Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932

Dropping by da ostavam nekoj korisen materijal. Na kanalov ima mnogu dobri analizi na moderni fenomeni, najmnogu memes, od psihomagiska perspektiva.
Исто корисен материјал и ја да оставам, јбг Менли не го сакал Кроули, па ја заглавен во тој луп....

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Па тоа е само малку sanskrit vibe му дадов :) :)
Станувам досаден, ама да ве подсетам по којзнае кој пат. Јас само еден скромен романтричар кој светот го гледа како поле.....пардон.... ајде може и како поле за романтичен и љубовен плеј
меѓу народите.
Дон мора да ти признаам ми недостигаше, ко некој немесис а исти курац сме... ај за некој месец пак...

љубоффффф :love:
Незнам за тебе брате, ама понекогаш и самиот на себе си недостасувам.
А она погоре инфинит! Само љубовта е инфинит.

H

Hyperion VI

Гостин
Еве тајните не се кажувале, ако може да поставам едно просто прашање...од каде е знаењето?
Можеби нешто вакво https://en.wikipedia.org/wiki/Aiwass или слично.
Знаењето е од мозокот под дејство на хорс или етер(претпоставувам).
Само малку нашминкано со пратеници, министри, ова она...
Со помош на алатките на Кабалата секој текст можеш да си го наместиш како ти одговара и следбениците да речат "WOW"
Убаво си пиши на википедија дека Ајваз е глас,се согласувам со тоа мнение.

D

Drexel

Гостин
Еве тајните не се кажувале, ако може да поставам едно просто прашање...од каде е знаењето?
Можеби нешто вакво https://en.wikipedia.org/wiki/Aiwass или слично.
Aiwass за кроули, Даимонот за сократ..рака в рака оди мала доза лудилост и филозофија за да произведеш тема за дебата.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Знаењето е од мозокот под дејство на хорс или етер(претпоставувам).
Само малку нашминкано со пратеници, министри, ова она...
Со помош на алатките на Кабалата секој текст можеш да си го наместиш како ти одговара и следбениците да речат "WOW"
Убаво си пиши на википедија дека Ајваз е глас,се согласувам со тоа мнение.
Зошто не би го земале релевантно пример канализирањето на Куранот од Џибрил, или The Law of One...

H

Hyperion VI

Гостин
Исто и Мухамед во пештерата хира, сам со печурчиња... или што беше?
Имале печурчиња на негово поднебје.
Само па он е порадикален има бришано стихови,демек биле шејтански и по грешка ги запишал :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Aiwass за кроули, Даимонот за сократ..рака в рака оди мала доза лудилост и филозофија за да произведеш тема за дебата.
Не можеш да бидеш сигурен....арно ама толку многу материајли памет има да ти штукне. Од кај да знаеме кое е релчевантно. Они викаат учи и ќе дознаеш.....кој има доволно време да учи. Од друга страна, што ако си потрошиш год. живот за џабе...
Ова е аналогно на она мислење дека читањето било добро....жими таквото, можеш цел живот да си читаш глупости и никому ништо.
Автоматски споено мислење:

Не е темава за тоа ама има конекција, братот спомна панпсихизам...еве едно линкче https://qz.com/1184574/the-idea-that-everything-from-spoons-to-stones-are-conscious-is-gaining-academic-credibility/

Последно уредено:
D

Drexel

Гостин
Не можеш да бидеш сигурен....арно ама толку многу материајли памет има да ти штукне. Од кај да знаеме кое е релчевантно. Они викаат учи и ќе дознаеш.....кој има доволно време да учи. Од друга страна, што ако си потрошиш год. живот за џабе...
Ова е аналогно на она мислење дека читањето било добро....жими таквото, можеш цел живот да си читаш глупости и никому ништо.
Што си го одговараш сам прашањето па други прашуваш, ако сиот овој глупост е за џабе не троши си ги годините на него, најди некој занат и спокојство во живот и чекај го крајот. Нема ништо лошо и во тоа, ако има нешто за високо за согледување во универзумот и пост-мортем можам да го правам, ако нема ајт со среќа не сум пропуштил ништо. Сакам да кажам прави што те исполнува и користи си го драгоценото време мудро според твоите убедувања.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Браќа. Нема аир од пишани текстови и стихови. Да ве потсетам на една романтична изјава на
Mojсеј кога го прашале кај се заповедите пишани од Бога? На што тој:
"Овие десет заповеди Бог ќе ги исклеса во секој ум и сечие срце."

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Што си го одговараш сам прашањето па други прашуваш, ако сиот овој глупост е за џабе не троши си ги годините на него, најди некој занат и спокојство во живот и чекај го крајот. Нема ништо лошо и во тоа, ако има нешто за високо за согледување во универзумот и пост-мортем можам да го правам, ако нема ајт со среќа не сум пропуштил ништо. Сакам да кажам прави што те исполнува и користи си го драгоценото време мудро според твоите убедувања.
Види, занаатот веќе го имаме, но со Боди се полакомовме, искрено паднавме на капитализмот и сакаме паричка плус, а башка за стари години ќе ни треба капитал, имаме у план да купиме така поголем посед што излегува на море.
Сите овие знаења планираме еклектично турлитава да ги склопиме у нов продукт.
За мене се ова беше многу информативно.

Kajgana Shop

На врв Bottom