Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
H

Hyperion VI

Гостин
Зошто не би го земале релевантно пример канализирањето на Куранот од Џибрил, или The Law of One...
И ова се некои канализаторски ова она.
Многу материјал е за читање.
Што си го одговараш сам прашањето па други прашуваш, ако сиот овој глупост е за џабе не троши си ги годините на него, најди некој занат и спокојство во живот и чекај го крајот. Нема ништо лошо и во тоа, ако има нешто за високо за согледување во универзумот и пост-мортем можам да го правам, ако нема ајт со среќа не сум пропуштил ништо. Сакам да кажам прави што те исполнува и користи си го драгоценото време мудро според твоите убедувања.
Еве го и овој се покрсти,стана Телемит. :)
Автоматски споено мислење:

Браќа. Нема аир од пишани текстови и стихови.
Така е.
имаме у план да купиме така поголем посед што излегува на море.
Може таму да се направи и манастир на Св.Атеј со монашко братство/сестринство,
комбо манастир е најбоље уствари :)

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Што си го одговараш сам прашањето па други прашуваш, ако сиот овој глупост е за џабе не троши си ги годините на него, најди некој занат и спокојство во живот и чекај го крајот. Нема ништо лошо и во тоа, ако има нешто за високо за согледување во универзумот и пост-мортем можам да го правам, ако нема ајт со среќа не сум пропуштил ништо. Сакам да кажам прави што те исполнува и користи си го драгоценото време мудро според твоите убедувања.
Не викам дека е или не е глупост. Викам дека не знам, тоа е искрениот пристап. И додека не видам нешто опипливо ќе се печам под сонцето и ќе уживам у неговата магија на мој начин....и ќе се спремам за плажата нормално :D

D

Drexel

Гостин
И ова се некои канализаторски ова она.
Многу материјал е за читање.

Еве го и овој се покрсти,стана Телемит. :)
Далеку сум од телемит, но мило ми е што правиш вакви паралели. Имагинацијата е најголемиот лубрикант до поголеми мисли, чувај си го талентот (y)

H

Hyperion VI

Гостин
Далеку сум од телемит, но мило ми е што правиш вакви паралели. Имагинацијата е најголемиот лубрикант до поголеми мисли, чувај си го талентот (y)
Да да,ти ги пратам размислувањата од пред 3 години кога се плашеше од Кроули и ОТО :) па до сега.

D

Drexel

Гостин
Да да,ти ги пратам размислувањата од пред 3 години кога се плашеше од Кроули и ОТО :) па до сега.
Човек добронамерно ти велам гледај да не ме мешаш со некој што мислиш дека го познаваш па на него/неа да му/и се истуриш во живо по грешка.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Шта је бре ово буразери. Каква вас то црна езотерија спопала? Какав окултизам, какав црни Краули?
Па тај краули је био само нека чакнута будала, наркоман.
Него буразери. Езотерија и окултизам не иду заједно. То сам желио речи.

D

Drexel

Гостин
Шта је бре ово буразери. Каква вас то црна езотерија спопала? Какав окултизам, какав црни Краули?
Брат место .rs по грешка да не си напишал .mkd кога си барал некоја веб страна? Се дешава те разбирам.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Dropping by da ostavam nekoj korisen materijal. Na kanalov ima mnogu dobri analizi na moderni fenomeni, najmnogu memes, od psihomagiska perspektiva.
Nice...
Добро место да се потроши малку од времето на јутјуб :)
Благодарам за споделената информација ...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Морам да те корегирам, ова бивши телемити во ОТО, претпоставувам мислиш на @Hyperion VI или некој друг, лично не сум членувал во вашата организација, и секако не сум материјалист.

Читајќи ве тебе Ипси и други, се добива несомнен впечаток дека имате многу против Православието, Исламот пример, па од таму ми е прашањето, што со Масони Православци во О.Т.О.

За сарказмот, Хепта можеби сме дел од процесот, можеби се што напишавме е тест дали некој ќе се поколеба во чистината на зборовите на Пророкот?

А можеби и не?

93
Повторувањето велат било мајка на знаењето, епа ај да повториме:
Причината зошто некој намерно или ненамерно користи одреден пример на поединец или група како модел за цел колектив е суштината на тоа по што се разликува стариот од новиот еон. Еонот на Озирис и на умирачките богови е период каде религијата одредува сет на правила и истите се мандаторни за сите. Па така на пример ако некој се декларира како муслиман и не јаде свинско, а останатите муслимани не негираат дека тој е муслиман, тогаш тоа значи дека сите муслимани не јадат свинско. Истото важи и за останатите религии од еонот на Озирис( не за свинското, туку за правилото за дозволиво и недозволиво).
Кај Телемата разликата е суштински спротивна. Самиот збор Телема значи волја и таа е дефинирана како динамички аспект на битието. Тоа значи дека нормите, правилата, моралот, не доаѓаат од надворешен авторитет, туку од внатрешен, од самото битие на секој маж и секоја жена.
Дали тогаш ако некој каже дека прави оргии и е Телемит, а јас не негирам дека е Телемит, тоа значи дека и јас практикувам оргии бидејќи и самиот се декларирам како Телемит? Секако дека не, бидејќи Човекот не е машина, не е создаден на фабричка лента, живо битие е и е уникатен во однос на другите луѓе. Тоа што за мене може да биде вистински пат, за некој друг може да биде ќорсокак и обратно. Ние ја препознаваме суштинската грешка на религиите од стариот еон, а тоа е дека Човекот не е машина, не можат сите да живеат на ист начин од проста причина што не се сите исти. Секој има своја суштина, предодреденост - Волја, што е уникатна за него и само за него. И тука обично доаѓа прашањето: ,,Што ако некому му е волја да те убие?" Одговорот е многу едноставен - Ако не се работи за самоодбрана или акт против тиранија, тогаш тоа не е чиста - вистинска волја.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.044
Поени од реакции
42.757
Наркомани буразеру, исти као њега. Шприцају се и маштају о глупим стварима.

D

Drexel

Гостин
Можеби поставувам глупо прашање но чисто од интерес како ги започнувате и завршувате еоните, и дали се географски ограничени? Пример Африка и делови Азија сега изгледа ко да го напуштиле еонот на исис и тераат во осирис, додека во друг дел на светот тераат во хорус. А после хорус како ќе се знае дека е време за ма’ат? И дали овие диспаритети на континенти се зимаат во предвид или е глобално при прогласување на еон - Ипак ќе потенцирам не сум телемит и не ги следам до детал разделбите.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Можеби поставувам глупо прашање но чисто од интерес како ги започнувате и завршувате еоните, и дали се геогрсфски ограничени? Пример Африка И делови азија сега изгледа ко да го напуштиле еонот на исис и тераат во осирис, додека во друг дел на светот тераат во хорус. А после хорус како ќе се знае дека е време за ма’ат? - Ипак ќе потенцирам не сум телемит и не ги следам до детал разделбите.
Има една одлична книга од Даниел Гунтер каде совршено и разбирливо е објаснето твоево прашање, книгата се вика - ,,Иницијација во еонот на детето"
Накратко, еоните започнуваат и завршуваат како поеледиа на колективната свест на човештвото. Нема правило колку треба да трае еден еон, се зависи од начинот на кој еволуира колективната свест на човештвото.

D

Drexel

Гостин
Има една одлична книга од Даниел Гунтер каде совршено и разбирливо е објаснето твоево прашање, книгата се вика - ,,Иницијација во еонот на детето"
Накратко, еоните започнуваат и завршуваат како поеледиа на колективната свест на човештвото. Нема правило колку треба да трае еден еон, се зависи од начинот на кој еволуира колективната свест на човештвото.
Мапирање на колективната свест е малку tricky, човекот каков е за секунда ми се чини е способен во рикверц кон исис да отиде:ROFLMAO: инаку ти благодарам за посочената литература.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.279
Поени од реакции
84.392
Пример Африка и делови Азија сега изгледа ко да го напуштиле еонот на исис и тераат во осирис, додека ...
Има сеуште упоришта на исис во Африка: Либија, Нигерија, Мали, Чад...

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Значи по ова, не би требало да имате проблем кај вас да членува и масон христијанин, сепак прифаќате дека тоа е негова лична работа?

Туку малку ме замислува последното, убиство е ОК како реакција на тиранија, што се е тиранија во вашето учење?

Kajgana Shop

На врв Bottom