спротивно, таму некој и да немал контакт кажува дека имал и си оди дома на 3 недели, кога ке му здосади пак ке каже дека имал контакт и пак дома... зошто би криел кога таму си ги користат сите права по пс?Kao mnogu da rabotat po drzavnive institucii, pa uste i vaka da se odnesuvaat. Toa e glavniot problem kaj nas, lugjevo ne razbiraat deka treba da se testiraat i da sedat doma ako imaat nekoj kontakt somnitelen, a ne da se shetaat. Tolku nemanje empatija i odgovornost...
I sto ako ne im dale resenie ili ako ne gi prijavile za kontakti? Ne treba sami da si ja cuknat glavata?